事源係....
28/6/11: 我打去荃灣話要4袋momi草, 想即晚送貨, 佢話唔得閒 (平時即晚都得既), 咁改左29/6送啦.
29/6/11: 佢地打俾我話司機唔舒服, 要30/6先送, 我話唔得閒, 問佢1/7/11晚上8點送得唔得, 佢就話要問下, 遲d覆我. (之後一直冇打過電話俾我)
1/7/11: 由於佢地一直冇人覆我, 我以為佢地唔送, 咁我就照出街, 點知佢地無啦啦送黎, 我冇人係屋企收, 結果又要改 , 想改2/7佢又話唔得閒, 咁就佢 3/7/11, 又話下午3點前唔知得唔得, 再覆我....
3/7/11: 結果到3點都冇人覆我, 我打去啦.....又同我話唔得閒 (但係一直都冇打俾我囉), 問佢做咩唔覆我, 又話老闆唔覆佢冇辦法.......算啦, 再就佢地.....改4/7/11!!!
4/7/11: 下午打俾我....今次話壞車!!!! 佢地個舖頭去我屋企搭的士都唔駛廿蚊, 太過份喇!! 仲要我改 5/7/11!!!

本來我就算啦, 照5/7啦, 但收左線愈諗愈唔對路囉, 一陣又飛機我就真係企左係道, d草所餘無幾, 結果我就打番俾佢地話唔要喇, 我自己去第2道買....
聽個電話果個男人仲要好理直氣壯同我講話唔係佢地唔送wor (之前聽一直都係女仔黎既), 仲話隨便我要唔要啦咁!!

我真係以後都唔想再同佢地買野囉, 離晒譜!!!
chaubb 2011-7-4 06:57:16 PM
我一直係果路買草..
不過自己拎~~~
果路我見過一個男人~
但果個好過d女人~~
d女人十問9唔識~~
chunmilk 2011-7-4 07:51:46 PM
睇唔出佢地有咩問題=.="
小小夕 2011-7-4 08:09:00 PM
我都係荃灣買草草  不過都自己拎....
因為佢唔送牛頭角..  連青衣都唔送!!!!
明月 2011-7-4 08:24:44 PM
荃灣買草果間即係邊間呀
我都係在荃灣果度買草的
在路德圍附近果邊
berki 2011-7-4 08:30:31 PM
一向唔鍾意8號既態度
我買二千都唔會主動叫我送貨
幫襯開R記
屯門都送貨牛頭角應該都會送架
PILLOW.MA)) 2011-7-4 08:57:42 PM
我唔係話幫住佢地或者咩野....
不過我知佢地人少
送貨去分店同埋送貨比人都係自己人做一腳踢
有時真係做唔到咁多

雖然咁耐以離我覺得佢地冇咩問題
佢地仲解答左我D問題添!
不過聽你咁講又真係幾激氣既, 約咁耐都未有貨到
下次搵兔協買, 都有送貨架
價錢應該差唔多掛
小小夕 2011-7-4 08:58:03 PM
原帖由 berki 於 2011-7-4 08:30 PM 發表
一向唔鍾意8號既態度
我買二千都唔會主動叫我送貨
幫襯開R記
屯門都送貨牛頭角應該都會送架

佢直情話我知唔送 \   /
小小夕 2011-7-4 08:58:41 PM
原帖由 明月 於 2011-7-4 08:24 PM 發表
荃灣買草果間即係邊間呀
我都係在荃灣果度買草的
在路德圍附近果邊

荃豐地下個間
carbee 2011-7-4 11:07:17 PM
唔好咁激氣啦,
不過,比著我第三次我已經唔要lu~
唔係人多人少做野問題,
送就送,唔送就唔送,都唔係做生意既~
其實仲有其他地方都幾好架~
lunguide 2011-7-5 01:04:51 AM
其實我建議樓主可以幫襯兔協,價錢一樣,又幫到d兔仔,而且三百以上就送貨呢!
sillypeko 2011-7-5 09:09:33 AM
i think so... 我發覺佢地啲野越嚟越貴~有次買左个日本牌子既草架(波型、可3用)!佢地賣$6x~但Q-pxt賣$$49.5
d貓纸砂都贵~
iris 2011-7-5 09:58:35 AM
原帖由 carbee 於 2011-7-4 11:07 PM 發表
唔好咁激氣啦,
不過,比著我第三次我已經唔要lu~
唔係人多人少做野問題,
送就送,唔送就唔送,都唔係做生意既~
其實仲有其他地方都幾好架~

冇錯, 送就送,唔送就唔送, 唔送既我搵R記, 價錢一樣, 只不過之前係屯門住幫開佢買, SO FAR都OK, 諗住搬左返荃灣都幫親返佢, 估唔到會咁囉:050:
我最唔滿意既係佢地唔覆究竟係咪送貨囉, 要我成日追, 佢地又唔係特別平, 買野好似求佢賣俾我咁:056:
iris 2011-7-5 10:02:38 AM
原帖由 PILLOW.MA 於 2011-7-4 08:57 PM 發表
我唔係話幫住佢地或者咩野....
不過我知佢地人少
送貨去分店同埋送貨比人都係自己人做一腳踢
有時真係做唔到咁多

雖然咁耐以離我覺得佢地冇咩問題
佢地仲解答左我D問題添!
不過聽你咁講又真係幾激氣既, 約咁 ...

我就係知佢地係一腳踢, 所以我先覺得佢同我講咩"壞車", "司機唔舒服" 係藉口, 有幾次我都係睇住佢地搭小巴去我屋企之嘛, 一早同我講唔送仲冇咁嬲
PILLOW.MA)) 2011-7-5 10:54:15 AM
咁佢唔覆電話送唔送又咁多藉口送唔到又係好衰既
冇D交帶
我都好唔鍾意咁樣
都唔知打唔打返比佢好

btw同R記同兔協買價錢差幾多?

快速發帖