1P 幣
有無人有D自家養既兔兔賣呀?信唔過MK果D寵物店中過招啦...好傷心...間死人龍貓樂園同佢D分店...

姐系飲兔媽既奶,滿左月就食MOMI既A+T草.

寵物店果D全部都系求其養,食埋曬D過期垃圾同埋生水,

又大力對D兔仔又差嚇鬼死D兔兔,命都短幾年啦,又好多都有病/_\
花芝媽 2013-4-6 08:34:47 PM
領養唔好咩
IvanLau 2013-4-6 08:47:03 PM
申請緊啦,我念住領養一隻大既1-3歲,之後一隻由BB每日睇住佢大
Suzanne 2013-4-6 09:05:02 PM
唔好意思, 我強烈建議你不如領養成功, 養熟養上手先講啦!

而家唔單係話要養兔仔問題,
你養兩隻係牽涉另一個issue - BONDING的問題。
養兩隻唔係由細一齊大的兔仔,
唔一定夾到。

加上,
你而家領養的是成兔,
你想養幼兔的飲食又唔同。

唔好咁大想頭先啦,
年青人!
wesky 2013-4-6 09:28:13 PM
見你養緊隻龍貓,依家先爬下文
建議你先養一隻,養一排先再諗係咪要再養多隻
wesky 2013-4-6 10:02:44 PM
領養區都有幾隻兔,你可以睇埋
IvanLau 2013-4-6 10:05:23 PM
Suzanne 發表於 2013-4-6 09:05 PM
唔好意思, 我強烈建議你不如領養成功, 養熟養上手先講啦!

而家唔單係話要養兔仔問題,

咩原來唔可以一齊養大細兔稼= =
飲食我知好多分別.D野我都有齊,系差大兔糧.

你既建議我會好好念下
wmlynlyn 2013-4-6 10:06:30 PM
希望你可以係領養post到領養兔仔
IvanLau 2013-4-6 10:07:04 PM
wesky 發表於 2013-4-6 09:28 PM
見你養緊隻龍貓,依家先爬下文
建議你先養一隻,養一排先再諗係咪要再養多隻 ...

其實爬左10幾個鐘嫁啦呢個星期,但系有D地方唔系太清楚又驚比得太少野佢食 !
Suzanne 2013-4-6 10:33:40 PM 來自手機
IvanLau 發表於 2013-4-6 10:05 PM
咩原來唔可以一齊養大細兔稼= =
飲食我知好多分別.D野我都有齊,系差大兔糧.

我唔係話唔可以一齊養大細兔,我話两隻唔係由細就喺埋一齊嘅兔仔可能夾唔到。
IvanLau 2013-4-6 10:37:23 PM
咁如果每日都幫對方換籠或者逼佢地訓情侶屋仔得唔得嫁??
Suzanne 2013-4-6 11:07:29 PM 來自手機
IvanLau 發表於 2013-4-6 10:37 PM
咁如果每日都幫對方換籠或者逼佢地訓情侶屋仔得唔得嫁??

夾兔唔係咁易,要睇好多方面。

我两隻兔兔,一男一女,而家住同一屋簷下都未可以夾到,只接受到對方存在。

如是你講,你刨文都好多嘢唔明,唔好講夾兔advanced skill 嘅嘢。都係果句,養掂一隻先啦~
IvanLau 2013-4-6 11:13:52 PM
     okok    .
raywong521 2013-4-7 12:52:22 AM
其實爬文十幾個鐘,我相信只可以睇到好小野,夾兔都唔係你巳為咁易,無得強迫,強迫兔兔,兔地只會打交,打到皮開肉爛,呢d唔係咩新奇事

若果你等緊領養,咁就等下,養一隻啦~唔同太多心喇~有時養一隻,都可以好多問題
yocheng 2013-4-10 06:20:20 PM

因出國讀書,兔仔冇人養

快速發帖