我隻兔兔傻咖-3-
找到我咁..,/-\
流血ING

點先令隻兔乖D呀-3-

Untitled 132.jpg (75.69 KB, 下載次數: 135)

-3-

-3-

long~spirit 2011-8-16 07:30:37 PM
第日有bb,佢整親你,記住即時比人領養,你都係好愛個bb 架^^,樓主係小學生?
chunmilk 2011-8-16 08:24:57 PM
你係比人領養就趁快..
到左大個時黎唔要....邊個[Hou]

chaubb 2011-8-16 10:05:49 PM
樓主真係傻女
兔兔抓下咪算好
我有朋友被佢隻兔兔咬到流曬血都有啦
不值一提
但兔兔都可以訓練
同埋佢地都識聽人講野
同佢地玩多d啦
會好好多

如果樓主因為咁而唔要佢
咁妳就唔好再養動物啦~!!:052:
:051: :004: :005: :007:
winter)) 2011-8-16 10:41:00 PM
我都俾公主 抓唔少拉  "手,腳,頸,面 都有啊" 有時仲咬 tim = =   佢咬 係因為  有外來味道  佢覺得受威脅  所以先係咁

但當公主咬左落去 兼 流血  佢先知大獲  因為 佢好快就放開口  縮埋一邊  

佢抓傷你就 唔要佢   咁我咪神早 掉左公主?

我日日都有新傷痕  d人以為我被人虐待  點知 原來係被自己兔兔虐待

樓主俾d耐性拉  唔要佢 好可憐 o姐

而且 公主d毛  已經 對我有鼻敏感 皮膚敏感 重越黎越嚴重    都冇想過唔要佢

為有  抱少d  清籠時 自己 帶口罩 穿長袖衫

syt174698 2011-8-16 11:23:11 PM
你咁容易放棄,我屋企兩個仔唔單止咬人,仲咁電線,梳化,所到之處無一幸免,但我打同鬧。因為要明白兔兔個性,如果你咁樣都接受唔到,你為何要帶佢返屋企呢?你依家唔係愛佢,反而係害佢,雙方已經有感情,佢並不是一件貨,你係有責任直至佢終老,除非你係冷血,兔兔自己亦有感受。你未考慮清楚就帶兔兔返屋企,依家因為咁少問題就唔要佢,呢個行為相當唔負責任。相信呢度所有兔友都唔會認同你放棄兔兔,你咁少事就唔要佢,你最好養魚,超碼魚唔會咬人。
carbee 2011-8-17 12:00:37 AM
原帖由 winter 於 2011-8-16 10:41 PM 發表
我都俾公主 抓唔少拉  "手,腳,頸,面 都有啊" 有時仲咬 tim = =   佢咬 係因為  有外來味道  佢覺得受威脅  所以先係咁

但當公主咬左落去 兼 流血  佢先知大獲  因為 佢好快就放開口  縮埋一邊  

佢抓傷你就 唔 ...

冇錯,講得好岩~
我都有鼻敏感同皮膚敏感,
每次摸完mimi唔記得洗手,一掂到塊面就會敏感紅哂~
有時我中個頭去錫佢,聞佢個身d草草味,就會面紅,仲要成個鐘先退到~
雖然係咁,但我地都冇諗過唔要佢!
點解樓主你咁愛佢都可以唔要?
如果你真係唔要就快d啦,(我相信呢度既兔友都會讚成,起碼有個真係愛佢既主人!)
到佢大左先至唔要,咁就真係冇人要,
不過你記得搵個真係佢既主人先好喎!

Hitan)) 2011-8-17 12:31:01 AM
嘩, 你買咗佢番屋企唔夠一個月咋喎...
邊有咁快同你熟絡?
識朋友仔交心都冇咁快啦...
可況是動物??
其實抓傷真係好小事...
鬼叫你要夾硬抱佢, 又唔做好防抓措施咩?
你幫佢磨下指甲, 多啲比野佢抓...
着長衫長褲...
咪冇咁易比佢整親囉!
你帶得佢番屋企, 就要預咗有呢 D 事發生架啦...
點可以咁就唔要佢?
valencia.et 2011-8-17 12:42:33 AM
係囉!邊有兔爸兔媽未比兔兔抓過咬過丫!
我同我老公都係養左我家兔兔先開始鼻敏感,
但從未諗過因為咁樣放棄兔兔!!
m1k1 2011-8-17 01:10:16 AM
小事! 其實我覺得你甘就話吾想養/真系遺棄佢的話,我勸你就吾好再養動物喇..大部份動物都有指甲,等陣整到你你又話吾要甘真系攞泥搞
仲有我諗你隻兔以後仲會'wear'到你甚至咬你,你接受吾到就襯早放棄幫佢搵個好主人,甘對你對兔兔都好
kkklon 2011-8-17 02:49:30 AM
樓主∼兔兔係好細膽既動物,
其實你D抓傷。真係好小事∼我隻兔兔都會抓我,其實應該話隻隻兔仔都係咁。
你要比佢知道你愛佢,做多D身體接觸,等佢知道同你一齊係安全。
比D時間兔兔啦,加油呀∼
PILLOW.MA)) 2011-8-17 06:40:04 AM
我就算唔係比佢抓
佢行上我身到心口再出力YANG上我膊頭果下
我心口都有幾劃紅啦...有時都會"算"左架
唔通我又唔要佢咩?

你同兔兔相處又唔耐
佢實驚你唔信任你架喎
你唔好以為兔兔冇性
佢識分邊個係爸爸媽媽邊個鍚佢架
你初初唔好一下就要抱佢
摸下頭仔按下摩先
等佢痴你多D, 知你係對佢好既. 冇咁驚你
兔兔好慢熱, 你唔可以心急架
你真係愛佢就比D耐性啦
千千 2011-8-17 09:33:18 AM
樓主~ 愛心同關係 都要 時間 培養"
trubi 唔鐘意 人抱都會 想 逃~
但好少會整到我流血

我諗你抱既方式
錯左

你可以 刨多d文
睇下各位兔友係點養自己個小朋友

唔好甘 易 話唔要 小朋友la
yanyi:) 2011-8-17 10:29:47 AM
其實好少事..
兔兔只係用佢既方法去話你知佢既不滿姐..
因為抓傷少少就唔要佢?
樓主..哩d說話就算係意氣用事都唔好輕易講出口..
mnmnvd3vd3)) 2011-8-17 10:37:18 AM
知道了^_^
因為我唔習慣..
好似做佢工人咁._.
明月 2011-8-17 11:32:01 AM
原帖由 mnmnvd3vd3 於 2011-8-17 10:37 AM 發表
知道了^_^
因為我唔習慣..
好似做佢工人咁._.

其實養咩動物我地做主人的都要服侍佢地的
養狗養貓你都要帶它散步、幫它清理所有野
唔通d貓貓狗狗會自己(汁)d便便
養兔兔所做的清潔其實唔多
不在乎洗籠洗廁所,梳下毛剪下指甲
每隻兔兔性格都唔同,有d兔兔好鍾意俾人抱
有d掂下都唔得,好似我隻豆腐花咁
唔可以俾人抱,行近少少豆腐花都走左去
只有豆腐花佢自己走埋黎果陣先可以摸下佢
你要慢慢學習了解自己兔兔的性格
慢慢你就習慣清理兔兔的工作只不過係手板眼見的工夫來的可以話完全冇難道

快速發帖