囡囡今日放學手捧住呢份東西
其實我唔知呢盒係什麼東東?

-`sheep:D 2011-3-16 09:25:19 PM
係啊;係森林家族啊:023:
Jessie)) 2011-3-17 12:07:26 AM
我想講....................

我早2日竟然由兔爸手中收到同你呢間一模一樣既屋!!!!!!!!!!!
(不過我果間冇連公仔, 要自己買家俬同公仔)
真係好巧合!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:037:
cordede 2011-3-17 01:32:16 AM
但森林家族唔係寫日文ga咩?
rbtdoria 2011-3-17 03:59:47 AM
冇錯冇錯係森林家族呀~~!
e個似係英國版喎~~!
明月 2011-3-17 09:28:27 AM
森林家族是否很貴的?
囡囡學校竟然送份咁貴的
禮物?
我個囡叫我買多d公仔俾佢
咁我咪破產。
katy)) 2011-3-17 10:28:11 AM
真係好闊綽 :046:

老師都係送貼紙,鎖匙扣果D... (不過而家有D小朋友已經嫌棄呢D禮物 :025
smallsuishan 2011-3-17 12:53:16 PM
係超貴!!
D公仔最平都要五十幾

我本來都想買
不過....我怕會破產
cordede 2011-3-17 03:42:19 PM
原帖由 明月 於 2011-3-17 09:28 AM 發表
森林家族是否很貴的?
囡囡學校竟然送份咁貴的
禮物?
我個囡叫我買多d公仔俾佢
咁我咪破產。

哈哈..係破硬產....大件事喇!:056:
千其唔好比你個女知道日本有森林之家個製造廠可以去呀...
唔係真係買到賣樓都唔掂...:050:
hh0 2011-3-17 05:38:42 PM
哈哈, 要諗下點樣設計下層.....
你可以同囡囡set up d target,
鼓勵佢有進步就可以自己選1個公仔or 家俬
要有付出先至可以慢慢build up a dream house
你破產既過程就耐d , 無咁傷....
Jessie)) 2011-3-17 05:43:41 PM
我為左幫間$340既屋加公仔同傢俱, 用左$500
祝你好運

PS: 你可以上拍賣場BID, 全新的都平廿幾蚊的
karen195 2011-3-17 06:06:27 PM
原帖由 cordede 於 2011-3-17 03:42 PM 發表

哈哈..係破硬產....大件事喇!:056:
千其唔好比你個女知道日本有森林之家個製造廠可以去呀...
唔係真係買到賣樓都唔掂...:050:

日本係有森林家族的主題公園呀~~
仲整左真實版的紅色大屋同綠色大屋,而且仲有主題餐廳。
森林家族其實有分日本版,歐美版,同英國版。3種個盒唔同ga~
另外香港有官方網站,以前係免費入會,會有小禮物送。
ps:我係森林家族迷。
cordede 2011-3-17 06:23:55 PM
原帖由 karen195 於 2011-3-17 06:06 PM 發表

日本係有森林家族的主題公園呀~~
仲整左真實版的紅色大屋同綠色大屋,而且仲有主題餐廳。
森林家族其實有分日本版,歐美版,同英國版。3種個盒唔同ga~
另外香港有官方網站,以前係免費入會,會有小禮物送。
...

我個fd不嬲都唔迷森林家族~
但佢去到日本森林家族個公園個陣...佢直頭控制唔到痴左線咁買:056:
明月 2011-3-17 07:36:03 PM
謝謝兔友們講左咁多森林家族的東西俾我知。
明月 2011-3-17 07:41:51 PM
原帖由 hh0 於 2011-3-17 05:38 PM 發表
哈哈, 要諗下點樣設計下層.....
你可以同囡囡set up d target,
鼓勵佢有進步就可以自己選1個公仔or 家俬
要有付出先至可以慢慢build up a dream house
你破產既過程就耐d , 無咁傷....

今日同囡囡班主任講原來我個囡間學校都係有呢個意思,
呢份禮物係囡囡第一段考試果陣每科
成績達90分就送呢一份禮物,之後果d
配件就要靠她自己努力如成績達標學校就會送。

快速發帖