1P 幣
唔好意思,,,我係澳門人黎嫁~
如果我有事養唔到兔兔,,,,可以搵邊度幫手????
咁如果代養8個月左右,,,,又可以????
thx

更正:
1.
3.4個星期就可以了~
2.
暫時性代養而已~
3.
我D FD唔係出去玩既人....就係養左貓 OR DOG~
4.
我都知兔兔會好掛住我,,,,我都唔想見唔到佢..但真係無辦法~
5.
我屋企細,,,而且家人有對兔毛敏感既問題~
平時我抱完兔既衫就算分開洗之後先洗佢地d衫都會有呢d問題,,,,所以我先唔養....

緣小夢 2010-12-26 11:52:55 PM
原帖由 SakixxShum 於 2010-12-23 12:35 PM 發表
你隻兔兔係男定女...:017:
有無D詳細既資料

應該係男仔....同佢沖涼既時間發現~
想帶佢睇e生,,,但又搵唔到識睇兔仔既e生~
賓尼兔黎嫁

緣小夢 2010-12-26 11:55:14 PM
原帖由 chercher422 於 2010-12-23 01:47 PM 發表
你可以去寵物俱樂部到問下~
不過8個月我覺得太耐啦~不如你問下你D FD有無人可以幫你養住先...因為寄養佢唔會比太多活動空間佢.又住得唔舒服 #^3_002^#

我叫人問左啦,,,佢地話無呢個服務~
請問你係邊間???
我男朋友會離開既日子確定大約3,4星期就可以了~
但我D FD唔係狗就貓,,,,
平時我抱完兔既衫就算分開洗之後先洗佢地d衫都會有呢d問題,,,,
所以我都養唔到....
我都知兔兔會好掛住我,,,,我都唔想見唔到佢><
緣小夢 2010-12-26 11:55:41 PM
原帖由 raywong521 於 2010-12-23 02:14 PM 發表
d人話狗都係得半年記憶左右,更何況係兔.......8個月去寄養都信唔過啦~咁長時間,間舖頭汁左都話唔定

我男朋友有事不在澳門....
平時我抱完兔既衫就算分開洗之後先洗佢地d衫都會有呢d問題,,,,
所以我都養唔到....
緣小夢 2010-12-26 11:58:23 PM
原帖由 Riela 於 2010-12-23 02:40 PM 發表
8個月, 好似好耐
屋企人可唔可以幫手?

就算8個月後佢仲記得你, 兔兔都可能會嬲你, 會以為你唔要佢

我男朋友有事不在澳門....
所以我都養唔到....
緣小夢 2010-12-26 11:58:51 PM
原帖由 Y_S_ 於 2010-12-23 06:17 PM 發表
嗯,你俾多少少兔兔ge資料。

其實兔兔好需要你ga,我自從有左砵仔後都唔敢成家去旅行,因為驚冇人照顧到佢。冇人比你更清楚自己仔女ge卑性

我同我男朋友都唔想,,
但佢唔係去旅行.....有D事唔離開澳門唔得~
所以我都養唔到....
所以我好擔心果隻大小爺>.<
territai1229 2010-12-29 03:15:09 PM
你隻兔兔幾大呀?
轉左食t草未?我屋企只係得t草...
你會唔會攞埋佢d日用品黎?我有一個籠..不過係之前我隻兔兔用過...我怕佢會周圍vv...
不過我都要問下我男朋友可唔可以先....
緣小夢 2010-12-30 10:58:10 PM
原帖由 territai1229 於 2010-12-29 03:15 PM 發表
你隻兔兔幾大呀?
轉左食未?我屋企只係得t草...
你會唔會攞埋佢d日用品黎?我有一個籠..不過係之前我隻兔兔用過...我怕佢會周圍vv...
不過我都要問下我男朋友可唔可以先....

8個月左右~
t草????
我比佢食開苜蓿草同提摩西~因為苜蓿草係佢剩,,但呢排見佢牙又痒先比佢食返~
會攞埋....有埋wc~
佢只會wc度去or籠內~
ok,,,你問下先啦~
緣小夢 2010-12-30 11:00:10 PM
有無人可以幫下我???
mandycpi 2011-1-3 05:46:21 PM
已發左短消息比你有關兔兔長期寄宿的寵物店資料
但你要提供兔寵, 糧同草給那間寵物店(其實兔兔住返係自己寵會安心d) 如果你在澳門,有時間要去探下佢,因為兔兔一定好掛住你架,
寄宿收費按月計應該可以平d, 你同那邊傾下喇...
如果可以o既話, 都係同兔兔去你屋企住喇, 佢唔洗佢唔開心,不過,如果真係唔得,你就要有心理準備錢o既問題la..
緣小夢 2011-1-5 09:17:26 PM
原帖由 mandycpi 於 2011-1-3 05:46 PM 發表
已發左短消息比你有關兔兔長期寄宿的寵物店資料
但你要提供兔寵, 糧同草給那間寵物店(其實兔兔住返係自己寵會安心d) 如果你在澳門,有時間要去探下佢,因為兔兔一定好掛住你架,
寄宿收費按月計應該可以平d, 你同那邊 ...

thx你發既短消息-關兔兔長期寄宿的寵物店資料
錢既問題唔係問題,,,因為我好錫我家小兔~
但真係唔得(屋企人有敏感)先黎唔到我屋企~
放寵物店係可以探佢??成日的話佢會比嗎???
緣小夢 2011-1-7 10:35:31 PM
有無人可以幫下我???
hh0 2011-1-8 12:23:55 AM
3,4星期其實唔係問題, 我都幫過兔友睇住4個月,
但你係澳門, 幫唔到啦

平日兔兔住係你男朋友屋企?
既然因敏感黎唔到你屋企,
可以你日日定時去你男友屋企打理兔兔嗎?
Y_S_ 2011-1-8 01:09:46 AM
你阿仔絕左育未丫???仲有大約會係咩事間丫,至到幾時???
緣小夢 2011-1-8 11:22:33 PM
原帖由 hh0 於 2011-1-8 12:23 AM 發表
但你係澳門, 幫唔到啦

但你係澳門, 幫唔到啦

THX你先...謝謝你咁有愛心><
===========================

嗯~

可以你日日定時去你男友屋企打理兔兔嗎? [/quote]
中午趕唔切....夜晚我放學要補習~
趕過去但有4個字既時間,,,而且走果陣要即刻有車就趕到~
因為幫我補果個人係固定時間黎,,,,就算到左果個時間我未返到佢黎左都已經計緊錢><
而且佢係同屋企人住,,,好難日日去...
而且我係佢女朋友,,,佢屋企應該唔會咁快夠膽肯比屋企鎖匙我><
緣小夢 2011-1-8 11:23:02 PM
原帖由 hh0 於 2011-1-8 12:23 AM 發表
但你係澳門, 幫唔到啦

但你係澳門, 幫唔到啦

THX你先...謝謝你咁有愛心><
===========================

嗯~
============================
可以你日日定時去你男友屋企打理兔兔嗎? [/quote]
中午趕唔切....夜晚我放學要補習~
趕過去但有4個字既時間,,,而且走果陣要即刻有車就趕到~
因為幫我補果個人係固定時間黎,,,,就算到左果個時間我未返到佢黎左都已經計緊錢><
而且佢係同屋企人住,,,好難日日去...
而且我係佢女朋友,,,佢屋企應該唔會咁快夠膽肯比屋企鎖匙我><

快速發帖