1P 幣

本人已帶兔仔(得仔)睇Dr.Ma正實有咬合不正 ,Dr.Ma講可以磨牙或拔牙(磨牙要一個月一次),其實本人不想張得仔的門牙拔去,不過佢D門牙真係生長得好快,上個月幫佢磨過牙,但不足一個月又生返,所以Dr.Ma就講過拔牙之後就唔洗再每過月磨牙一次,所以希望各兔有比D意見 ,仲有如果真係拔牙要點照顧,如果啱啱拔牙之後會唔會太痛而唔食嘢,真係好擔心
sanny0066 2011-11-24 12:18:38 AM
拔左門牙都可以正常咁用其他牙齒食到草其實點解無啦啦會咬合不正
Pf8811 2011-11-24 12:24:18 AM
Dr.Ma話係天生,佢話都可以食嘢,不過都係有D擔心
Pf8811 2011-11-24 12:26:23 AM

Sanny0066 啱啱睇過你D囡囡相,好得意
sanny0066 2011-11-24 12:30:24 AM
Pf8811 發表於 2011-11-24 12:24 AM
Dr.Ma話係天生,佢話都可以食嘢,不過都係有D擔心

天生...陰公豬其實拔左佢一次過痛會唔會好D..成日去磨都唔係辦法
sanny0066 2011-11-24 12:30:56 AM
Pf8811 發表於 2011-11-24 12:26 AM
Sanny0066 啱啱睇過你D囡囡相,好得意

你2隻都勁得意呀..趴係道個隻D毛咁爆既
2隻咁FD真係開心啦
Pf8811 2011-11-24 12:39:28 AM

係呀,因為得仔(啡白)係順得人,藍藍(灰白)
sanny0066 2011-11-24 12:42:22 AM
Pf8811 發表於 2011-11-24 12:39 AM
係呀,因為得仔(啡白)係順得人,藍藍(灰白)

即係一個願打一個願捱
Pf8811 2011-11-24 12:51:28 AM
都係,約咗星期日去見Dr.Ma.........點算好
sanny0066 2011-11-24 12:54:06 AM
Pf8811 發表於 2011-11-24 12:51 AM
都係,約咗星期日去見Dr.Ma.........點算好

我記得拔左牙就唔會生返出黎..但係如果拔左食草都係冇問題既話...我建議一次痛拔左佢
Pf8811 2011-11-24 01:06:29 AM
咁都係,多謝你的意見,我會孝慮吓
sanny0066 2011-11-24 01:08:59 AM
Pf8811 發表於 2011-11-24 01:06 AM
咁都係,多謝你的意見,我會孝慮吓

岩岩發現你隻灰白色兔兔正面有D鼠鼠feel
Pf8811 2011-11-24 01:20:02 AM

又好似係,可能係鼠兔混合,最鍾意偷入廁所
sanny0066 2011-11-24 01:27:30 AM
Pf8811 發表於 2011-11-24 01:20 AM
又好似係,可能係鼠兔混合,最鍾意偷入廁所

偷廁所咁搞笑...你2隻都好可愛呀...1隻爆毛.1隻鼠鼠
Pancake323 2011-11-24 01:53:59 PM
兔兔拔咗門牙都食到草架, 但因為佢哋冇咗門牙所以唔可以將啲草咬斷,所以一些較長既草你需要幫佢剪短啲, 等佢容易啲食到!

快速發帖