兔兔獸醫

大圍珍禽異獸及寵物醫院
http://www.taiwaiexotic.com/
沙田大圍積信街69-75號立和樓地下B舖
電話:2687 1030
若於非開放時間內,遇上嚴重緊急情況,請電 93396842
開放時間:
星期一至星期五上午九時至晚上七時;
星期六,日及公眾假期上午九時至下午六時。
(下午一至二時為午膳時間)

檢視較大的地圖

毛國界動物醫院
Dr.Ma
九龍大角咀鐵樹街1-39號金堂閣地下21號舖
tel: 21423399
http://petkd.net/yp.php?mod=view&id=381

檢視較大的地圖

維多利亞寵物診所 – 元朗診所
Dr. Gerry or Dr. Ken Thorley
元朗民合徑8號幸福樓二期地下11號舖
屯門德正圍十八號海盛大廈地下三號舗
電話:2477 8929 (元朗) / 2459 7217 (屯門)
急症:7116 3282 呼8929
診症時間:
星期一至五     9:00am-7:30pm
星期六日         10:00am-6:30pm

檢視較大的地圖

紅磡獸醫診所
Dr. Andrew Pilling
九龍紅磡黃埔新村民泰街30號地下
電話:2330 7566
急症:7111 0818 呼174

檢視較大的地圖

梟史丹尼獸醫診所
Dr.Hugh
http://www.drhugh.com.hk
香港銅鑼灣威菲路道9號地下
電話: 2380 0612. 急診電話: 6018 1385
檢視較大的地圖

愛護動物協會
Dr. Cora Heywood
Dr. Clora Dewet
http://www.spca.org.hk
SPCA 24-Hour Emergency Hotline: 2711 1000

檢視較大的地圖
Optcrazytracy 2010-4-22 03:04:19 PM
請問大圍珍禽異獸及寵物醫院
DR NICOLE 好唔好?
我兔兔BOOK 下星期一睇佢!
診所度話同DR TIGER 一樣都係睇兔兔既!
有無人睇過?
kwankiuleung 2010-4-22 04:38:39 PM
不如一樓用google地圖啦@@
而且仲係3D 唔怕兔友唔識路去~

Siuwai:$ 2010-7-28 11:27:46 PM
兔兔做絕育邊間好? 手術費大約幾多?
光之天使)) 2010-7-28 11:31:39 PM
原帖由 Siuwai 於 2010-7-28 11:27 PM 發表
兔兔做絕育邊間好? 手術費大約幾多?

一般我地都係建議
大圍,九龍,維多利(屯門)呢三間~
因為係香港識睇兔既vet唔多,做手術咁大件事當然要搵返有信譽既vet~
可以睇返呢個post第一頁~

價錢你都係要預900~1200~
其實你睇返有關絕育既post~兔友揀既vet~
Pamela_peony 2010-8-6 10:08:54 PM
建議頭post加埋Dr. Ma!!(九龍)
好細心,有耐性!!
好似都有幾多兔友覺得佢好的 !
katy-3- 2010-8-17 05:11:33 PM
想問一問Dr.Hugh ok麻#^5_002^#
katy-3- 2010-8-18 01:19:36 PM
冇人答:050:
幫幫忙
Cody)) 2010-8-18 01:57:20 PM
原帖由 katy-3- 於 2010-8-17 05:11 PM 發表
想問一問Dr.Hugh ok麻#^5_002^#

DR. HUGN OK架. 佢以前係紅磡獸醫診所做既時候都有睇開兔仔. 我的小b都睇過佢. 佢好有愛心架.

katy-3- 2010-8-19 01:52:36 PM
原帖由 Cody 於 2010-8-18 01:57 PM 發表

DR. HUGN OK架. 佢以前係紅磡獸醫診所做既時候都有睇開兔仔. 我的小b都睇過佢. 佢好有愛心架.

唔該晒:053:
katkat 2010-10-18 11:48:46 PM
Dr Hugh 好好!上次Bon Bon腸停想搵九龍動物醫院,點知三個識得睇兔兔既醫生都放假,好在Dr Hugh 有應診,佢首先好仔細咁了解Bon Bon既起居飲食同生活習慣,然後好溫柔同細心咁為Bon Bon檢查。我未見過Bon Bon咁定咁乖呀!
sakixxshum 2010-12-8 11:22:03 PM
dr .gerry
bodycheck同兔仔仔絕育做得好無架..
ccychoy 2011-1-23 02:05:06 PM
九龍動物診所
我之前有帶兔兔(因流鼻水)睇過呢間
睇緊果陣d e生同護士
講解得好詳細
但埋單要成千幾蚊
我又帶吾夠$.
個護士立刻黑哂面口
仲好惡甘叫我囉番d藥出尼
果度仲坐左好多貓貓狗狗等主人.令到我勁冇面囉`
我對呢間野既印像吾太好
寶寶龍 2011-1-23 03:07:47 PM
紅磡獸醫診所
都有website架,,
http://www.hhvc.com.hk/hk/home/index.jsp
sonic 2011-2-8 10:08:27 PM
請問紅磡獸醫診所邊位DR 好架? PILLOW 豬仆親個咀有少少血, 想CHECK 有無事呀!! 唔該晒各位兔友!!
sandy812)) 2011-2-17 09:17:53 PM
我星期日帶我隻兔去九龍動物醫院度睇醫生,我想問佢地收唔收卡架,因為我都唔知帶幾多錢才夠!

我隻兔佢後腳甩左毛,兔友知唔知大約幾錢到呢?

唔該呀:020:

快速發帖