兔兔不肯進食....按摩沒有幫忙...
今天連便便都沒有...九龍醫院Full了, 還有好獸醫/夜診介紹嗎...?
我急得哭了...不清醒了....兔友們help....T^T

恐怕是腸胃停滯:047:

qtang 2011-8-28 11:36:23 PM
佢地話d氣未放晒出黎,
佢地話等醫生order先餵草粉......
今晚12:00點第一餐
我叫佢一陣餵完草粉打電話俾我........
我真係要明天9點到MK接走豆豆.....好唔放心.....
之前我另一隻兔兔唔肯食,
我都係跟書咁講每2個鐘餵一次,
好彩0個次妹妹聽話, 通宵餵食之後肯食返草無事...
有你地同分享我無咁崩潰....謝謝啊
carbee 2011-8-29 12:37:58 AM
加油呀,你要支持住~
你消息記得上黎通知聲,
我地都好擔心架~
祝豆豆早日康復~:041:
qtang 2011-8-29 12:50:09 AM
多謝你呀carbee...
12:20分佢地話餵左 5 ml 草粉,
係呀, 無聽錯呀, 醫生吩咐 5 ml 咋........
呢個份量我覺得好少......
佢地可能怕豆豆腸胃未食得, 怕會弄巧成拙掛....
2個鐘頭後會再餵草粉........
我只能默默咁為豆豆祈禱........
豆豆媽咪好掛住你啊.................:022:
津津豬 2011-8-29 01:05:10 AM
荳荳有妳呢個咁痛錫佢嘅媽咪,佢一定会感受到,一定会支持到架,加油.努力呀!
rnrni 2011-8-29 01:32:13 AM
加油呀豆豆!!!!!!!!!!!!!
加油呀豆豆媽~~~~
豆豆一定都好掛住你~ 佢會乖乖今晚食草粉~等你聽日接佢garrrr
qtang 2011-8-29 06:14:46 AM
成晚都訓唔到...剛剛打左電話問情況,
豆豆無咩進展......:024:
仍然 2 個鍾 5ml 草粉....
而家等8點醫生返黎巡房......

豆豆唔知你個肚肚舒服d未呢......
如果媽咪可以同你分擔下就好啦:016:
豆豆要叻叻, 加油啊~:063:
wongvennesa 2011-8-29 10:38:39 AM
豆豆你要加油啊~~~~ 你的兔媽媽同我地咁多個都支持你!! 你要乖乖食野~健健康康等兔媽來接你

兔媽你都要加油啊!! 我相信豆豆會知道你咁錫佢
syt174698 2011-8-29 12:57:03 PM
樓主,你都要保重身體,豆豆要靠你比正力量,佢先可以快D好番,你唔好太擔心,一定要好番,有最新消息,記住話比大家知
qtang 2011-8-29 01:19:04 PM
多謝各位啊~
睇到你地幫我同豆豆打氣我好感動啊:047:
剛剛去九龍城啦睇証了,
託大家的褔, 豆豆已有好轉~ (多謝昨晚的醫護人員~ )
昨晚的藥有幫助, 氣已經消了, 比昨天已見精神:020:
今天是Dr. I on duty, 說豆豆情況是樂觀的~
可以不用吊鹽水了, 吃藥+餵食草粉, 慢慢恢復胃口的話問題不大~
安排了daycare俾豆豆, 有姑娘照顧我放心了:021:
.....我終於可以訓一陣同食啖野落肚.......
豆豆, 媽咪一陣再去接你~寶貝要乖啊~
rnrni 2011-8-29 01:25:49 PM
好開心聽到你的好消息呀~
豆豆媽要繼續支持豆豆~~
你都要休息下養好精神接豆豆繼續照顧佢~~
豆豆好快會好返~~ 繼續跳跳扎~~然後食好多好多草草~~食到larm larm 利~~
carbee 2011-8-29 01:36:22 PM
豆豆有好轉就好啦,
樓主要趁機休息一下,
今晚返黎先有精神照顧佢,
果度姑娘都好細心架,你可以放心~
我都等陣豆豆返屋企~
qtang 2011-8-29 01:40:22 PM
多謝你既支持呀rnrni~:054:

豆豆本身食野斯文到不得了~又細隻~
姑娘都講定我知要比較有心機去照顧豆豆:044:
我一定會盡我最大努力去take care 佢
今晚接返屋企之後希望佢肯俾我餵草粉啦...:026:
然後明早我會再送豆豆去醫院接受daycare~
希望佢d腸腸同便便快d回復以前咁....
我真的要去補一補眠了 :071:  
再一次多謝你地陪我渡過了難捱的20小時...也代豆豆多謝你們~:054:
qtang 2011-8-29 01:43:30 PM
原帖由 carbee 於 2011-8-29 01:36 PM 發表
豆豆有好轉就好啦,
樓主要趁機休息一下,
今晚返黎先有精神照顧佢,
果度姑娘都好細心架,你可以放心~
我都等陣豆豆返屋企~

對啊carbee~!
就是這個原因我一定豆豆要返九龍城:050:
多謝晒~ 我今晚會叫豆豆同大家say個hello~:002:
津津豬 2011-8-29 01:45:08 PM
真係好開心收到呢個咁好嘅消息,我都替妳鬆番一口氣,兔兔嘅健康就係我地主人嘅滿足,祝豆豆以後都要健健康康,屎屎大大粒!!!:009:
qtang 2011-8-29 06:05:05 PM
原帖由 津津豬 於 2011-8-29 01:45 PM 發表
真係好開心收到呢個咁好嘅消息,我都替妳鬆番一口氣,兔兔嘅健康就係我地主人嘅滿足,祝豆豆以後都要健健康康,屎屎大大粒!!!:009:

多謝你呀津津豬~
我好鐘意係呢句 "屎屎大大粒!!!:"
確實我地真係當寵物d便便係寶~
唔係兔主人係唔會明白的啊:061:
我要準備出發接豆豆回家了~:021:

快速發帖