用兔爸個戶口問吓先,我頭先返屋企搭升降機時見到個女仔拎住好多兔用品同個籠,我估佢應該新養,咁我諗咗一陣就問佢係咪養兔,佢就即刻打開個紙袋俾我睇,我仲以為係侏儒兔,佢話係賓尼三個月,我話應該無咁大。同埋我睇過佢買嘅嘢都有啲怪,草就得a無t,但包糧就係成兔糧,用倉鼠用木糠同超細個水樽:043: ,佢仲問我俾咩水佢飲,我話要煲過放涼人飲個種,不要開水喉就飲得嗰種。我諗佢真係好新手。我叫佢要小心睇住兔兔同叫佢上黎讀吓書,仲要帶佢去vet body check。仲同佢交換咗電話添。PS.我想話佢買嗰間喺屯門華x商場,我平時行過都覺得佢係黑店,每曰行過啲兔兔都無草喺度食木糠:050: :052: 其實你哋會唔會覺得我好怪好多事呢?:044:

已有 1 人評分P 點 收起 理由
elvisli + 1 值得嘉許!!

總評分: P 點 + 1   查看全部評分

hh0 2010-6-25 10:57:08 PM
唔算多事, 有交流先係好
最怕係你有你講左, 又唔聽入耳果種人
m1k1 2010-6-25 11:22:44 PM
你幫兔兔之嘛!冇多事~
Annie)) 2010-6-26 12:21:33 AM
做得很好,幫了兔兔又教多一個人點樣做一個稱職的主人#^51^#
redbean 2010-6-26 12:26:37 AM
做得好好呀,加油#^28^#
Jessie)) 2010-6-26 01:33:53 AM
我覺得你好好呀.........我就同你差好遠喇,
我做美甲師既, 有時知道d客有養兔仔會同佢地傾下,
有時遇到d用錯方法既, 只能夠係咁E講返正確方法咁,
又唔敢話佢錯=_=(怕得罪人)
我覺得你比我勇敢~
firen_freeze)) 2010-6-26 03:11:12 AM
我會冇勇氣搭訕的...

你已經好好
kenixester 2010-6-26 10:29:44 AM
我都試過樓主的事情,
有一次,響樓下間麥記門口,
我見到隻兔丫,我初初以為冇人養嫁,仲諗住行過去睇睇,
點知係有個主人放緊兔,佢完全冇落兔繩嫁,
真係好危險,如果走失都唔知點算~~~:056:
不過我就冇同個個人講,因為驚佢話返我轉頭~~
elvisli 2010-6-26 02:25:10 PM
不會多事..而且態度正確..出發點是為兔兔著想..抵讚

津津豬 2010-6-26 03:53:02 PM
妳做得好正確呀! 可能妳巳經救咗隻兔兔一命, 我發覺到宜家都好多人以為兔兔係食紅蘿蔔生存架!:043:
adamchan1023 2010-6-26 06:29:15 PM
傻啦點會多事呢…
你係出於善心幫助覺得有需要幫助既人嗜
Good Work~~:010:
人係應該要互相幫助的…先唔係咩多唔多事…
你又唔係害距…你係幫距呀…:072: Good on you la~~~
wm20472 2010-6-26 09:08:48 PM
100%支持~~~~~
williamchw 2010-6-26 11:57:44 PM
多謝各位支持~~ :014: :014: :014:
瑤妖=) 2010-6-26 11:57:58 PM
下,我都係用木糠架bor@@
#^16^# 唔得架咩?
小米 2010-6-27 12:56:40 AM
我覺得你做得好好呀
希望嗰個女仔肯聽至好

快速發帖