1P 幣
唔好意思,,,我係澳門人黎嫁~
如果我有事養唔到兔兔,,,,可以搵邊度幫手????
咁如果代養8個月左右,,,,又可以????
thx

更正:
1.
3.4個星期就可以了~
2.
暫時性代養而已~
3.
我D FD唔係出去玩既人....就係養左貓 OR DOG~
4.
我都知兔兔會好掛住我,,,,我都唔想見唔到佢..但真係無辦法~
5.
我屋企細,,,而且家人有對兔毛敏感既問題~
平時我抱完兔既衫就算分開洗之後先洗佢地d衫都會有呢d問題,,,,所以我先唔養....

緣小夢 2011-1-8 11:25:35 PM
原帖由 Y_S_ 於 2011-1-8 01:09 AM 發表
你阿仔絕左育未丫???仲有大約會係咩事間丫,至到幾時???

仔都要絕育???
唔係只係女仔炸咩????
我之前問過話男仔唔係嫁,,,,我比人呃左???
你係澳門人嗎???
如果係既邊間可以做???
我搵左好耐...但好小有關於兔仔既店><
Y_S_ 2011-1-8 11:49:11 PM

回復 32# 的帖子

我係係"醫之選"果度睇mr.mark , 係佢兔仔專科黎ga ,
我阿仔聖誕果時絕左囉 ,

其實我之前問過寵物俱樂部 , 佢果度有得寄養 , 你入去問男果個老闆丫!!
緣小夢 2011-1-9 02:10:22 AM
原帖由 Y_S_ 於 2011-1-8 11:49 PM 發表
我係係"醫之選"果度睇mr.mark , 係佢兔仔專科黎ga ,
我阿仔聖誕果時絕左囉 ,
其實我之前問過寵物俱樂部 , 佢果度有得寄養 , 你入去問男果個老闆丫!!

"醫之選"係嚮邊嫁???
因為搵左好多間寵物店都無關於呢D...而且寵物XXX話男仔兔可以唔洗
咁你兔仔野買係嚮邊買開嫁???
聖誕果時絕唔貴咩???
寵物俱樂部有得寄養,,,但去左幾次唔小心聽到佢地D職員對話,,,覺得好似有D黑店FEEL....
佢話:1個星期嫁啦,,,一陣個客黎攞返隻兔,你一陣叫牙姨幫左佢沖涼先,,,今日熱返用濕沖會睇落去干淨D(指住隻兔)
果陣我地企埋左邊,,而且佢講野好大聲,,,,+上果陣得我同我男朋友....
我同我男朋友前2日帶左兔兔去做果度做美容(兔仔),
因為佢D指甲好長,,,扭計抓到我損哂,,而且毛又長,,
而且之前問好哂,,,,
佢話佢係開1點,,帶黎6點左右可以帶佢走...果日計好時間去,,,可是我放學5點行到去5點3.4已有得攞(原本見多人諗住睇下兔仔野先,點知1推門佢超大聲話你隻兔仔有得攞啦,,,O哂)
而且佢唔知有心定無意,鬼死咁多人果陣仲放我隻兔嚮佢D兔上面...搞到D人係咁摸(有個人剛剛食完咖哩,個杯仲嚮手),而且佢果度自由行來行去果隻狗高度又嚮佢放我個籠既側邊...而且仲要係行到我既籠邊....嚇到我家兔兔縮埋1邊,,,有3,4個人因為見到我家小兔而咁先問價...問佢果度果D係咪可以養到我果隻咁><(果日原來我有同學嚮度,因為咁而買左)
美容完前後差別在:
1.毛短了(腳板D毛整到怪怪的,,,因為D毛是1撻撻咁)
2.指甲短了(有2,3隻係入肉,見到小小血,而且有1隻指甲刺左開黎,好似好求其)
3.兔靜了,乖了(對我同我男朋友好冷淡,完全同以前相反哂)

快速發帖