20120527416 - 複製.JPG
卡卡好似吾系太鐘意塊草墊..因為佢扒系到都系一半草墊一半散熱板..系米因為吾慣咋?
佢照肯食野..但系佢塊草墊系食野先行過去..
如果兔友有問題要我改善卡卡既籠..好樂意你地提出話我知.
卡卡KaKa`; 2012-5-30 11:12:44 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-30 11:04 PM
係呀, 我自己種, 種藥草, 香草, 菜, 牧草之類................

4隻兔兔真系好幸福@@
卡卡KaKa`; 2012-5-30 11:13:49 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-30 11:06 PM
1CUT 因為枝莖比較多, 粗千維含量亦較高

對磨牙仔係好, 同時對消化系統亦比較好, 因為粗千維對腸胃蠕動 ...

粗枝卡卡正系咬2下.吾會食既...
請問你以前講過既厚紙箱當玩具既..厚紙箱系米diy?
all_loving_it 2012-5-30 11:16:45 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-30 11:13 PM
請問你以前講過既厚紙箱當玩具既..厚紙箱系米diy? ...

oxbow5鐘意食, 其他牌子未必5食架

侏老板, 小填格格OXBOW都5食粗枝架, 但APD同MOMI都有食

係DIY
all_loving_it 2012-5-30 11:17:43 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-30 11:12 PM
4隻兔兔真系好幸福@@

我想幸福就一定要先令兔兔幸福
卡卡KaKa`; 2012-5-30 11:22:29 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-30 11:16 PM
oxbow5鐘意食, 其他牌子未必5食架

侏老板, 小填格格OXBOW都5食粗枝架, 但APD同MOMI都有食

竟然系咁嫁..我以為兔兔吾食粗支,其他牌子既草都系咁tim
點樣整嫁..系米用箱紙?整咩形狀,兔兔吾會咬爛??
http://www.@@@@/index.php?main_page=index&cPath=72_79
呢d玩具岩吾岩兔兔玩??
Dylan 2012-5-30 11:26:39 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-30 10:43 PM
我屋企係無火煮食, 5會有火

熱好危險
all_loving_it 2012-5-31 12:06:52 AM
Dylan 發表於 2012-5-30 11:26 PM
熱好危險

德國寶既無火煮食係達到安全標準, 而且係廚食期間有足夠既衡溫系統, 確保5會有過熱問題, 每兩個月有專人做檢查確保無問題

all_loving_it 2012-5-31 01:21:04 AM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-30 11:22 PM
竟然系咁嫁..我以為兔兔吾食粗支,其他牌子既草都系咁tim
點樣整嫁..系米用箱紙?整咩形狀,兔兔吾會 ...

可能口味問題, 侏老板本身都5食OXBOW既草枝, 但比MOMI 1CUT + APD 1CUT 佢都食得好開心

你條LINK打開5到, 有無相呀?

all_loving_it 2012-5-31 01:22:20 AM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-30 11:13 PM
請問你以前講過既厚紙箱當玩具既..厚紙箱系米diy? ...

用厚紙箱係可以DIY玩具比兔兔
all_loving_it 2012-5-31 01:39:56 AM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-30 11:01 PM
係9磅 + 90安既果樹草
轉草一星期到?
1cut對牙仔好d??

有D人轉就轉, 無過渡期

不過, 我係跟轉糧既過程比例轉, 因為我始終認為5同牌子既草佢地會因應5同氣候, 環境, 土壤, 種植方法同制作干燥過程有別, 當中營養含量同元素有所分別, 都應該比一段時間佢地慢慢適應比較好
卡卡KaKa`; 2012-5-31 08:07:18 AM
all_loving_it 發表於 2012-5-31 01:21 AM
可能口味問題, 侏老板本身都5食OXBOW既草枝, 但比MOMI 1CUT + APD 1CUT 佢都食得好開心

你條LINK打開5到 ...

咁開心
ceff564c96b6370815e54aad34404fc8[1].jpg 98d28274a495af36e9664f389c2b25c2[1].jpg 887f022ef5ee3a16f3d35a68e5bfe40f[1].jpg 呢幾樣...
卡卡KaKa`; 2012-5-31 08:09:44 AM
all_loving_it 發表於 2012-5-31 01:22 AM
用厚紙箱係可以DIY玩具比兔兔

我今晚上網搵下D設計圖先自己再重新DIY個比卡卡
卡卡KaKa`; 2012-5-31 08:10:20 AM
all_loving_it 發表於 2012-5-31 01:39 AM

不過, 我係跟轉糧既過程比例轉, 因為我始終認為5同牌子既草佢地會因應5同氣候,  ...

系既..
Dylan 2012-5-31 10:39:00 AM
all_loving_it 發表於 2012-5-31 12:06 AM
德國寶既無火煮食係達到安全標準, 而且係廚食期間有足夠既衡溫系統, 確保5會有過熱問題, 每兩個月有專人 ...

no no 兔兔覺得好危險
Dylan 2012-5-31 11:05:02 AM
all_loving_it 發表於 2012-5-31 01:39 AM

不過, 我係跟轉糧既過程比例轉, 因為我始終認為5同牌子既草佢地會因應5同氣候,  ...

混草比佢食最好

快速發帖