1P 幣
唔好意思,,,我係澳門人黎嫁~
如果我有事養唔到兔兔,,,,可以搵邊度幫手????
咁如果代養8個月左右,,,,又可以????
thx

更正:
1.
3.4個星期就可以了~
2.
暫時性代養而已~
3.
我D FD唔係出去玩既人....就係養左貓 OR DOG~
4.
我都知兔兔會好掛住我,,,,我都唔想見唔到佢..但真係無辦法~
5.
我屋企細,,,而且家人有對兔毛敏感既問題~
平時我抱完兔既衫就算分開洗之後先洗佢地d衫都會有呢d問題,,,,所以我先唔養....

territai1229 2010-12-23 09:42:16 AM
你係暫時交比人照顧...定係想人領養呀?
如果只係短時間可以寄養係"寵x俱樂部"度....
mandycpi 2010-12-23 09:57:46 AM
我2隻兔兔之前o係寵物店留宿過5日,間寵物店近大興街,佢地有做長期寄養的, 你需唔需要聯絡資料?
月愛貓貓兔 2010-12-23 10:10:55 AM
原帖由 緣小夢 於 23/12/2010 01:58 AM 發表
咁如果代養8個月左右,,,,又可以????
thx

介吾介意講下做咩要代養8個月..
時間咁長,,,兔兔咪會好掛住你lo
berki 2010-12-23 12:21:38 PM
原帖由 月愛貓貓兔 於 2010-12-23 10:10 AM 發表

係囉8個月我驚兔兔會遺忘左你:056:
sakixxshum 2010-12-23 12:35:49 PM
你隻兔兔係男定女...:017:
有無D詳細既資料
chercher422 2010-12-23 01:47:30 PM
你可以去寵物俱樂部到問下~
不過8個月我覺得太耐啦~不如你問下你D FD有無人可以幫你養住先...因為寄養佢唔會比太多活動空間佢.又住得唔舒服 #^3_002^#
raywong521 2010-12-23 02:14:14 PM
d人話狗都係得半年記憶左右,更何況係兔.......8個月去寄養都信唔過啦~咁長時間,間舖頭汁左都話唔定
Riela)) 2010-12-23 02:40:33 PM
8個月, 好似好耐
屋企人可唔可以幫手?

就算8個月後佢仲記得你, 兔兔都可能會嬲你, 會以為你唔要佢
Y_S_ 2010-12-23 06:17:18 PM
嗯,你俾多少少兔兔ge資料。

其實兔兔好需要你ga,我自從有左砵仔後都唔敢成家去旅行,因為驚冇人照顧到佢。冇人比你更清楚自己仔女ge卑性
緣小夢 2010-12-26 11:28:08 PM
原帖由 territai1229 於 2010-12-23 09:42 AM 發表

可以嗎????因為我叫我fd問佢話人地答佢地無呢種服務~~
緣小夢 2010-12-26 11:29:46 PM
原帖由 territai1229 於 2010-12-23 09:42 AM 發表

暫時性的就好了.....我很愛我家小兔~
如果不是真的3.4星期不能養,,,,我捨不得讓別人養
緣小夢 2010-12-26 11:34:52 PM
原帖由 mandycpi 於 2010-12-23 09:57 AM 發表
我2隻兔兔之前o係寵物店留宿過5日,間寵物店近大興街,佢地有做長期寄養的, 你需唔需要聯絡資料?

咁係咪之後都係食得訓得無事???
因為聽人講有d係黑店....
需要,,,萬分感謝
緣小夢 2010-12-26 11:37:51 PM
原帖由 月愛貓貓兔 於 2010-12-23 10:10 AM 發表

我男朋友有事不在澳門....
我屋企細,,,而且家人有對兔毛敏感既問題~
平時我抱完兔既衫就算分開洗之後先洗佢地d衫都會有呢d問題,,,,
所以我都養唔到....
我都知兔兔會好掛住我,,,,我都唔想見唔到佢><
我男朋友會離開既日子確定大約3,4星期就可以了~
緣小夢 2010-12-26 11:38:51 PM
原帖由 berki 於 2010-12-23 12:21 PM 發表

係囉8個月我驚兔兔會遺忘左你:056:

最後確定左3.4星期~
我同我男朋友都唔想,,,但真係無計

快速發帖