請到 PetKD 寵頁登記兔兔資料
http://petkd.net/pets.php

===============================================================================
齊來打造一個屬於你我的兔兔名冊
擁有
屬於你我的集體回憶

回覆貼子一律跟以下格式

兔兔名字:

兔兔主人: (你的會員名稱)
兔兔性別: (男/女)
兔兔生日: (DD-MM-YYYY)
兔兔品種:
兔兔介紹:

圖片尺寸長或闊須小於800px, 圖片過細或沒有圖片, 將不會被收錄於兔兔名冊揭頁版內

所有加入相冊的兔兔的相片將會顯示在Slide Show 中~~
目前已有 超過500 隻可愛兔兔啦~
你仲等? 盡快加入啦~~

eggegg 2009-7-21 02:19:18 AM
兔兔名字: 紙巾盒 / 兔兔
兔兔性別: F
兔兔生日: 不詳,XX.XX.XXXX - 15.10.2002, 執佢返黎0既時候應該係97年.係以前屋企對出草地救佢返黎
兔兔品種: 荷蘭兔
兔兔介紹: 佢成日訓覺的時候都會好似相入面咁收埋哂D手手腳腳, 再收埋對耳仔, 好似成個紙巾盒咁. 佢好乖, 好叻女, 一返黎就識認住我, 帶佢去剪毛, D寵物店職員控佢唔住, 我一入去就郁都唔郁.
佢去廁所好有原則. 俾個貓砂盤佢, 個盤去邊, 佢就去邊痾, 永遠盤最入0既兩個角落頭去尿尿, D 粒粒就係哂後面0既中間, 前面非常乾淨
最鐘意食蘿蔔同捉小強

eggegg 2009-7-21 02:36:53 AM
兔兔名字: bo bo
兔兔性別: F
兔兔生日: 不詳, 2002 年尾
兔兔品種: 貓貓兔
兔兔介紹: 佢係我表姐兩隻兔兔生0既其中一隻bb, 佢搵人要, 所以幫佢要0左一隻.
bo bo 全家都係同一個性格, 唔俾抱, 脾氣臭.  唔鐘意用三角兜做廁所, 鐘意用黎做sofa. d毛長到成日唔見0左對眼. 一到半夜就鐘意dum 地. 一出黎就最鐘意幫我入sofa底掃塵

出世冇耐0既時候

0岩0岩返到屋企

#^13^#
SiuShan` 2009-7-27 08:49:30 PM
兔兔名字:大笨
兔兔性別:男
兔兔生日:12月25日
兔兔品種:美國賓尼兔
兔兔介紹:1隻好笨又好可愛既兔仔~_~

照片 004.jpg (81.67 KB, 下載次數: 51)

照片 004.jpg

肥嘟嘟 2009-7-28 04:06:07 PM
兔兔名字: 嘟嘟(肥氏)
兔兔姓別: 豬事囝(8掛囝囝)
兔兔品種: 長毛賓尼兔
兔兔生日: 12/6(大概系呢日掛...我當個日係嘟嘟嘅生日啦~~)
兔兔介紹: 鍾意係地下攤抖,勁八掛,超鍾意周圍跳,周圍探險.周圍捐隆隆.攝喇喇,等你穩唔到,最鍾意咬番薯葉,最唔鍾意食紅蘿蔔(同我一樣),最愛咬野即使唔食得嘅都大咬一番

lunar 2009-8-10 09:33:32 PM
兔兔名字: 不乖
兔兔性別: m
兔兔生日: 可能是2-3個月前    2009年5 or 6月
兔兔介紹: 兔寶寶一隻,不乖很不乖

kittyz 2009-8-11 11:37:27 AM
兔兔名字: 蘿蔔
兔兔性別: 女
兔兔生日: 7月25日
兔兔介紹: 一隻好好奇、古惑既小兔兔,好中意靜靜雞鼠入廁所同廚房,同埋佢會企係度開櫃門囉野食!一見到野食就會發曬din∼#^64^#

choi_ching 2009-8-19 02:26:32 AM
兔兔名字:阿逸 / 逸仔
兔兔性別:男仔
兔兔生日:大約09年1月14日
兔兔品種:獅子兔
兔兔介紹:媽咪既心肝寶貝,,最鐘意食食食,,勁為食,,百厭星,,成日跳兔仔舞,,最叻嗲媽咪 成日lam媽咪 要媽咪俾野佢食,,洗媽咪錢最多(成日都掛住Dr. Yen & Dr. Betty 一個月唔見下佢地都唔得)

choi_ching 2009-8-19 02:34:42 AM
兔兔名字:晴晴 / 晴晴豬
兔兔性別:囡囡黎架
兔兔生日:大約09年1月14日
兔兔品種:獅子兔
兔兔介紹:都係媽咪既心肝寵貝,,鐘意食野 咬野,,食草達人,,好cool 成日都唔睬人(有野食另計),,肯俾人反,,脾氣大=[

karinaaa219 2009-8-21 08:10:55 PM
兔兔名字: 栗子
兔兔性別: 女
兔兔生日: 11月
兔兔品種: 侏儒兔
兔兔介紹: 超級為食, 最鐘意跳入個放左草ge箱入面

米米 2009-8-23 04:55:18 PM
兔兔名字:米米(男)
兔兔生日:11月7日
兔兔品種:混種侏儒兔
兔兔介紹:最鐘意撲咬爪跳<<<兔兔本性

RUBBIT 該用戶已被刪除
RUBBIT 2009-8-26 10:25:24 PM
minima 2009-9-1 12:16:39 PM
兔兔名字: minimo
兔兔性別:女
兔兔生日:21/3/2008
兔兔品種:貓貓兔
兔兔介紹:活潑愛玩愛嗲媽咪...

arlingling 2009-9-9 12:02:54 AM
兔兔名字:蕃薯
兔兔性別:男
兔兔生日:2009年2月14
兔兔品種:安哥拉兔
兔兔介紹:一D都唔乖, 最叻係扮可愛, 令人嬲唔落, 好鍾意跳高, 唔鍾意比人抱! 咩草同菜都岩食, 大食仔!!!

剛到家, 3個月大

剛到家, 3個月大

鴨?

鴨?

玩人既>.<

玩人既>.<

為食樣-.-

為食樣-.-

差唔多7個月大啦!

差唔多7個月大啦!

大隻左好多>.<

大隻左好多>.<

豆腐 2009-9-9 03:02:21 AM
兔兔名字: 豆腐
兔兔姓別: 囝囝
兔兔品種: 長毛賓尼兔
兔兔生日: 5/6/09唔係好清楚..只係估計
兔兔介紹: 食藥會咬人-3-"好鐘意跳舞...好似女仔=3=

相片0133 拷貝.jpg (40.7 KB, 下載次數: 63)

相片0133 拷貝.jpg

相片0130 拷貝.jpg (35.19 KB, 下載次數: 37)

相片0130 拷貝.jpg

相片0132 拷貝.jpg (35.76 KB, 下載次數: 54)

相片0132 拷貝.jpg

lingyan 2009-9-9 10:12:01 PM
兔兔名字: 布甸
兔兔性別: 女仔
兔兔生日: 08-7-14
兔兔品種: 獅子兔
兔兔介紹: 鐘意 dum 地,一有唔滿意就 dum ;
唔鐘意俾人摸、抱 ; 獨行俠 ; 比哥哥 miffy 更為食。

快速發帖