請到 PetKD 寵頁登記兔兔資料
http://petkd.net/pets.php

===============================================================================
齊來打造一個屬於你我的兔兔名冊
擁有
屬於你我的集體回憶

回覆貼子一律跟以下格式

兔兔名字:

兔兔主人: (你的會員名稱)
兔兔性別: (男/女)
兔兔生日: (DD-MM-YYYY)
兔兔品種:
兔兔介紹:

圖片尺寸長或闊須小於800px, 圖片過細或沒有圖片, 將不會被收錄於兔兔名冊揭頁版內

所有加入相冊的兔兔的相片將會顯示在Slide Show 中~~
目前已有 超過500 隻可愛兔兔啦~
你仲等? 盡快加入啦~~

11.21 2010-1-19 12:19:12 AM
兔兔名字:BB
兔兔性別:女
兔兔生日:12月19日
兔兔品種:家兔
兔兔介紹:活潑..中意跑

wayway 2010-1-19 12:36:29 AM
兔兔名字:小白
兔兔性別:仔
兔兔生日:11月18日
兔兔介紹:活潑.中意咬野.喂食

wayway 2010-1-19 12:39:04 AM
兔兔名字:豬豬
兔兔性別:囡
兔兔生日:12月19日
兔兔介紹:訓覺.喂食.活潑.好奇

ps:同11.21既bb係姐妹黎架::039:  
     (同一個媽咪生)

lingyan 2010-1-30 11:52:23 PM
兔兔名字: 阿Qoo (菇仔)
兔兔性別: 男仔
兔兔生日: 10-17
兔兔品種: 安哥拉
兔兔介紹: 斯文、文靜、任抱唔嬲、痴人

wesky 2010-1-30 11:55:21 PM

回復 483# 的帖子

請問有冇大張少少既相??
喵喵 2010-1-30 11:58:45 PM
原帖由 喵喵 於 2009-10-10 11:16 PM 發表
兔兔名字: 喵喵�miumiu
兔兔性別: 女女
兔兔生日: 買返黎果時3個幾月 依家大約 23/5/08 當佢2/2/08出世啦
兔兔品種: 貓貓兔
兔兔兔介紹: 超為食 特別鐘意食蘋果同木瓜乾 開心就會彈到好高 平時唔多彩 ...

唔該你版主 我想擺 有蝴蝶在頭上果張呀 唔該~~~
喵喵 2010-1-31 12:23:11 AM

我叫飯飯

兔兔名字: 飯飯/白飯
兔兔生日: 不詳啊兔協話 估係8-9個月
兔兔兔介紹: 我最鐘意同喵喵玩~~ 好慘慘俾之前個主人遺棄在後巷 好在有喵喵媽去兔協領養左我返黎 黎到依個家庭好開心 有個錫我既喵喵 同喵媽 ^^~~~ 飯飯最乖 成日咩都讓俾喵喵食先 性格唔係驚人不過可能之前主人對佢唔好 對人無咩安全感 要慢慢同佢建立返個關係 ^^ 但佢就十分信任喵喵的 ^^

kikocheese 2010-1-31 01:23:50 AM
KOBI黎左咁耐都唔記得上黎呢度,希望趕得切啦,麻煩哂你地幫我加一加,真係唔該哂:002:
張杷可能大左D,因為我唔係好識點整細佢,麻煩一下你地睇下可唔可以幫幫我改一改:044:
兔兔名字:KOBI/衰妹
兔兔性別:囡囡
兔兔生日:9月11<<同我呢個兔奴一樣喔^^>>
兔兔品種:獅子兔
兔兔介紹:唔好睇佢咁細個,脾氣比起我呢個主人仲要臭,最叻就係發脾氣咕咕咕,一係就啤住你,鍾意就俾你摸俾你抱,心情唔好,唔好話摸,伸隻手入去,佢都會胡胡聲,你再伸入去,就會撲埋黎想咬你咁,不過好彩,一次都無俾佢咬過,係有一次俾佢隻後腳踢到,仲流哂血咁,不過有時佢都會好乖乖既......................

ssc314 2010-1-31 01:54:04 AM
兔兔名字: choco
兔兔性別: 女女
兔兔生日: 5月28號
兔兔品種: 混種侏儒
兔兔介紹: 最大小姐,眼仔最靚,,d毛最舒服,最似高級fur<<哇....

sheena 2010-1-31 02:57:07 AM
兔兔名字: rabbit仔/thumper
兔兔生日: 18/9/2009
兔兔品種: 獅子兔
兔兔介紹: 好乖, 好易教, 唔怕生保, 但好怕肉味, 超級好奇, 鐘意同兔爸跑步, 訓覺就鐘意兔媽摸, 識錫爸爸媽媽

joycecmc 2010-1-31 08:54:01 AM
兔兔名字: BB豬
兔兔性別: 女
兔兔生日: 2009/7/1
兔兔品種: BUNNY RABBIT
兔兔介紹: 係一隻好聰明,鍾意痴人,但又唔俾人抱既可愛兔兔

DSCN0170 (1).JPG (77.17 KB, 下載次數: 80)

DSCN0170 (1).JPG

logon 2010-1-31 02:42:41 PM
(更新)
兔兔名字:Miffy
兔兔性別:女
兔兔生日:2008年7月
兔兔品種:獅子兔
兔兔介紹:見到兔奴食水果會急不及待衝過黎乞食
               鍾意偷偷跳上梳化/床或者偷入廁所~見到兔奴行近又會即時跳返落黎/跑返出黎
               以為兔奴張電腦椅係龍椅~趁兔奴行開左就會跳上去
               討厭梳毛但可以被反轉係兔奴大腿上享受按摩

syl 2010-1-31 04:56:31 PM
兔兔名字: Mo毛*
兔兔生日: 12月11日
兔兔介紹: Lo 家的一隻活潑貓貓兔, 樣子像熊貓, 行為像小狗.....其實是兔子也!!  
醒到爆!! 雖然間唔中鐘意同Lo媽鬥氣, 不過整體都好乖乖既 =]
最鐘意就是聞垃圾筒同lam人咀咀(所以收埋曬d垃圾筒, 如果唔係我就間接食垃圾xd)
開心既時候就跳兔子舞^^

wayway 2010-2-1 12:41:55 AM

回復 485# 的帖子

我想問下482# 洗唔洗換埋呢a_a?
wesky 2010-2-1 12:59:17 AM
要啊~

快速發帖