我隻兔兔傻咖-3-
找到我咁..,/-\
流血ING

點先令隻兔乖D呀-3-

Untitled 132.jpg (75.69 KB, 下載次數: 135)

-3-

-3-

smallsuishan 2011-8-17 11:43:51 AM
原帖由 mnmnvd3vd3 於 2011-8-17 10:37 AM 發表
知道了^_^
因為我唔習慣..
好似做佢工人咁._.

可能你覺得 我地語氣好重
只不過 係養兔兔之前你有冇諗清楚
當你決定帶佢番屋企 你就有責任照顧佢一生一世

工人... 係 我地每個都係兔仔既奴隸
但.. 你是否甘心為兔兔賣血
katy)) 2011-8-17 11:57:26 AM
唔好咁灰… 呢度個個都係工人,兔仔ge奴隸黎ga... :033:

照顧一個咩都唔識ge小朋友,要付出好大耐性… (呀b有時真係激到我紮紮跳 :073: )
佢明知要返屋企wee wee,但係久唔久玩得開心得滯就地瀨左… 仲有好多搗蛋野
不過見佢喺我屋企好舒服、好自在咁,咩都嬲唔落lu~

成日抓人,要教佢咁係唔岩。如果唔理,佢就認為唔一鍾意就可以亂抓。

加油加油,你會發現做兔奴的樂趣 :031:
千秋王子 2011-8-17 01:43:35 PM
原帖由 katy 於 2011-8-17 11:57 AM 發表
唔好咁灰… 呢度個個都係工人,兔仔ge奴隸黎ga... :033:

照顧一個咩都唔識ge小朋友,要付出好大耐性… (呀b有時真係激到我紮紮跳 :073: )
佢明知要返屋企wee wee,但係久唔久玩得開心得滯就地瀨左… 仲有好多搗 ...

講得好岩~~讚
kkklon 2011-8-17 04:09:58 PM
兔奴~~兔奴~~兔奴~~兔奴~~兔奴~~兔奴
報到#^65^# #^65^# #^65^#
ching` 2011-8-17 05:09:37 PM
佢抓你都好ar 好過理都唔理你~
唔好咁輕易就話放棄佢
你就兔兔但就唔要.
我冇話唔要隻兔兔,佢就自己離開左我..
唔好到後悔果陣先識得珍惜ar
POPO)) 2011-8-17 05:27:51 PM
兔仔會抓下你都好正常...
我每次同佢剪甲都會比佢抓到成個大脾同手都係痕咖...
其實只想同佢相處多D
摸多D佢  慢慢就會同你FD^^
stephanielwk)) 2011-8-18 02:50:32 AM
我想比d相你睇,等你有心理準備!呢個傷口係我小朋友抓既,仲要吾係第一次!

小小夕 2011-8-18 03:29:03 AM
原帖由 stephanielwk 於 2011-8-18 02:50 AM 發表
我想比d相你睇,等你有心理準備!呢個傷口係我小朋友抓既,仲要吾係第一次!

我次次比佢爪 都玲玲丁丁得一隻..  人地以為我自殘.. #^34^#
arkayhk)) 2011-8-18 09:46:38 AM

回復 1# 的帖子

其實抓真係好小事,我俾我家豬兜咬到流血..
有時佢地咁樣可能有野想表達
或者唔想返入籠...
mnmnvd3vd3)) 2011-8-18 11:07:01 AM
:056: 056: :056:
Futagoza_Kaniza 2011-8-18 12:21:46 PM
原帖由 mnmnvd3vd3 於 2011-8-17 10:37 AM 發表
知道了^_^
因為我唔習慣..
好似做佢工人咁._.

養動物就係好似做工人咁嫁啦, 唔通想佢地會照顧返你咩=_=
就好似阿爸阿媽咁. 都係要佢地照顧你先會成長嘛.  
抓痕好少事je.
年中我隻手同腳都增加唔少疤痕. 都係咁. 冇乜野照養.
當然唔係叫你比佢任咬, 只係覺得好少事, 唔使咁緊張.
慢慢同佢建立感情啦~
wmkcnw 2011-8-20 12:17:51 AM
不如你去兔協學吓養兔仔, 5百蚊3個鐘. 起初我都唔識抱佢地, 但慢慢都OK. 仲有你可以帶手套, 到你熟習一點, 避到佢的"攻擊", 就可以同佢好好相處. 加油...:002:
fluffy 2012-11-1 09:59:19 AM

咁就話放棄... 兔兔會好慘
wyman 2012-11-1 03:33:02 PM
兔奴唔易做架,因小小事而放棄既話,妳就唔好再養動物啦
LunaChan 2013-6-10 03:16:34 PM

有時有D兔仔性格比較要強, 佢會出盡自己既方法阻止你做D佢唔想你做既事
如果係甘,就忽視佢, 好快佢就唔會再甘,你怕佢可以買對綿手套至捉佢.

我同隻兔玩慣左,成日都大戰,打到佢玩夠先收手. 打贏左仲會跳舞 {:soso_e127:}
幾時想食,幾時想玩,想時想咬人....養得佢耐,佢想點都走唔出法眼.
依家我家兔想咬到我,除非我俾佢咬,唔係都好難....事前好多動作俾你知佢想點,好單純,好傻,好搞笑.   

快速發帖