我想買定D益生菌放係屋企以防萬一
兔兔們較接受粉定膏呢?同有無話咩牌子好?
我見三樓有隻Nutri+gen牌子的益生菌保健膏,可以買10蚊12 G一枝試下先
都見到有APD益菌草粉 (不過其實我草粉,所以其實就咁買益生菌都OK)
又見有隻日本牌子Yeaster龍貓益生菌糧(草粉糧)

大家有無邊個買過邊隻OK?

wesky 2012-4-15 02:04:21 PM
去醫生度買
kwan104kwan 2012-4-15 03:57:47 PM
我剛去T.M. 8號無貨!
sharonlai 2012-4-15 04:01:28 PM
wesky 發表於 2012-4-15 02:04 PM
去醫生度買

益生菌出面個D唔OK?
sharonlai 2012-4-15 04:03:02 PM
kwan104kwan 發表於 2012-4-15 03:57 PM
我剛去T.M. 8號無貨!

你買邊隻
kwan104kwan 2012-4-15 04:12:34 PM
sharonlai 發表於 2012-4-15 04:03 PM
你買邊隻

好似有人話  Bxxxx  Bxxx...   個隻幾好,

其實我去度,問職員有無益生菌,

佢巢左陣話無貨,我又趕時間就走左!

我未見過益生菌,所以唔知係點!
sharonlai 2012-4-15 04:24:55 PM
kwan104kwan 發表於 2012-4-15 04:12 PM

BENE-BAC?
kwan104kwan 2012-4-15 06:54:58 PM
sharonlai 發表於 2012-4-15 04:24 PM
BENE-BAC?

係呀!係呀!得閒再搜羅下先!
all_loving_it 2012-4-15 07:25:25 PM
龍貓益生菌糧係比龍貓食, 5表示合兔兔食, 因為龍貓跟兔兔腸胃有別

all_loving_it 2012-4-15 07:26:24 PM
kwan104kwan 發表於 2012-4-15 06:54 PM
係呀!係呀!得閒再搜羅下先!

診所有得賣
kwan104kwan 2012-4-15 07:52:36 PM
all_loving_it 發表於 2012-4-15 07:26 PM
診所有得賣

我可否walk in 診所,剩係買益生菌?
all_loving_it 2012-4-15 08:12:25 PM
kwan104kwan 發表於 2012-4-15 07:52 PM
我可否walk in 診所,剩係買益生菌?

你打電話問下
kwan104kwan 2012-4-15 08:40:31 PM
哦!唔該!
all_loving_it 2012-4-15 09:16:28 PM
kwan104kwan 發表於 2012-4-15 04:12 PM

益生菌係有粉狀, 同膏狀

醫生介紹我用就係Bene -Bac 同Pro-kolin兩種, 兩種之中功效較好係P字頭膏狀, 但相對價格係貴3陪以上, 就有粉狀同膏狀, 膏狀比粉狀好

如果單純性係混草粉或保健用, 用B字仔都可以, 因為我日日用, 餐餐用, 用好多所以我係一買就一磅裝, 但如果發現班老板有5舒服, 腸胃問題, 我就會用P字仔

除左上面兩只牌子, 我無用過其它, 因為一般外邊既牌子當中含糖份, 當然兔兔會比較鍾意食, 因為覺得好味, 但對健康實際不好
all_loving_it 2012-4-15 09:22:30 PM
kwan104kwan 發表於 2012-4-15 08:40 PM
哦!唔該!

如果你識人係做寵物保健護理中心之類, 一次過買一磅Bene-Bac平好多, 我用開一磅係$220

快速發帖