星期日同monmon去左廸欣湖拍外影, 好心急等緊D專業靚相,
以下呢幾張係我同兔爸用手機同儍瓜機影既, 都俾大家睇下先啦

MonMon: 呢度邊樹黎架? 好多草草呀, 好開心^^

MonMon: 媽mi爸mi都係度, 唔水驚~~

MonMon: 果邊好似有好野喎~~

MonMon: 好好味既草草呀~~
媽mi: MonMon D草草唔食得架, 食左會肚仔痛架@@

MonMon: 真係好香香喎, 食少少得唔得呀, 媽mi?  
媽mi: 唔得呀~~>.<

MonMon: em.......我食左少少......

MonMon: 食飽飽有D眼瞓仔添~~

MonMon: 獅子都有恰眼瞓既時候~~頂唔順啦, 要瞓瞓先~~

MonMon: 做乜瞓覺豬都要影架, 兔地都未上妝呀>.<

MonMon: 好啦喎~~~唔淮影呀~~

MonMon: 去過第二度瞓覺豬至得~~唔鬼理你地呀~~

MonMon: 哎呀~~~好痕呀, 媽mi, 有小蟲蟲咬我呀~~我腳仔度有小蟲蟲呀>.<

MonMon: 蟲蟲又黎啦~~唔玩啦, 我地返屋企啦~~

lukyee86111 2011-12-6 11:27:04 PM
jinjin 發表於 2011-12-6 11:17 PM
其實好睇你既兔兔本身性格, 如果兔兔平日係屋企都會午夜狂奔的話, 出到去當然要全天候用行街帶啦,{:3_108 ...

我程程未到午夜 .... 已經狂奔

仲有
佢識得自己解行街帶
jinjin 2011-12-6 11:31:02 PM
lukyee86111 發表於 2011-12-6 11:27 PM
我程程未到午夜 .... 已經狂奔

仲有

解到咁叻叻? 你縛得好鬆?
lukyee86111 2011-12-6 11:43:10 PM
jinjin 發表於 2011-12-6 11:31 PM
解到咁叻叻? 你縛得好鬆?

no
已經用到最細的SIZE

我每次都很辛苦同佢角力
縛到佢之後,佢就會唔郁,坐起度.... 跟住就會無端端發顛 RUN AWAY ... 最後成功左
jinjin 2011-12-7 12:07:28 AM
lukyee86111 發表於 2011-12-6 11:43 PM
no
已經用到最細的SIZE

晴晴係咪好細隻架?
jinjin 2011-12-7 12:11:03 AM
lukyee86111 發表於 2011-12-6 11:43 PM
no
已經用到最細的SIZE

其實我都未幫MonMon縛過行街帶,
上次同佢帶左條三角巾, 佢超唔like, 已經俾佢狂挖同咬左我大脾3啖, 所以未到最後一步我都唔幫佢縛行街帶
sanny0066 2011-12-7 08:59:40 AM
lukyee86111 發表於 2011-12-6 10:49 PM
偷運 !!!!!!!!!!!!

如果走失了

應該call消防先岩一係call漁農署話走失附近有野豬出沒....咁佢地會派成隊人黎 幫你搵兔
sanny0066 2011-12-7 09:00:56 AM
jinjin 發表於 2011-12-6 11:17 PM
其實好睇你既兔兔本身性格, 如果兔兔平日係屋企都會午夜狂奔的話, 出到去當然要全天候用行街帶啦,{:3_108 ...

都話Mon唔係懶洛...你晨咁早摷醒佢..都未訓醒 梗係要去樹底趴下扮下獅子王嫁啦
sanny0066 2011-12-7 09:02:05 AM
no
已經用到最細的SIZE

佢坐係道唔郁係諗緊點先可以鬆綁逃出生天
sanny0066 2011-12-7 09:03:39 AM
jinjin 發表於 2011-12-7 12:11 AM
其實我都未幫MonMon縛過行街帶,
上次同佢帶左條三角巾, 佢超唔like, 已經俾佢狂挖同咬左我大脾3 ...

我淨係幫Be綁過"唧唧"佢已經超唔like 狂用隻手想撐開條繩跟住佢又大頭蝦 條繩又CUT住自己隻手
lukyee86111 2011-12-7 10:57:07 AM
jinjin 發表於 2011-12-7 12:07 AM
晴晴係咪好細隻架?

OMG

程程

係呀, 佢真係好細隻
jinjin 2011-12-7 10:57:36 AM
sanny0066 發表於 2011-12-7 09:03 AM
我淨係幫Be綁過"唧唧"佢已經超唔like 狂用隻手想撐開條繩跟住佢又大頭蝦 條繩又CUT住自己隻手{: ...

乜野係"唧唧"?
定係"啷啷"?
sanny0066 2011-12-7 10:59:32 AM
jinjin 發表於 2011-12-7 10:57 AM
乜野係"唧唧"?
定係"啷啷"?

啷啷先岩...發雞盲打錯字
sanny0066 2011-12-7 10:59:54 AM
lukyee86111 發表於 2011-12-7 10:57 AM
OMG

係程程呀

原來Mon媽都有發雞盲打錯字既時候
lukyee86111 2011-12-7 11:02:45 AM
sanny0066 發表於 2011-12-7 10:59 AM

陳程程 !!!!

等待緊文強
jinjin 2011-12-7 11:06:22 AM
sanny0066 發表於 2011-12-7 10:59 AM

同音字總好過連音都唔同,意又唔同果D呀~

快速發帖