初初係兔協上堂時都知道MonMon有腳枕的,但不嚴重,
今日兔爸放假由佢帶MonMon去睇醫生配定蝨水下星期效遊影靚靚相,
本來睇開Dr Betty,但佢無做我想轉睇Dr Ma,但佢又好full,
唸住無乜特別病痛就求其一個都可以啦,就睇Dr Amanda 啦,
點知佢話MonMon個腳枕紅左有D發炎,要食藥搽藥再用埋vet bed,好担心遲D佢腳枕會變腳瘡呀

其實點解兔兔既腳枕唔可以好似人咁搽D藥水軟化佢等佢自己慢慢甩呢?
jinjin 2011-11-28 08:05:44 PM
其實我覺得用Fleece/抓毛都得,一樣係纖維料,一樣疏水透風,
我之前已經問兔婆有無爛左既Fleece衫唔要就俾我,當係墊咁俾MonMon用黎取暖冬天用,
點知佢仲快過我,都未準備好就一定要用
sanny0066 2011-11-28 08:08:10 PM
chillimilk 發表於 2011-11-28 08:01 PM
等佢大個仔d 就黎打佢個patpat ga na hahahaaa

我隻Be返來唔夠一星期..我就開始打佢patpat 打到而家
sanny0066 2011-11-28 08:08:32 PM
jinjin 發表於 2011-11-28 07:59 PM
深水埗近太子

我以前中學附近..如果你搵到俾一俾地址我得唔得
jinjin 2011-11-28 08:09:14 PM
岩岩睇左R記既vetbed圖片,應該係同海虎無異,個底既窿都係一樣
sanny0066 2011-11-28 08:12:12 PM
jinjin 發表於 2011-11-28 08:09 PM
岩岩睇左R記既vetbed圖片,應該係同海虎無異,個底既窿都係一樣

Jin買到請報料
chillimilk 2011-11-28 08:15:55 PM
jinjin 發表於 2011-11-28 08:09 PM

但係仲要搵人車4邊wor...
jinjin 2011-11-28 08:17:44 PM
sanny0066 發表於 2011-11-28 08:12 PM
Jin買到請報料

OKOK 無問題
sanny0066 2011-11-28 08:18:19 PM
chillimilk 發表於 2011-11-28 08:15 PM

呢D好平既姐..是但去搵個改褲阿姐車條邊落去..冇咩難度
jinjin 2011-11-28 08:18:41 PM
chillimilk 發表於 2011-11-28 08:15 PM

唔駛車架,以我所見vetbed 都係就咁剪架咋,都無車邊架
sanny0066 2011-11-28 08:33:57 PM
jinjin 發表於 2011-11-28 08:18 PM
唔駛車架,以我所見vetbed 都係就咁剪架咋,都無車邊架

唔車邊洗既話..好易爛
jinjin 2011-11-28 08:37:31 PM
sanny0066 發表於 2011-11-28 08:33 PM
唔車邊洗既話..好易爛

都無關係,只要俾兔兔一咬就乜都爛啦
sanny0066 2011-11-28 08:44:54 PM
jinjin 發表於 2011-11-28 08:37 PM
都無關係,只要俾兔兔一咬就乜都爛啦

咬就預左嫁啦
Carman 2011-11-28 09:01:54 PM
質地既話,海虎同vetbed 會有D唔同
最明顯係海虎會吸水好勁,洗完會變到一舊舊,密度都比較低,價錢一般(靚D都好似要40幾蚊一碼)
而vetbed個料會好似塞公仔用的白色人造纖維, 唔太吸水,但密度極高,價錢貴
P.S 大圍珍禽異獸買會比較平,因為佢地係一大塊買番黎自己剪,around 百一至百二蚊一塊
Carman 2011-11-28 09:03:56 PM
話說,腳枕隻藥膏係咪有寫住"毒藥"
jinjin 2011-11-28 09:06:44 PM
Carman 發表於 2011-11-28 09:01 PM
質地既話,海虎同vetbed 會有D唔同
最明顯係海虎會吸水好勁,洗完會變到一舊舊,密度都比較低,價錢一般(靚D都 ...

塞公仔用的白色人造纖維?
果D唔係叫做尼龍棉咩?

快速發帖