兔兔獸醫

大圍珍禽異獸及寵物醫院
http://www.taiwaiexotic.com/
沙田大圍積信街69-75號立和樓地下B舖
電話:2687 1030
若於非開放時間內,遇上嚴重緊急情況,請電 93396842
開放時間:
星期一至星期五上午九時至晚上七時;
星期六,日及公眾假期上午九時至下午六時。
(下午一至二時為午膳時間)

檢視較大的地圖

毛國界動物醫院
Dr.Ma
九龍大角咀鐵樹街1-39號金堂閣地下21號舖
tel: 21423399
http://petkd.net/yp.php?mod=view&id=381

檢視較大的地圖

維多利亞寵物診所 – 元朗診所
Dr. Gerry or Dr. Ken Thorley
元朗民合徑8號幸福樓二期地下11號舖
屯門德正圍十八號海盛大廈地下三號舗
電話:2477 8929 (元朗) / 2459 7217 (屯門)
急症:7116 3282 呼8929
診症時間:
星期一至五     9:00am-7:30pm
星期六日         10:00am-6:30pm

檢視較大的地圖

紅磡獸醫診所
Dr. Andrew Pilling
九龍紅磡黃埔新村民泰街30號地下
電話:2330 7566
急症:7111 0818 呼174

檢視較大的地圖

梟史丹尼獸醫診所
Dr.Hugh
http://www.drhugh.com.hk
香港銅鑼灣威菲路道9號地下
電話: 2380 0612. 急診電話: 6018 1385
檢視較大的地圖

愛護動物協會
Dr. Cora Heywood
Dr. Clora Dewet
http://www.spca.org.hk
SPCA 24-Hour Emergency Hotline: 2711 1000

檢視較大的地圖
williamaaaa 2008-6-7 12:34:57 AM
愛護動物協會d醫生會唔會冇咁勁?
Colleen 2008-6-7 12:40:09 AM
以我所知大部份兔友都去betty 同 tiger 度gei.........

SPCA 都聽過唔少衰野lor
williamaaaa 2008-6-7 12:51:11 AM
原帖由 Colleen 於 2008-6-7 12:40 AM 發表
以我所知大部份兔友都去betty 同 tiger 度gei.........

SPCA 都聽過唔少衰野lor

我都聽過...
casey 2008-6-11 11:59:34 PM
紅磡獸醫診所
好唔好0家
如果明天搵唔到betty or yen
咁我想0係番kowloon 應該搵邊位睇呢
兔仔怡v3v 2009-3-27 02:26:17 PM
維多利亞寵物診所 – 屯門診所

DR GERRY
TEL:24597217
地址:屯門德政圍18號海盛大廈地下3號鋪
ellen527 2009-4-6 03:02:39 PM
屯門呢間都可以睇兔~個醫生好唔好架..??
兔仔怡v3v 2009-4-6 04:57:28 PM
原帖由 ellen527 於 2009-4-6 03:02 PM 發表
屯門呢間都可以睇兔~個醫生好唔好架..??

係睇dr gerry~姐係平時兔媽兔爸話元朗個間...
我覺得都ok啦~
ellen527 2009-4-6 09:51:39 PM
因為今日我隻兔好似怪怪地..
與平日好活潑ga性格好似唔同...
加上我領養番黎~一直都冇幫佢做body check,,,,
知唔知如果做body check+睇下佢有冇病..
唔計藥先~at least要幾錢呀?
cordero 2009-4-6 09:55:23 PM
betty $250
ellen527 2009-4-6 09:57:40 PM
body check 250?:055:
cordero 2009-4-6 09:59:19 PM
診金唔計藥...如果BODY CHECK無事就淨收診金LOR
ellen527 2009-4-7 11:26:01 AM
哦~咁250都ok~
係唔係要事前去book時間先?
有冇話要早幾多日去book
芝士媽 2009-4-7 01:14:03 PM
原帖由 casey 於 2008-6-11 23:59 發表
紅磡獸醫診所
好唔好0家
如果明天搵唔到betty or yen
咁我想0係番kowloon 應該搵邊位睇呢

dr andrew very good at looking 兔兔. 芝士芝麻由細睇到大的, 芝士今日仲有命都係靠佢 #^39^#
要睇下係咪佢on duty先, 如果係其他醫生就 #^36^#
guggg 2009-5-5 10:14:47 AM
想問一問Dr. Betty既office hour係..?

快速發帖