1P 幣
我兔兔第一日接返屋到企係下午,因為假期我地第一日接左佢就係屋企無出街有開冷氣,第一日飲食都正常,屎尿都好正常,晚上我地出街食飯都關左冷氣只俾風扇佢,但第二日我地日間出左街,已經俾左冰種鐵盒+風扇俾佢,返到屋企見佢食草量同飲水都少,D便便都細粒左,尿都少左,但我地開左冷氣佢又食返多D,便便又大粒返,食兔糧同食菜菜都好快好開心,但飲水都係比第一日少,我地檢查過水樽,又洗過水樽,確保水樽無問題,臨瞓我叫兔兔飲水水,佢就一次過飲左好多,之後我就瞓覺,起身見佢水樽又無乜少左水咁,好担心,係咪太熱攪到佢食慾不振呢?除左開冷氣之外,可以做既我都做哂啦,咁點算好呢?
ccychoy 2011-4-26 08:13:33 PM
我浸幾字fing兩fing再瓊乾水就俾佢
sakixxshum 2011-4-27 12:29:22 AM
我就有兩隻
仔仔勁中意飲水
一日六百五十ml刀五夠佢飲
由細到大刀中意飲水
嘟嘟就完全相反
由細到大一曰飲大約二百ml到
但同仔仔一樣大
但bodycheck時醫生又話佢好正常。好健康:036:
jinjin 2011-4-27 10:20:00 AM
真係被MonMon玩死,尋晚返到屋企見佢又係唔多飲水,走埋佢叫佢飲水,又係舔幾舔又唔用力飲,檢查過又無問題呀,我咪又去洗下個樽口鋼珠位囉,洗完再叫佢飲,佢又good good good 咁飲左成70ml喎,今朝起身又見佢無乜飲水,我再做同一動作,佢既反應完全一樣,洗完水樽之後,又飲左成70ml,咁死啦,唔掂喎,次次都要洗乾淨至肯飲,唔係真係乾淨到咁呀嘛?:026:
咁我地唔係度佢咪唔駛飲水囉佢,咁點算好呢?:044:
jinjin 2011-4-28 10:24:20 AM
尋晚拎左個樽去入新水,但係因為D水未夠涼仲暖暖地,所以水樽位空左,點知MonMon就走去果度搵水樽喎,等D水涼左放返入籠,佢又唔飲,真係激死人啦 :037:

快速發帖