1P 幣
近排計劃緊養兔仔~~唔知大家有無誠實寵物店介紹比我!
千秋王子 2010-4-15 06:48:51 PM
我一開始都係問大家邊到有靚兔買-  -
d人就開始插我有無心養....:050:
同埋自己最僧人問你有無錢!!
點知問問下變左係到嘈交:046:
e家只係想知邊到d兔兔買番黎係最多病痛!!
同埋隻兔兔返左黎我一定會拎佢去睇e生身體有無事的!!
可以的介紹埋e生比我thZ!!唔想在嘈落去啦!!
anthony 2010-4-15 06:57:41 PM
原帖由 smallsuishan 於 2010-4-15 06:38 PM 發表
首先, 錢你話唔係問題
我同你講 我隻兔兔腸慢左
上星期睇左七百幾蚊 今日睇左六百幾蚊
下兩個星期再睇 咁樣睇一睇冇左差唔多兩千蚊~
以你咁既年紀...你邊度黎咁多錢?
如果屋企人係支持你養..佢地知唔知兔兔睇醫 ...

好支持 你咁講 我都死左2次兔 我都心痛唔想d人再整死兔"
如果你話邊到d兔靚 我可以同你講 你買隻病兔 你真係付出既話 病兔都變返靚兔
wesky 2010-4-15 07:02:57 PM
一個籠幾十隻既, 最好唔好買
唔好係旺角買就ok~ 有時就算有錢都未必醫得好~

只要你自己認為你自己有能力養就好,  你係要對你自己同隻兔負責~
大家都係擔心有d 人玩玩下咁買左隻兔返去養, 累左隻兔
千秋王子 2010-4-15 07:03:19 PM
但係我都唔想養d真係無得e ge兔仔如兔瘟!!!
千秋王子 2010-4-15 07:10:56 PM
我見到pets cafe呢到好似幾好同埋6號兔果到都ok咁:055:
Cody)) 2010-4-15 07:46:35 PM

回復 35# 的帖子

Pexx caxx唔好, 佢最近先整死咗個客既兔仔同埋令暫託既兔仔有咗, 生咗BB雖然話會負責, 但係我地懷疑佢地專登咁做, 等人幫佢生D兔BB拎去賣搵錢. 正一黑店黎. 係個度既兔仔全部都好可憐, 無人理, 無梳毛, 無剪甲, 全身毛餅, 話要有人買或領養先會幫佢地做美容, 死都要同佢地濕洗, 兔仔根本係唔駛濕洗, 乾洗都唔需要啦! 個老闆(中年男人)根本唔識養兔, 又無愛心, 有病唔會理, 隻隻好似係度等死咁, 真係好可憐. 最可笑係"寵物美容"既地方好污穢不堪, 嗅氣沖天, 都唔明點解D人會上當比自己兔兔比佢地虐待. 年中都唔知有幾多兔仔死係個度, 真係希望佢快D倒閉, 唔好再去害D可憐既兔兔.:076:
small_tra 2010-4-15 07:51:40 PM
以前都有幾間好~~!但係e+老實講...真係買唔落~!

如果係要買....你選擇比較精神~眼冇眼屎~nose唔好濕or黃色既物體~
patpat冇痾難屎~!.

去睇過旺角紅蘿蔔望落幾好~!未必咁肯定架......

我個仔都係果到買~~!佢由買返黎到e+都未試過大病~!

你去行多鋪留意下d兔兔你會留意到兔兔好多病.....!

仲有買野唔好聽d sales講丫~!佢地會叫你買好多冇用o既野~!

買o既野~你要睇多d 個兔網~~!

你學識先去買野~~先去買兔兔啦~!

我係支持領養架....見到你係要用(買)兔兔~點都要幫下你~
我唔想害到隻兔兔~!

只係你好肯定同自己講你一定101%要養到佢終老~
唔好到時......開post話冇$...唔想養..or屋企人敏感唔要隻兔兔~!

FATO_W 2010-4-15 07:52:34 PM
你買兔個陣可以留意下佢眼仔精唔精靈
有無痴住眼CC
同埋睇下鼻仔側邊有無黃 如果有就係有傷風流鼻水
可能係上呼吸道感染
個D你就唔好買
盡量簡D活潑同精神既兔
買左返黎記住帶佢去BODY CHECK咁就OK
千秋王子 2010-4-15 08:34:24 PM
BODY CHECk大家有無心水的e生介紹比禾呢??
small_tra 2010-4-15 08:56:26 PM
9龍城~dr betty~!
elvisli 2010-4-15 10:23:36 PM
講得覺得pet cafe好似幾好代表你乜都未知...

坦白講.你依然比我感覺是人有我有,人玩我玩

希望你唔好比我睇死

smallsuishan 2010-4-15 10:49:13 PM
原帖由 small_tra 於 2010-4-15 08:56 PM 發表
9龍城~dr betty~!

Betty放緊產假
anthony 2010-4-15 11:40:44 PM
原帖由 elvisli 於 2010-4-15 10:23 PM 發表
講得覺得pet cafe好似幾好代為你乜都未知...

坦白講.你依然比我感覺是人有我有,人玩我玩

希望你唔好比我睇死

我同你一樣 但係都祝佢成功 因為真係萬事起頭難
喵女)) 2010-4-16 12:35:46 AM
我都有氣管同鼻敏感..我兔兔黎左先有,我都努力死頂~
如果你有的話~都希望你唔好咁易放棄兔兔..

同埋..我同好多兔友一樣..你俾我GE感覺,係玩玩下..一心打算搵靚兔- -真正GE靚兔有血統的900--2000不等,你話你有睇過兔協D兔兔唔岩心水,眼綠E樣野我明白,但我想問你.到底你有冇上過去睇定係上網睇?網上唔係日日更新的,仲有,到底係你覺得因為唔夠18歲煩定覺得唔岩心水先決定唔領養?
請回答
我睇下你點做=]

P.S  Mocha爸:人有我有,人玩我玩"E句中哂..
Futagoza_Kaniza 2010-4-16 12:54:06 AM
原帖由 smallsuishan 於 2010-4-15 10:49 PM 發表

Betty放緊產假

返左工啦.

快速發帖