兔兔越黎越大膽~!!
而且磨牙需要多左~!
成日咬牆咬椅~!!!
我原本想比個鞋盒佢玩下~
點知佢咬紙+吞紙!!!!!!!!!!!!!!!!
我想問我可吾可以比佢吞??
吞左有冇問題?? THANKS!~~

all_loving_it 2012-8-7 12:06:43 AM
phoebechung1130 發表於 2012-8-6 11:59 PM
噢,好彩未比><聽朋友講養兔兔前要買左喱啲野先

係呀, 如果你朋友有比佢只兔兔用依類野, 可以既話, 你最好提提佢
phoebechung1130 2012-8-7 12:11:25 AM
all_loving_it 發表於 2012-8-7 12:06 AM
係呀, 如果你朋友有比佢只兔兔用依類野, 可以既話, 你最好提提佢

嗯嗯@@遲下領養左就好多野要問
all_loving_it 2012-8-7 12:20:40 AM
phoebechung1130 發表於 2012-8-7 12:11 AM
嗯嗯@@遲下領養左就好多野要問

你5係養緊咩?  遲下領養左係咩意思

你個粟米原本5係買比你而家只兔兔?
phoebechung1130 2012-8-7 01:16:04 AM
all_loving_it 發表於 2012-8-7 12:20 AM
你5係養緊咩?  遲下領養左係咩意思

你個粟米原本5係買比你而家只兔兔? ...

唔係呀,我仲搵緊領養兔兔,咁我諗住買齊曬D用品先,廢時到時兔仔領養左就差喱樣差個樣,令佢住得唔好會唔開心:(
all_loving_it 2012-8-7 02:02:31 AM
phoebechung1130 發表於 2012-8-7 01:16 AM
唔係呀,我仲搵緊領養兔兔,咁我諗住買齊曬D用品先,廢時到時兔仔領養左就差喱樣差個樣,令佢住得唔好會 ...

原來如此, 明白了
wendy 2012-8-7 08:49:14 AM
all_loving_it 發表於 2012-8-5 07:32 PM
佢5鐘意抱, 你一抱佢咪走佬囉, 你可以掉轉黎諗, 如果你5鐘意果個人黎抱你, 但佢又係都要抱你, 敢你會5會 ...

o下!?咁我隻兔仔係咪都唔鍾意我呀?佢又係唔鍾意我抱佢o架!
我咁錫佢,佢竟然唔鍾意我........      

我隻小朋友o既好奇心仲係超強,比d新o野佢或者拎開o左一排再比番佢o既用品,佢會即刻走埋o黎,聞聞聞、咬咬咬、頂頂頂、推推推.......,咬到攰哂就半場休息,回氣再咬咬咬,正傻仔o黎o架

以前試過比咬咬木佢咬,但係佢都無興趣,封哂塵
未試過比蘋果木或枝,係咪就咁放係地下比佢玩,定係整成一扎咁比佢咬?
wendy 2012-8-7 08:54:27 AM
phoebechung1130 發表於 2012-8-7 01:16 AM
唔係呀,我仲搵緊領養兔兔,咁我諗住買齊曬D用品先,廢時到時兔仔領養左就差喱樣差個樣,令佢住得唔好會 ...

好有準備呀!咁你買齊哂d o野未呀?
phoebechung1130 2012-8-7 12:14:01 PM
wendy 發表於 2012-8-7 08:54 AM

因為未領養唔太清楚佢食開咩草草,所以未草草
phoebechung1130 2012-8-7 12:15:17 PM
wendy 發表於 2012-8-7 08:54 AM

wendy 2012-8-7 01:21:19 PM
糧同草都唔使太急去買,因為你都仲未領養!
如果你直接係兔仔前主人度領養,記得叫佢比至少一個星期份量o既兔糧同草。如果係機構領養,就問清楚宜家兔仔食緊邊隻糧同草,盡量買番一樣o既比佢食。
之後如果要轉糧就要逐少逐少轉,等佢適應至得o架!至於草草,我就覺得唔係太大問題,只要每次比一大執新T草溝舊草就OK!
聽落係咪有D複雜呢?等你領養o左兔兔,到時睇下咩情形再講啦
有唔明白o既記得要出聲呀!
all_loving_it 2012-8-7 04:38:26 PM
wendy 發表於 2012-8-7 01:21 PM
糧同草都唔使太急去買,因為你都仲未領養!
如果你直接係兔仔前主人度領養,記得叫佢比至少一個星期份量o既 ...

其實5需要問人地要一星期既糧草, 只要係買返兔兔一直食開既牌子就得架啦, 最重要係問清楚兔兔食開邊只, 份量係幾多, 道理等同去兔協同愛協領養一樣, 佢地都係慈善機構, 一日都有好多兔兔比人領養, 都5會比一星期既糧草領養者, 事實上, 佢地亦無可能敢做, 兔兔亦無因為敢而有大問題

如果領養既好似總理敢大只, 食敢多, 佢一個月食36磅草, 一日食磅幾敢, 你要人比一星期, 佢咪要比8磅草你, 有幾多人肯敢比你

如果兔兔有食開菜, 亦可以同前主人了解下佢地食過咩菜

all_loving_it 2012-8-7 04:56:06 PM
wendy 發表於 2012-8-7 08:49 AM
o下!?咁我隻兔仔係咪都唔鍾意我呀?佢又係唔鍾意我抱佢o架!
我咁錫佢,佢竟然唔鍾意我........    : ...

有d兔兔真係5鐘意人抱架

佢5鐘意人抱, 5表示佢5鐘意你, 係兩回事

其實兔兔5鐘意抱, 點解係都要逼佢比地比人抱呢?  
all_loving_it 2012-8-7 04:58:09 PM
phoebechung1130 發表於 2012-8-7 12:14 PM

兔協長年都有好多兔兔可以比人領養, 你可以上去睇下
Dalki 2012-8-7 08:24:54 PM
my god~!!!!!
兔兔食左紙之後...e + 出現腸停!!!!!!!!!!
wyman 2012-8-7 08:41:41 PM
Dalki 發表於 2012-8-7 08:24 PM
my god~!!!!!
兔兔食左紙之後...e + 出現腸停!!!!!!!!!!

快D去睇E生,腸停好危險

快速發帖