如題……
我有時刀會帶兔去樓下d草地(冇老鼠葯、殺蚊蟲既葯)但要好夜(因為要避開放狗)同放既時候要實佢5俾佢亂食野放完又要同佢抹腳……但係見到佢既兔仔舞幾辛苦刀值得
之前見有兔友係迪欣湖放兔,如是者去左2次其實個環境好岩放兔又冇人趕,第一次刀玩得好開心但第二次竟然有個高層既人話5俾放兔又話驚兔帶細菌入黎,我以後刀5敢再帶佢去
想問各位邊到放兔5會俾人趕同安全?幾遠刀得,最好九龍
DomDomPig 2013-4-20 11:58:48 PM
吓?廸欣湖唔比放兔既咩?
我仲打算聽日冇雨落既話就去tim
wmlynlyn 2013-4-21 12:29:59 PM
我初初刀以為得帶過一次去,走個陣個職員見到仲讚兔兔可愛點知第2次就話5俾入放放下兔就趕我們走搞到兔兔失望
有朋友話數碼港放兔刀得,係旺角搭970去到總站,但刀係小心有狗
DomDomPig 2013-4-21 03:53:06 PM
好遠呀,有冇d近d既呢?
joebi123 2013-4-21 03:54:20 PM
其實個度本身係唔可以戴任何動物入去,
可能之前既兔友無俾人趕,而你又甘好彩俾人趕
可以試下行入d,因為個度都好大,博佢睇唔到

我試過去彭福公園,狗就一定有架喇,揀平日去會少狗d
同埋兔兔本身唔驚狗先得
因為我本身都有狗仔,所以兔兔都完全唔怕
BieChan 2013-4-21 06:57:56 PM
我見東滙城同藍天海岸附近有個公園,入面有好多大草地,我諗住下次試下帶去果度放
wmlynlyn 2013-4-22 12:19:36 PM
@dondonpig 荔枝角好似有寵物公園
@joebi123佢就係會坐係架高爾夫球車係到循先見到我……
佢試過放既時候俾狗追好釆我手快抱住佢5係佢patpat就冇啦之佢好怕d白色既物體追住佢(佢好搞笑,鄰居隻貓係好乖既佢見到竟然追住隻貓以為係上次隻白色狗笑死我嚇到隻貓跑返家)
@biechan下真架?東會成既話我淨係知有個噴水池xd俾5俾兔入架?
原諒我5識點用引用你們ge cm...

其實好開心
BieChan 2013-4-22 04:19:03 PM
wmlynlyn 發表於 2013-4-22 12:19 PM
@dondonpig 荔枝角好似有寵物公園
@joebi123佢就係會坐係架高爾夫球車係到循先見到我……
佢試過放既時候俾 ...

唔係地鐵果邊,係公共圖書館果條路直行(背向圖書館),大約2百米左右,有個遊樂場,
入面有好多大草地,不過假日好多小朋友係度玩,因為好多遊玩設施,可能要行入d避一避d小朋友,
我未放過,唔知有冇人趕, 不過唔見有管理員或者清潔工,
我黎緊星期日帶女去玩時再探下路同埋影d相比你睇
wmlynlyn 2013-4-24 09:47:07 AM
biechan gd ar!!!!thx so much
Funny媽 2013-5-8 03:05:24 PM
我見荃灣西公園有個專比人放兔兔既場喎,唔知有無人去過呢?
DomDomPig 2013-5-8 07:40:52 PM
Funny媽 發表於 2013-5-8 03:05 PM

吓?係咩?果度好多草地,但有圍欄唔見有人入去喎。如果真係可以放兔就好啦,開心死我。
KARYLIN 2013-5-8 08:54:40 PM
Funny媽 發表於 2013-5-8 03:05 PM

真架?係邊到黎?
Funny媽 2013-5-8 09:54:11 PM
我見到係荃灣西鐵站好似係D出口,出到地面過對面馬路入公園就見到,仲要個圍牆有隻兔仔圖案添,大家得閒可以去睇睇啦!
wmlynlyn 2013-5-9 10:01:30 AM
真架??點去架?你有冇去過??
wmlynlyn 2013-5-10 09:37:05 AM
住係附近既兔友麻煩睇下係咪可以放兔呀!

快速發帖