初初係兔協上堂時都知道MonMon有腳枕的,但不嚴重,
今日兔爸放假由佢帶MonMon去睇醫生配定蝨水下星期效遊影靚靚相,
本來睇開Dr Betty,但佢無做我想轉睇Dr Ma,但佢又好full,
唸住無乜特別病痛就求其一個都可以啦,就睇Dr Amanda 啦,
點知佢話MonMon個腳枕紅左有D發炎,要食藥搽藥再用埋vet bed,好担心遲D佢腳枕會變腳瘡呀

其實點解兔兔既腳枕唔可以好似人咁搽D藥水軟化佢等佢自己慢慢甩呢?
sanny0066 2011-11-28 07:41:03 PM
chillimilk 發表於 2011-11-28 06:49 PM
咁你果隻有冇gold ga?
我個籠冇網底 係一個盆黎 咁係咪放塊尿片先 上面至放vetbed呢?
vetbed可吾可以日 ...

最好日日洗..即係要有2塊俾佢輪流更換
chillimilk 2011-11-28 07:41:44 PM
jinjin 發表於 2011-11-28 07:31 PM
我見佢識去廁所,所以無舖野架,唔知係咪咁就傷左佢呢

但係vetbed好厚架,要好耐至乾到,你要 ...

係ar 我都諗住買3張lor
不過d color 好尋色 為有3張都係白色la
sanny0066 2011-11-28 07:41:49 PM
jinjin 發表於 2011-11-28 07:15 PM
Dr Amanda無俾藥膏喎,只係得消炎藥同抗生素,仲有支藥水用黎消毒既~ ...

我有藥膏...同粉紅色藥水+一隻唔知咩藥
sanny0066 2011-11-28 07:42:26 PM
chillimilk 發表於 2011-11-28 07:25 PM
你就好la 兔兔識去厠所 我隻bb 都吾知幾時至識去 敎極都吾聽

你個平底盆有冇放野ga 我放左carefre ...

其實你隻兔兔係點樣唔識去廁所法?係籠內籠外都亂柯??
chillimilk 2011-11-28 07:46:03 PM
sanny0066 發表於 2011-11-28 07:42 PM
其實你隻兔兔係點樣唔識去廁所法?係籠內籠外都亂柯??

係ar 籠內外玩又柯食野又柯8掛周圍共又柯 有次抱住佢仲針茶比我飲tim
jinjin 2011-11-28 07:46:46 PM
sanny0066 發表於 2011-11-28 07:40 PM
咁你買左未呀>

仲未放工呀,點買喎,兔爸一定要等埋我至會買架,佢一定要我睇過至會買架

其實我想買一碼海虎(行內名稱),剪開佢,可以做到好幾塊vetbed 架,咁會平好多,但要搵到布料舖有得賣至得。
sanny0066 2011-11-28 07:47:50 PM
jinjin 發表於 2011-11-28 07:46 PM
仲未放工呀,點買喎,兔爸一定要等埋我至會買架,佢一定要我睇過至會買架

其實我想買一碼海虎 ...

如果你搵到個隻海虎..單聲呀..如果平我都想買係咪都係毛毛地??咁會唔會好似VETBED咁..可以有D窿窿係下面流D尿落去
sanny0066 2011-11-28 07:48:37 PM
chillimilk 發表於 2011-11-28 07:46 PM
係ar 籠內外玩又柯食野又柯8掛周圍共又柯 有次抱住佢仲針茶比我飲tim  ...

你隻兔真係要教下先得...我隻Be以前點惡點曳都唔會斟茶俾我飲
jinjin 2011-11-28 07:54:14 PM
sanny0066 發表於 2011-11-28 07:47 PM
如果你搵到個隻海虎..單聲呀..如果平我都想買係咪都係毛毛地??咁會唔會好似VETBED咁..可以有D窿 ...
其實vetbed就係海虎,同一樣野黎架,係毛毛,有長有短,有長毛,有粒粒,好多不同款不同顔色,但當vetbed用當然唔好用到五顔六色啦,兔兔敏感或食左就大檸樂啦~

因為我未買過vetbed,唔知佢有幾大個窿,我只睇過下,應該都同海虎同料,
因為海虎都係布料,布料總係織出黎既,咁一定會有窿,
等我去睇清楚D vetbed既料先得,
我要有時間出到去大南街果度至搵到布料舖架,有岩用既我就通知你啦~

其實我想知vetbed有無什麼特別消毒或什麼抗菌處理?
如果有既咁自己買海虎就無呢家野架啦~
sanny0066 2011-11-28 07:57:38 PM
jinjin 發表於 2011-11-28 07:54 PM
因為我未買過vetbed,唔知佢有幾大個窿,我只睇過下,應該都同海虎同料,
因為海虎都係布料,布料總係織 ...

大南街即係深水步個面???荔枝角???
chillimilk 2011-11-28 07:58:26 PM
jinjin 發表於 2011-11-28 07:46 PM

其實我想買一碼海虎 ...

吾知海虎係乜 不過布料店係深水埗好多ga
jinjin 2011-11-28 07:59:01 PM
sanny0066 發表於 2011-11-28 07:57 PM
大南街即係深水步個面???荔枝角???

深水埗近太子
jinjin 2011-11-28 08:00:42 PM
chillimilk 發表於 2011-11-28 07:58 PM
吾知海虎係乜 不過布料店係深水埗好多ga

海虎係布料名稱,可能未必係正統名稱,只要係做garment或布料行業就識架啦~
chillimilk 2011-11-28 08:01:45 PM
sanny0066 發表於 2011-11-28 07:48 PM
你隻兔真係要教下先得...我隻Be以前點惡點曳都唔會斟茶俾我飲

等佢大個仔d 就黎打佢個patpat ga na hahahaaa
chillimilk 2011-11-28 08:03:11 PM
jinjin 發表於 2011-11-28 07:54 PM
其實vetbed就係海虎,同一樣野黎架,係毛毛,有長有短,有長毛,有粒粒,好多不同款不同顔色,但當vetbed用 ...

等今晚上去vetbed個website睇下先

快速發帖