我隻兔兔成日瀨尿,成日瀨係個籠中間!有時係尿兜痾有時又痾係籠中間,有鋪尿墊,但對腳都濕(一日換過超過八張尿墊或以上),用白醋搽上尿墊到都試過,張草架放係尿兜格離都試過!點算好呢?
兔兔每次濕佐我都用清水濕布幫佢抹,呢排開始發覺佢下面有少少酸酸叔叔嘅味(因為我嗅佢pat pat先發覺佢有味)!點樣先去除到啲味?

唉!有次兔兔痾佐係籠中間,我話完佢,之後換返新尿墊搽埋白醋,轉個頭佢又係籠中間格離到瀨!激死我!我話:應該行多前小小上尿兜到痾牙嗎!
又要再換過拉
MIA 2012-3-16 04:16:39 PM
all_loving_it 發表於 2012-3-16 01:59 AM
尿墊其實好薄, 吸唔到幾多尿尿, 所以係會好快濕

對牙對牙,,,,
all_loving_it 2012-3-16 05:16:20 PM
MIA 發表於 2012-3-16 04:16 PM
對牙對牙,,,,

尿墊最主要出街用, 唔合適用來代替墊材用, 如果你鋪尿墊, 兔兔無可能唔濕, 你或者考慮換Marukan  頂級防噴尿籠連抽屜 有健康腳墊既籠, 如果係賓尼又大部份時間係籠入面最好要大既呎吋, 即係82cm x 56.5cm x 60.5cm, 因為依個呎吋係外圍, 實際內面兔兔可活動呎吋不是太多, 賓尼係比較大既兔兔, 所以大d比較好, 依款籠Station R有得賣, $826, 有得送貨

http://www.@@@@/index/rabbit.htm

MIA 2012-3-16 05:27:08 PM
嗯,吾該晒^^
你果隻都用緊呢個籠?

快速發帖