無驚無險, 經過一段機乎茶飯不思既日子, 終於家有兔B初長成

本來想同佢地每兔影張大特寫, 誰不知影左2張相機竟然無電

先送上一張, 白雪雪 滑嘟嘟既可愛兔B  
仍然係好的色

BB們雖然無媽媽既照顧, 但佢地知道大家對佢地既關愛, 所以佢地都好叻好努力敢生存落黎
係依度再次多謝好多位兔友一直對我既支持, 亦好感恩大家對豬腳薑同BB們一直以來既鼓勵同祝福

謝謝大家

DomDomPig 2012-8-9 11:29:23 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-9 09:27 PM
侏儒兔同年紀細比其它兔種少母性既情況係比較多, 但好似豬腳薑既情況係極少

佢5係一般5理仔女禁簡單, 佢 ...

好可憐既豬腳薑呀,又難怪佢咁,可能真係有唔開心既經歷。
唉,佢舊主人咁衰,掉低佢好彩後遇到你,可以話係因禍得福。希望佢早日解開心結。
siutung 2012-8-9 11:32:36 PM
DomDomPig 發表於 2012-8-9 11:29 PM
唉,佢舊主人咁衰,掉低佢好彩後遇到 ...

唉 佢舊主人好冇責任心 希望佢唔好再養野
all_loving_it 2012-8-9 11:36:41 PM
DomDomPig 發表於 2012-8-9 11:29 PM

係呀, 真係好無陰公, 兔兔既性格同某D行為, 係會受佢既經歷影響, 希望佢會慢慢平伏
all_loving_it 2012-8-9 11:38:10 PM
siutung 發表於 2012-8-9 11:32 PM
唉 佢舊主人好冇責任心 希望佢唔好再養野

佢可能而家仲有只兔兔都5奇, 因為豬腳薑可以有BB, 就5會得佢一只
all_loving_it 2012-8-9 11:41:44 PM

我真係好憎將動物隨便掉係街既人, 比我見到, 5理佢係掉咩動物係街, 亦5理當時得5得閒, 我一定會毫不猶疑報警, 仲會拍低佢個樣, 放上網
siutung 2012-8-9 11:51:23 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-9 11:38 PM
佢可能而家仲有只兔兔都5奇, 因為豬腳薑可以有BB, 就5會得佢一只

希望佢唔好唔要埋只兔兔la
all_loving_it 2012-8-9 11:52:33 PM
siutung 發表於 2012-8-9 11:51 PM
希望佢唔好唔要埋只兔兔la

只能但願如此
siutung 2012-8-9 11:55:12 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-9 11:52 PM
只能但願如此

係呢 豬腳薑而家點牙??
wendy 2012-8-11 10:21:27 AM
all_loving_it 發表於 2012-8-9 04:49 PM
係好可愛呀

豬腳薑認得, 佢仍然5鐘意, 聞到佢地陣味會發脾氣

可能豬腳薑知道佢比前主人遺棄o既原因,係因為佢有o左,所以佢一路都唔肯接受d BB !
BB改o左名未呀?豬腳薑身體復原未?佢唔餵奶對身體會唔會有影響?
all_loving_it 2012-8-11 10:28:54 AM
siutung 發表於 2012-8-9 11:55 PM
係呢 豬腳薑而家點牙??

豬腳薑無咩呀, 一切正常, 佢對我好好, 不過, 兔爸同其它人佢理都5理

佢聞5到, 見5到d仔女就無咩
all_loving_it 2012-8-11 10:32:24 AM
wendy 發表於 2012-8-11 10:21 AM
可能豬腳薑知道佢比前主人遺棄o既原因,係因為佢有o左,所以佢一路都唔肯接受d BB !
BB改o左名未呀?豬 ...

依個原因我都有諗過, 但實際因為咩原因, 我就5想估, 搵返專業人士去處理會比較好, 亦係敢先可以真係幫到佢

bb未改呀, 依樣野都5急

5餵奶無咩影響
wendy 2012-8-11 10:44:37 AM
all_loving_it 發表於 2012-8-11 10:32 AM
依個原因我都有諗過, 但實際因為咩原因, 我就5想估, 搵返專業人士去處理會比較好, 亦係敢先可以真係幫到 ...

專業人士,傳心術?
真係要搵出佢o既心理障礙,同埋要話比佢聽以後唔會再有令佢唔開心o既事發生,等佢以後可以安安心心、快快樂樂咁生活!
siutung 2012-8-11 12:14:25 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-11 10:28 AM
豬腳薑無咩呀, 一切正常, 佢對我好好, 不過, 兔爸同其它人佢理都5理

佢聞5到, 見5到d仔女就無咩 ...

佢好中意你
all_loving_it 2012-8-11 12:19:31 PM
wendy 發表於 2012-8-11 10:44 AM
專業人士,傳心術?
真係要搵出佢o既心理障礙,同埋要話比佢聽以後唔會再有令佢唔開心o既事發生,等佢以 ...

係傳心術呀, 有需要會搵有關動物既情緒治療師, 至於點做同要幾耐, 5知道, 因為心結依家野5係一朝一夕可以攪掂, 反正無論點都好, 我會儘所能去做
all_loving_it 2012-8-11 12:42:24 PM
wendy 發表於 2012-8-11 10:44 AM
專業人士,傳心術?
真係要搵出佢o既心理障礙,同埋要話比佢聽以後唔會再有令佢唔開心o既事發生,等佢以 ...

會先去搵動物傳心術, 睇下咩事再睇點去處理, 有可能因為有bb而比人遺棄, 亦有可能係產後情緒, 抑鬱所以敢亦5出奇, 有需要會安排動物情緒治療師去做, 因為我最近執左2只小天, 其中有只係有問題, 我都會安排佢去睇, 具體情形到時先知

快速發帖