兔籠 大家有興趣分享一下家中兔寵的佈置嗎?看看有否改進的地方,值以參考
我家噹噹的是這樣的~~~

Dylan 2012-5-1 09:43:54 PM
我個係平底籠,廁所無格網,掛一個水樽,門向右開。你道門向下䦕,兔兔咪要跳到好遠先至唔會卡到腳仔囉,厠所個格網好頂腳。會甩毛生枕生瘡。
all_loving_it 2012-5-1 11:12:34 PM
Dylan 發表於 2012-5-1 09:43 PM
我個係平底籠,廁所無格網,掛一個水樽,門向右開。你道門向下䦕,兔兔咪要跳到好遠先至唔會卡到腳 ...

係個門同籠之間鋪條毛巾之類, 就5會出現卡腳既問題
all_loving_it 2012-5-1 11:39:48 PM
1) 建議將廁所個隔網拎走

2) 係籠門上鋪上毛巾, 以免兔兔進出時卡腳, 容易做成骨折
Dylan 2012-5-2 10:41:36 AM

自由兔 自由兔家居佈局
katy 2012-5-2 11:19:08 AM
Dylan 發表於 2012-5-2 10:41 AM
自由兔家居佈局

果枝飲品係咩黎?
Dylan 2012-5-2 12:55:02 PM
katy 發表於 2012-5-2 11:19 AM
果枝飲品係咩黎?

hehe!用煲湯袋入滿d草碎煲滾比bB飲之媽好香,我都好想飲
貓仔兔 2012-5-2 06:12:52 PM
Dylan 發表於 2012-5-2 12:55 PM
hehe!用煲湯袋入滿d草碎煲滾比bB飲之媽好香,我都好想飲
...

哈哈...好似五花茶,天氣咁熱支特飲可以KEEP幾耐架?
貓仔兔 2012-5-2 06:17:33 PM
粉紅色個個係咩黎?個籠如果兔兔大個D可能要換,因為太細可能唔能夠成隻兔連腳仔伸直呢!

整體黎講都幾好呀!乾淨整齊!
all_loving_it 2012-5-2 07:26:55 PM
Dylan 發表於 2012-5-2 12:55 PM
...

你煲幾耐, 禁深色?  煲5分鐘就可以,  我用Oxbow草碎, 煲5分鐘係深綠色,  

煲太長時間反而5好架
all_loving_it 2012-5-2 07:29:52 PM
貓仔兔 發表於 2012-5-2 06:12 PM

無開冷氣5好多個8個鐘, 如果天氣涼或者有開冷氣可以放12個鐘

草碎煲水水滾後煲5分鐘時間, 煲太耐反而5好
kwan104kwan 2012-5-2 08:22:08 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-2 07:29 PM
無開冷氣5好多個8個鐘, 如果天氣涼或者有開冷氣可以放12個鐘

草碎煲水水滾後煲5分鐘時間, 煲太耐反而5好 ...

點解要煲草碎?健康D?
all_loving_it 2012-5-2 08:31:07 PM
kwan104kwan 發表於 2012-5-2 08:22 PM
點解要煲草碎?健康D?

因為用得5好浪費
Dylan 2012-5-2 08:35:29 PM
貓仔兔 發表於 2012-5-2 06:12 PM

半曰都飲晒啦
Dylan 2012-5-2 08:37:04 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-2 07:26 PM
你煲幾耐, 禁深色?  煲5分鐘就可以,  我用Oxbow草碎, 煲5分鐘係深綠色,  

煲太長時間反而5好架

水滾就關火,可能太多草

快速發帖