波波要去睇骨科醫生

Alan7617 發表於 2011-11-21 21:27|來自手機|只看該作者|倒序瀏覽|打印

今日Dr Ma 轉介咗波波d資料去紅磡,Dr Ma 話呀波個膝蓋移咗位,要做手術
syt174698 2011-11-21 09:49:35 PM
點解會咁既?好嚴重嗎?
syt174698 2011-11-21 09:51:21 PM
膝蓋即係前腳定後腳?
sanny0066 2011-11-21 09:56:52 PM
Alan 同你真係有緣 因為我今日係兔友joe媽介紹下都打左去紅磡book左星期4幫YondYond睇下隻右腳..因為九記冇做骨科手術...而紅磡有位外藉醫生..係專做兔兔骨科手術的...我收到既資料係佢做到今個月24號..就要去國外走一趟..之後下個月中先回來所以你要book就要快了
sanny0066 2011-11-21 09:59:20 PM

我諗Yond同波波既情況差唔多...我隻Yond既右腳膝蓋不能正常屈曲..連基本動作勾癢都做唔到...Dr.ma初時說 係先天膝蓋發育得唔好...要等佢長大後再睇下發育情況有冇改善...到左而家養了2個月左右..都冇改善..發覺唔可以坐以待斃...就帶Yond去紅磡睇
sanny0066 2011-11-21 10:09:42 PM
我反而係主動打去紅磡..之後紅磡獸醫走返去九記問返Yond既病歷
肥墨魚 2011-11-21 11:39:23 PM 來自手機
sanny0066 2011-11-22 12:00:30 AM
肥墨魚 發表於 2011-11-21 11:39 PM
海馬公園都有位DR係骨科  但要聯絡就非常困難

我岩岩睇錯以為海洋公園@@
我睇完紅磡睇下點再考慮下一步點行
Alan7617 2011-11-22 12:40:06 AM
照咗x ray 膝蓋條根Yee咗位,有時會當條根對正位,行動就好像正常,但dr ma話如果唔理就會發炎。
價錢5000-10000,嗚嗚!政府派6000咁就幫我安排埋點用。
sanny0066 2011-11-22 12:43:59 AM
Alan7617 發表於 2011-11-22 12:40 AM
照咗x ray 膝蓋條根Yee咗位,有時會當條根對正位,行動就好像正常,但dr ma話如果唔理就會發炎。
價錢5000- ...

$5000-$10000?咁快知道價錢
Alan7617 2011-11-22 01:16:14 AM
Dr Ma 話大約呢d價錢囖,聽日我會羅張x光片去紅磡,希望可以趕到星期四booking 啦
Alan7617 2011-11-22 01:20:31 AM
係呢,sanny 咁你星期四幾點睇呀???
sanny0066 2011-11-22 01:21:56 AM 來自手機
Alan7617 發表於 2011-11-22 01:16 AM
Dr Ma 話大約呢d價錢囖,聽日我會羅張x光片去紅磡,希望可以趕到星期四booking 啦 ...

你打算趕係星期四前做手術?
sanny0066 2011-11-22 01:22:18 AM 來自手機
Alan7617 發表於 2011-11-22 01:20 AM
係呢,sanny 咁你星期四幾點睇呀???

星期四下午3點30分
sanny0066 2011-11-22 01:22:46 AM 來自手機
咁聽日你又book了幾多點?

快速發帖