無驚無險, 經過一段機乎茶飯不思既日子, 終於家有兔B初長成

本來想同佢地每兔影張大特寫, 誰不知影左2張相機竟然無電

先送上一張, 白雪雪 滑嘟嘟既可愛兔B  
仍然係好的色

BB們雖然無媽媽既照顧, 但佢地知道大家對佢地既關愛, 所以佢地都好叻好努力敢生存落黎
係依度再次多謝好多位兔友一直對我既支持, 亦好感恩大家對豬腳薑同BB們一直以來既鼓勵同祝福

謝謝大家

all_loving_it 2012-8-7 05:22:03 PM
phoebechung1130 發表於 2012-8-7 01:45 AM
好可愛呀

thank you

all_loving_it 2012-8-7 05:30:33 PM
wendy 發表於 2012-8-7 12:24 PM
第一眼見到佢咁o爹o既樣,我都忍唔住講o左呢句說話:噢,賣葛!好可愛呀!

佢地真係好得意, 見到佢地可以平平安安活下來, 我感恩, 過程中雖然一步一驚心

BB們佢地未出世, 曾經比人同媽媽一同慘遭遺棄, 而剛出生又比阿媽趕走仲差少少比咬, 但幸好都有驚無險, 所以, 我相信佢地一定會係只堅強既兔兔

我只係希望佢地可以開開心心, 健健康康, 平平安安就足夠, 亦係我最大既心願
all_loving_it 2012-8-7 05:32:21 PM
WendyChow 發表於 2012-8-7 03:53 PM
真系好可愛。。。。全白色。好靚!!
有樓主甘細心照顧佢地。。佢地一定可以健康甘成長!!
...

係呀, 佢地真係好得意, 有3只全白色
小黑與我 2012-8-7 07:01:23 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-7 05:13 PM
我都覺得勁得意

兔b話 : 有金魚姨姨, 好得兔驚, 會5會捉我地去賣

可可:我黎幫你地舔頭仔
joycewongws 2012-8-7 10:45:22 PM
兔B有名未呀?
all_loving_it 2012-8-7 10:59:44 PM
小黑與我 發表於 2012-8-7 07:01 PM
可可:我黎幫你地舔頭仔

多謝可可姐姐
all_loving_it 2012-8-7 11:03:09 PM
joycewongws 發表於 2012-8-7 10:45 PM
兔B有名未呀?

未有呀, 會準備諗下改咩名
小黑與我 2012-8-7 11:55:50 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-7 10:59 PM
多謝可可姐姐

可可:我係哥哥黎架當初我阿媽以為我係女先改錯名咋
wyman 2012-8-8 12:17:36 AM
all_loving_it 發表於 2012-8-7 11:03 PM

白雪雪 滑嘟嘟,咖啡豆
all_loving_it 2012-8-8 12:19:39 AM
小黑與我 發表於 2012-8-7 11:55 PM
可可:我係哥哥黎架當初我阿媽以為我係女先改錯名咋

噢, 5好意思, 係阿婆誤導左我地
小黑與我 2012-8-8 07:57:47 AM 來自手機
all_loving_it 發表於 2012-8-7 11:03 PM

白雪雪, 滑嘟嘟,細細粒 xDD
DomDomPig 2012-8-8 11:46:12 PM
哎呀,白雪雪,細細隻,可愛到爆燈啊
係呢,兔媽媽認唔認得自己既bb,抑或仍然不聞不問呢?
all_loving_it 2012-8-9 04:49:23 PM
DomDomPig 發表於 2012-8-8 11:46 PM
哎呀,白雪雪,細細隻,可愛到爆燈啊
係呢,兔媽媽認唔認得自己既bb,抑或仍然不聞不問呢?{:3_134 ...

係好可愛呀

豬腳薑認得, 佢仍然5鐘意, 聞到佢地陣味會發脾氣
DomDomPig 2012-8-9 09:17:13 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-9 04:49 PM
係好可愛呀

豬腳薑認得, 佢仍然5鐘意, 聞到佢地陣味會發脾氣

發脾氣? 侏儒兔係未比較少母愛既呢?定係抑或佢兔媽媽年紀太細,未適合做媽媽呀?
all_loving_it 2012-8-9 09:27:59 PM
DomDomPig 發表於 2012-8-9 09:17 PM
發脾氣? 侏儒兔係未比較少母愛既呢?定係抑或佢兔媽媽年紀太細,未適合做媽媽呀?
...

侏儒兔同年紀細比其它兔種少母性既情況係比較多, 但好似豬腳薑既情況係極少

佢5係一般5理仔女禁簡單, 佢真係發好大脾氣, 佢接近同BB要勢不兩立, 有B無我既狀態, 但佢對其它兔兔5會敢樣, 可能佢係因為有左BB, 先比人掉係街到而敢樣亦不為奇

我等朋友5只BB穩定之後, 打算會搵動物傳心術既專業人士去了解一下豬腳薑點解會敢, 可以點同佢解解個心結

快速發帖