20120527416 - 複製.JPG
卡卡好似吾系太鐘意塊草墊..因為佢扒系到都系一半草墊一半散熱板..系米因為吾慣咋?
佢照肯食野..但系佢塊草墊系食野先行過去..
如果兔友有問題要我改善卡卡既籠..好樂意你地提出話我知.
all_loving_it 2012-5-28 08:40:02 AM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-28 08:09 AM
姐系深水步有得買?姐系2樣都得???

深水埗係可以買到, 有好多間賣材料既鋪頭, 你可以去到慢慢睇下合5合適
all_loving_it 2012-5-28 08:52:02 AM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-27 10:23 PM
咁如果吾開冷氣張草墊拎走?但咁米踩豬仔板..

你用咩放係豬仔板上面都好, 目的同大前提係5好比兔兔踩上隔網或者豬仔板上面

一定要係平整
貓仔兔 2012-5-28 02:24:11 PM 來自手機
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-28 08:12 AM
我琴日見卡卡吾上草墊,我用毛巾包住塊草墊.佢又肯上..有尿左塊毛巾到..平時佢都吾會尿系到,系TOLIET去..
...

佢可能唔鍾意草墊質地呢!另外,可能佢好熱,可以用毛巾包冰樽俾佢散熱,兩個冰種加風扇唔夠架,話時話你有無買嗰把air cooler?
all_loving_it 2012-5-28 06:04:21 PM
貓仔兔 發表於 2012-5-28 02:24 PM
佢可能唔鍾意草墊質地呢!另外,可能佢好熱,可以用毛巾包冰樽俾佢散熱,兩個冰種加風扇唔夠架,話時話你 ...

侏老板, 同小填格格極憎草墊, 放草墊比佢, 死都要推開, 推5到出籠, 趕5走塊草墊, 兩個就咬爛晒, 推埋一堆

all_loving_it 2012-5-28 06:05:49 PM
佢可能唔鍾意草墊質地呢!另外,可能佢好熱,可以用毛巾包冰樽俾佢散熱,兩個冰種加風扇唔夠架,話時話你 ...

總理可能覺得佢地咬爛個草墊又5食, 好浪費, 佢又走去食晒去, 好好笑
all_loving_it 2012-5-28 06:10:14 PM
happyyuki 發表於 2012-5-27 11:36 PM
毛巾會咬, 木板都會咬
我個籠都係向下開, 我會用膠紙痴塊木板方便兔兔出入*
我既木板係 ...

Q-P*ts一定貴啦

你如果買木板之類除左去10蚊店, Jusco之外, 你仲可以去買手工藝同模型材料公司, 有好多好野, 平好多架

深水埗都有好多材料買, 不過, 要有時間同耐性慢慢搵

我屋企既兔兔設施, 好多都係自己DIY, 想整咩就咩樣
all_loving_it 2012-5-28 06:17:37 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-27 11:58 PM
卡卡細個出街袋有木板..不過比ah媽拎左去..要問返佢拎先得..
10蚊度都有?出街袋塊木板會吾會大得制??? ...

如果卡卡5食紙, 你用厚紙板鋪上門到就可以, 5一定要木板, 反正目的係5好比兔兔CLICK到腳仔
卡卡KaKa`; 2012-5-28 06:28:29 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-28 08:25 AM
係有可能用夾棉布一樣尿尿

有時多左新野墊底, 兔兔會係上面尿尿, 總理都會一有新野就上去尿尿, 離左幾日 ...

我星期6先過到深水步買,
卡卡KaKa`; 2012-5-28 06:29:40 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-28 08:31 AM
5好比兔兔踩豬仔板呀, 籠入面都5好

你可以佢玩你先鋪依個,

我就系想吾到有咩合適..想睇下兔友們有咩好提議
卡卡KaKa`; 2012-5-28 06:31:15 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-28 08:35 AM
如果係籠入面兔兔5只係廁所尿尿同便便, 而個籠有豬仔板, 上面有"孔", 有便便同尿尿同草碎掉落去好正常 ...

我想搵成塊野鋪滿哂系豬仔板上面.咁就吾會咁易掉落去..因為卡卡整哂D草落去..變左食得好少咁..
卡卡KaKa`; 2012-5-28 06:31:44 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-28 08:52 AM
你用咩放係豬仔板上面都好, 目的同大前提係5好比兔兔踩上隔網或者豬仔板上面

一定要係平整 ...

知道
卡卡KaKa`; 2012-5-28 06:31:44 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-28 08:52 AM

一定要係平整 ...

知道
卡卡KaKa`; 2012-5-28 06:32:48 PM

冰樽系咩黎?我未買air cooler
卡卡KaKa`; 2012-5-28 06:33:31 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-28 06:04 PM
侏老板, 同小填格格極憎草墊, 放草墊比佢, 死都要推開, 推5到出籠, 趕5走塊草墊, 兩個就咬爛晒, 推埋一堆 ...

咁卡卡又冇推開..只系好鐘意屎屎系上面..如果草墊+毛巾就扒系上面...
卡卡KaKa`; 2012-5-28 06:34:08 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-28 06:05 PM
總理可能覺得佢地咬爛個草墊又5食, 好浪費, 佢又走去食晒去, 好好笑 ...

成塊草墊食哂?飽哂...

快速發帖