事源:今年屋企有個bb出左世,,
上年屋企人就開始發癲話唔要隻兔仔掉出街
個陣我喊到傻要留住佢,,由於個時大緊肚,,佢地比兔兔留低
而家bb就快識爬,,佢地又嘈,,唉,,
又話bb呢樣又個樣,,同埋今次真係發現bb對兔兔D毛敏感
所以要作出呢個決定:050:

兔仔:
相當健康,,檢查晒,,冇問題
佢黎左我屋企咁耐都冇病過(touchwood!!!)
男仔,,未絕肉,,喵喵兔,,2009年7月10日出世!!
需要大量活動時間,,同中意係冷氣房(我長時間放佢在籠外自己活動)
中意食葉,,食開q兔D草,,o字糧

想搵真心中意兔兔及有經驗ge人收養,,:024:

38498_138420529520410_100000573927343_283614_4572354_n.jpg (106.36 KB, 下載次數: 42)

alaneva 2010-9-14 01:38:36 PM
我8/9都生完 bb, 屋企有空氣清新機,我仲會日日掃拖,做多少少功夫都唔會唔要對兔仔!
crazywing_xdd 2010-9-14 10:55:06 PM
原帖由 光之天使 於 2010-9-14 01:19 PM 發表
其實如果講到話bb真係敏感,咁就無法,
始終兔毛係避無可避,
敏感又真係可大可小...

唯一怪就係...點解當初屋企人甚至係樓主自己,
知道有人大肚既時候(or打算大肚)都仲帶隻兔兔返屋企,
而且又無同屋企人商量好. ...

絕對同意:014:
long~spirit 2010-9-14 11:03:23 PM
原帖由 alaneva 於 2010-9-14 01:38 PM 發表
我8/9都生完 bb, 屋企有空氣清新機,我仲會日日掃拖,做多少少功夫都唔會唔要對兔仔!

GOOD你的頭象好有母愛FEEL
yuenhan 2010-10-9 12:01:59 PM
兔兔比人領養左味?
??
mayberain 2010-10-17 04:20:57 PM
其實我都知道樓主係迫不得意先要將兔兔比人養..但樓主你一定要確定新主人係會照顧兔兔一生一世先好比人..兔兔再經不起多一次既轉換...
不過樓主你以後養小動物唔好再甘樣了..要諗清楚無論係咩情況都唔可以遺棄
如果唔係..你都係唔好養了..
smallpotatofung 2011-11-28 05:35:52 PM
我要呀  !!!

my tel : 63023507

快速發帖