20120527416 - 複製.JPG
卡卡好似吾系太鐘意塊草墊..因為佢扒系到都系一半草墊一半散熱板..系米因為吾慣咋?
佢照肯食野..但系佢塊草墊系食野先行過去..
如果兔友有問題要我改善卡卡既籠..好樂意你地提出話我知.
卡卡KaKa`; 2012-5-27 10:23:16 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-27 10:21 PM
我既意思, 5係指你有開窗定5開窗, 我係話如果你想知道5開冷氣9個鐘兔兔辛5辛苦, 你就同佢係同一個,環境同 ...

咁如果吾開冷氣張草墊拎走?但咁米踩豬仔板..
all_loving_it 2012-5-27 10:24:01 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-27 10:12 PM
其實放abc膠+毛巾包住做底得吾得??因為雲石或瓷磚真系好硬..

包住未必有用, 兔兔只要推推就好容易直接接觸同咬到膠, 如果兔兔5咬膠咪無問題,  我係做一個3層帆布套將膠墊套好
卡卡KaKa`; 2012-5-27 10:52:53 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-27 10:24 PM
包住未必有用, 兔兔只要推推就好容易直接接觸同咬到膠, 如果兔兔5咬膠咪無問題,  我係做一個3層帆布套將 ...

3層帆布套點整?好work咁..
all_loving_it 2012-5-27 11:04:48 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-27 10:52 PM
3層帆布套點整?好work咁..

我係買材料返黎DIY, 可以拆出黎洗換
卡卡KaKa`; 2012-5-27 11:08:05 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-27 11:04 PM
我係買材料返黎DIY, 可以拆出黎洗換

diy冇問題,可以教下我點整嗎?同埋有咩材料..
hh0 2012-5-27 11:22:43 PM 來自手機
我都有用呢款籠,但一切從簡,基本已足夠,唯一要改善的就係加毛巾或者木板係門方便出入,防止kick 腳仔。
all_loving_it 2012-5-27 11:34:20 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-27 11:08 PM
diy冇問題,可以教下我點整嗎?同埋有咩材料..

好呀, 總理話收你學費

其實做法不難, 你有無衣車?
happyyuki 2012-5-27 11:36:48 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-27 09:16 PM
系卡卡出黎先鋪定一直都鋪住??毛巾佢會咬..木板系邊到買??

毛巾會咬, 木板都會咬
我個籠都係向下開, 我會用膠紙痴塊木板方便兔兔出入*
我既木板係個兔籠本身既底板*

出街袋本身都跟左塊小木板*唔知你有冇呢

如果都冇, 我見過q-pets 要成70幾蚊兩塊木板, 我覺得太貴, 不妨去10蚊店尋下寶*v*
happyyuki 2012-5-27 11:42:01 PM
hh0 發表於 2012-5-27 11:22 PM
我都有用呢款籠,但一切從簡,基本已足夠,唯一要改善的就係加毛巾或者木板係門方便出入,防止kick 腳仔。 ...

我都覺得籠既佈置簡單就好*..
我都係就咁用返個籠既膠盤, 草都係放係面, 廁所唔用網網, 兩個水樽仔*
happyyuki 2012-5-27 11:42:22 PM
我都有用呢款籠,但一切從簡,基本已足夠,唯一要改善的就係加毛巾或者木板係門方便出入,防止kick 腳仔。 ...

我都係就咁用返個籠既膠盤, 草都係放係面, 廁所唔用網網, 兩個水樽仔*
卡卡KaKa`; 2012-5-27 11:55:52 PM

咁你系就咁比兔兔踩豬仔板???睇下墊咩好d..
我知道...我會做!
卡卡KaKa`; 2012-5-27 11:56:54 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-27 11:34 PM
好呀, 總理話收你學費

其實做法不難, 你有無衣車?

總理收我咩學費,比草草佢食??
冇衣車ah..手連吾得???
卡卡KaKa`; 2012-5-27 11:58:17 PM
happyyuki 發表於 2012-5-27 11:36 PM
毛巾會咬, 木板都會咬
我個籠都係向下開, 我會用膠紙痴塊木板方便兔兔出入*
我既木板係 ...

卡卡細個出街袋有木板..不過比ah媽拎左去..要問返佢拎先得..
10蚊度都有?出街袋塊木板會吾會大得制???
卡卡KaKa`; 2012-5-27 11:59:24 PM
happyyuki 發表於 2012-5-27 11:42 PM
我都係就咁用返個籠既膠盤, 草都係放係面, 廁所唔用網網, 兩個水樽仔* ...

但系有塊豬仔板除吾到呢..又驚咁樣會易腳瘡..所以搵緊好野墊住.佢又舒服又吾會咬..
all_loving_it 2012-5-28 12:02:42 AM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-27 11:56 PM
總理收我咩學費,比草草佢食??
冇衣車ah..手連吾得???

總理話叫卡卡代佢食埋

無衣車如果人工好都應該可以, 不過, 我未試過, 等依幾日我試下得5得

ABC膠墊無用套套住, 5敢直接比兔兔用, 萬一食左落肚就大件事

做法可以參考枕頭套或棉被套之類, 只係呎吋大小不同而已

快速發帖