豬腳薑終於生左啦, 佢1共生左5只 (有2只明顯體型比較細)

豬腳薑生完即刻狂dum籠, 仲想將bb推出個籠出面

場面好嚇人, 我見敢既環境, 當然即刻將bb同佢分開

當我行埋去準備想將bb拎出黎既時候, 見到豬腳薑正想去咬bb既舉動

我只好9秒9將所有bb拎出黎

siutung 2012-7-21 11:05:32 PM
ivychan2012 發表於 2012-7-21 08:45 PM
動物就是動物, 無需將他們當為小孩子這樣照顧

很多事食多少著多少要視乎只動物有多少福份, 該死便死

你收皮LA 你有冇病牙
有病唔該去睇醫生la 唔好係到 發癲就去青山la
好心你la 你咩新鮮羅白皮?? 你以為樓主一定要比你領養??你係邊個牙??
你連狗都不如牙 係死都係你死先 把口衰到咁
我地養佢地就應該要負責任 我同你講牙你唔養 唔代表冇人養 冇人會稀罕你 大把人願意比絕育錢 照顧佢地 唔洗你咁"好人" 同埋牙 你唔好以為你勁牙 你連養佢地嘅錢都冇 就唔好咁多野講la
siutung 2012-7-21 11:11:24 PM
樓主唔好理o個d人 佢個腦有問題
佢真係好....lo
我一定會支持你嫁 加油牙
all_loving_it 2012-7-21 11:29:54 PM
siutung 發表於 2012-7-21 11:11 PM
樓主唔好理o個d人 佢個腦有問題
佢真係好....lo
我一定會支持你嫁 加油牙 ...

好多謝大家既支持  真係好感動

佢依種人可能現實之中無咩人理佢, 所以走上黎搵人鬧

你講得好岩, 我無打算搵佢領養

如果要我將bb們交去依種人手上, 係絕對無可能既事

我同兔兔們, bb們一定會好加油架

nixie 2012-7-21 11:32:19 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-21 06:35 PM
我會選擇將同bb絕育既$全數捐比兔協同愛協

兔bb用開既籠,廁所, 水樽會連同兔bb送出比領養者, 其它用品自 ...

哦   原來你仲諗住每隻有私人用品@@   開支都唔細  努力^-^
好心有好報~
nixie 2012-7-21 11:40:10 PM
唔知個無謂人會唔會遲d話因為 見到樓主個post 想幫你養隻 跟住用左佢d電費同上網費黎睇同留言 叫樓主你比番電費同上網費佢
all_loving_it 2012-7-22 12:12:35 AM
nixie 發表於 2012-7-21 11:40 PM
唔知個無謂人會唔會遲d話因為 見到樓主個post 想幫你養隻 跟住用左佢d電費同上網費黎睇同留言 叫樓主你比番 ...

真係有可能
all_loving_it 2012-7-22 12:32:16 AM
nixie 發表於 2012-7-21 11:32 PM
哦   原來你仲諗住每隻有私人用品@@   開支都唔細  努力^-^
好心有好報~

兔兔去到新環境, 有自己用開既野會容易d適應
wyman 2012-7-22 12:33:21 AM
ivychan2012 發表於 2012-7-21 08:45 PM
動物就是動物, 無需將他們當為小孩子這樣照顧

很多事食多少著多少要視乎只動物有多少福份, 該死便死

食多少著多少要視乎只動物有多少福份, 該死便死不該死便不死.
↑↑
動物都有生命,亦須要人去呵謢照顧.仲有人類都係由動物進化而成
你連1個弱小生命都都唔識尊重,咁你點會去尊重其他人!
你無責任心同經濟能力就唔好講咁能野,你連自己衰咗D咩都唔知仲話人...........
比人叼能得小呀,反醒下喇小朋友
貓仔兔 2012-7-22 12:47:33 AM 來自手機
all_loving_it 發表於 2012-7-22 12:12 AM
真係有可能

我都支持樓主你,努力呀!呢個世界咩人都有...唔使放係心上...

祝一切順利,所有兔兔健康快樂地成長!!^^
all_loving_it 2012-7-22 01:05:50 AM
貓仔兔 發表於 2012-7-22 12:47 AM
我都支持樓主你,努力呀!呢個世界咩人都有...唔使放係心上...

祝一切順利,所有兔兔健康快樂地成長!!^^ ...

真係好多謝大家既支持, 亦好關心我同兔兔, bb

一樣米養百樣人, 咩人都有, 佢好顯係想搵交艾

我次次餵奶同照顧佢地既時候, 都同bb們講好多好錫同關心你地既哥哥姐姐呀, 你地都要努力, 比心機食奶, 健健康康, 佢地食得好似好開心, 總理, 長公主聞見有奶味個樣好想食

我試飲左少少, 係幾好飲架, 我一到飲總理到望住我, 好好笑
wyman 2012-7-22 01:15:15 AM
兔B:兔MA你咪搶我D奶飲喇,你飲晒咁我飲乜喎
有無諗住同5隻BB做成長記錄日記,用相同文字記下成長趣事
all_loving_it 2012-7-22 01:25:28 AM
wyman 發表於 2012-7-22 01:15 AM
兔B:兔MA你咪搶我D奶飲喇,你飲晒咁我飲乜喎
有無諗住同5隻BB做成長記錄日記,用相同文字記下成長趣 ...

我買左一大罐, 有排都飲5完, 我估佢地應該願意同我分甘同味

我飲之前同兔bb講, 我飲一匙好無, 如果5好你就say no, 跟住我話1, 2, 3, 無反對, 敢我5客氣啦

寫個成長紀錄依個提議都幾好
wyman 2012-7-22 01:32:21 AM
成長紀錄我以前都有寫,1寫寫咗8年!
到兔兔走咗時都有個回億
all_loving_it 2012-7-22 01:48:36 AM
wyman 發表於 2012-7-22 01:32 AM
成長紀錄我以前都有寫,1寫寫咗8年!
到兔兔走咗時都有個回億

如果寫開就好少會停

有個回憶都好架
wyman 2012-7-22 01:52:30 AM
係呀,而家有時唔開心都會拎來睇1睇

快速發帖