兔兔不肯進食....按摩沒有幫忙...
今天連便便都沒有...九龍醫院Full了, 還有好獸醫/夜診介紹嗎...?
我急得哭了...不清醒了....兔友們help....T^T

恐怕是腸胃停滯:047:

syt174698 2011-8-28 06:00:16 PM
你住邊度呀?
你睇急診啦,你話比九龍動物醫院D姑娘聽個情況,佢哋應該會比你睇
syt174698 2011-8-28 06:03:09 PM
真係唔得,你出去大圍睇,不過價錢會好貴
qtang 2011-8-28 06:08:33 PM
大圍佢話full左, 我住慈雲山.........
豆豆用好累既眼神望全我...我好怕佢離開我........
qtang 2011-8-28 06:15:59 PM
土瓜灣動物醫院可以嗎? 有一位叫余醫生........
Cwk 2011-8-28 07:40:26 PM
屯門維多利Dr. Gerry唔知收工未
http://mini-house.info/thread-41-1-1.html
打去問下
call van仔即刻飛去睇左醫生先 @@
qtang 2011-8-28 08:55:47 PM
多謝大家.......帶左豆豆去旺角睇急証
照左張Xray, 豆豆確定腸胃停頓...存有大量氣體...
一點點食物也沒有:047:  我忍不住情緒立刻哭了....
說很嚴重有生命危險....還要留醫吊鹽水.... 可能要住一星期 (要咁耐?)
之後再幫豆豆按摩, 看看能夠成功強迫吃草粉....
我的心碎了...:024:  
我的寶貝要在陌生的地方孤單地過夜...一定會很害怕..:016:

這家醫院一開口就收我$4000 deposit, 我無得唔俾...
有無資深兔友可以分享下? 這樣是兔醫的正常處理方案嗎?
我想轉豆豆去其他動物醫院....我好擔心...真的....我好掛住豆豆:022:
carbee 2011-8-28 09:55:01 PM
你係唔係去左mk pet central?
最好聽朝一早再打去九龍城睇醫生啦~
你講得嚴重d佢地會比你睇先架~
搵間識醫兔兔既會好d~
qtang 2011-8-28 10:01:04 PM
多謝你~
好擔心....真係好唔放心.......
豆豆既性命咁寶貴........我個心好痛.....
點解佢需要我既時候我幫唔到佢, 連比一個好醫生佢都做唔到...
我真係好怕佢因為咁而去左彩虹橋.......
我的眼淚不停地流.....不停地流

Cwk 2011-8-28 10:17:55 PM
PET CENTRAL麻麻...
你聽日接佢去九龍城睇啦
佢一開門就去等, 話俾佢聽兔仔唔食野唔郁
walk in會等耐少少, 同埋收貴100蚊左右
等到有空位會肯睇
聽日早d去接返兔兔, 兔兔係陌生環境又有其他動物會無咁舒服
去到九龍城個邊, 話個情況俾姑娘聽, 佢會幫你餵左草粉先
smallsuishan 2011-8-28 10:33:20 PM
加油!! 兔兔知你支持緊佢

聽日九龍動物醫院一開你就打去book話好急啦
因為今日有好多症 所以真係... full到...插針都插唔入!!~~
加油~~~
katy)) 2011-8-28 10:34:15 PM
樓主振作呀.. .
明天接兔兔返屋企/診所, 兔兔留院好大風險, 一來陌生環境會驚驚, 同埋果間野同時有貓狗, 會令佢不安, 病情更嚴重…

如果其它都full左, 睇住土瓜灣果間先啦! (打去問問有冇兔醫生, 我上網睇到有位 dr terry識睇兔兔的)

加油!
小小夕 2011-8-28 10:35:20 PM
你將個情況同9龍城個邊講得嚴重d..  
同埋你都話佢唔食野..     同佢講埋已經唔食野唔多動  去
佢見嚴重應該會比你帶佢去睇
qtang 2011-8-28 10:50:03 PM
多謝你地呀….
剛剛check過都只係俾豆豆吊左盬水同打左止痛針....
我都知豆豆一定會好驚...
我剛剛send左email請假 ,
明天無論如何都要一早walkin去九龍城,
我都係睇開Dr. B 同 Dr. Y ,
真係有heart會care寵物同主人既好獸醫,
唔似0個d……
真係恨不得立刻接走我既寶貝 :022:
Cwk 2011-8-28 11:13:36 PM
淨係吊水?...要餵佢食草粉架 @@

我個陣自己每兩個鐘餵草粉
頂到第2朝直接去九龍城門口等佢開閘
打電話實book唔到