黎緊聖誕....會離家5日=~=....
會打算將2隻仔女交比家姐託管....
不過勁唔放心=.="!!!!
要將佢地由太子搬去筲箕灣=.=""...
雖然...話就話去5日.........前前後後都要放係筲箕灣13日=,="
因為要預早1星期搬過去....
好唔捨得ar................好唔放心交比家姐.....因為一d經驗都冇/_\"!!!
smallsuishan 2011-12-9 11:27:45 AM
um.. 有冇其他人可以幫手?
如果無.. 事前你教多姐姐一D兔兔資料

1/ 兔兔飲食習慣
2/點CHECK兔兔凍唔凍..做好保暖既準備
3/ 兔兔病有咩特徵, e.g. 腸停...
4/ 如果腸停可以點俾treatment兔兔.. 準備定d草粉 & 藥.. 教佢地點溝草粉
5/ 俾一兩個兔友既電話家姐, touch wooD 有咩事都可以問下有經驗既人
6/ 俾兔兔醫生既地址電話佢...

yingxbb 2011-12-9 11:30:16 AM
Twhtracy 發表於 2011-12-9 11:25 AM
寄養都full 晒?

=.= 熱門日子....25-30/12
yingxbb 2011-12-9 11:31:14 AM
smallsuishan 發表於 2011-12-9 11:27 AM
um.. 有冇其他人可以幫手?
如果無.. 事前你教多姐姐一D兔兔資料

我會比多d資料佢.....
希望可以順利過關>.<!!!!!!!!!!
nixie 2011-12-9 11:32:41 AM
你比多d草佢    叫佢除左草同小小糧...  咩都唔好餵
佢問你咩生果啊菜個d 你都say no咪得~~    菜同生果兔兔都唔係每種都食得  
yingxbb 2011-12-9 11:35:09 AM
nixie 發表於 2011-12-9 11:32 AM
你比多d草佢    叫佢除左草同小小糧...  咩都唔好餵
佢問你咩生果啊菜個d 你都say no咪得~~    菜同生果兔 ...

正有此打算....因為咁係最安全.....><"
nixie 2011-12-9 11:39:46 AM
Twhtracy 發表於 2011-12-9 11:35 AM
唔駛擔心~ 佢早一個星期去.. 你咪多d 去親自教佢!!!

我都擺低係屋企5日... /____\ 希望佢唔好咬走工人姐 ...

你望奶茶唔好all尿落工人姐姐到擺啦
sanny0066 2011-12-9 12:09:34 PM
放低佢係陌生地方13日...你個心會搞住搞住13日
sanny0066 2011-12-9 12:10:03 PM
yingxbb 發表於 2011-12-9 11:30 AM
=.= 熱門日子....25-30/12

你住邊區...間間petshop都full晒
yingxbb 2011-12-9 04:00:06 PM
Twhtracy 發表於 2011-12-9 11:35 AM
唔駛擔心~ 佢早一個星期去.. 你咪多d 去親自教佢!!!

我都擺低係屋企5日... /____\ 希望佢唔好咬走工人姐 ...

YES~會親自教ar...不過都係唔放心架ma~~
咁多日wor.../_\
yingxbb 2011-12-9 04:00:47 PM
sanny0066 發表於 2011-12-9 12:09 PM
放低佢係陌生地方13日...你個心會搞住搞住13日

1日都已經好難頂...仲要13 日=,=............................
e~~~~~~~~~~~~~~~
yingxbb 2011-12-9 04:03:21 PM
sanny0066 發表於 2011-12-9 12:10 PM
你住邊區...間間petshop都full晒

太子....~
如果要交pet shop....我會揀交比家姐...信得過pet shop...= ="
返到黎有咩事..pet shop唔負責就死了...
如果係家姐..我會嬲死佢...ha~
yingxbb 2011-12-9 04:05:48 PM
Twhtracy 發表於 2011-12-9 04:03 PM
你有道理wor 姨個 哈哈哈哈哈!!!!!

pet shop唔會幫我丁實對兔兔..
家姐就可以@@!..專心照顧~~
但唔知會唔會出事ja~~><!
chillimilk 2011-12-9 05:17:05 PM 來自手機
yingxbb 發表於 2011-12-9 04:05 PM
pet shop唔會幫我丁實對兔兔..
家姐就可以@@!..專心照顧~~
但唔知會唔會出事ja~~> ...

咁你就要買定聖誕禮物比對寶貝兔兔至好放假na heheee
yingxbb 2011-12-9 05:39:52 PM
chillimilk 發表於 2011-12-9 05:17 PM
咁你就要買定聖誕禮物比對寶貝兔兔至好放假na heheee

已經好努力諗ING!!!
仲要準備定D保暖物品><!

快速發帖