1P 幣
會唔會搞到患歪頭症架~><? 點算好~????

我新手黎,琴日岩岩買佢返黎,發覺佢好少飲水~@@....
花芝媽 2011-12-23 01:15:20 AM

岩岩買佢返黎       未熟環境唔會飲好多水同食野 .. 同唔多願陏 ..  點都驚驚地.,,   

同埋細個耳仔未定 ...  有時樹起都唔出奇       佢幾歲呀?         我見有D成年兔都係1邊垂1邊樹起添

佢側頭有好多成因  可以係傷風個D  ...  

新兔盡快BOOK兔仔醫生做身體檢查啦...  甘米唔洗驚佢有咩暗病個D你唔知囉

睇哂兔兔寶典入面D資料未呀
sanny0066 2011-12-23 01:28:25 AM
Yond係bunny兔...佢以前都係一邊垂一邊豎...我發現係因為佢長期飲水都係有一邊豎起嫁...久而久之就變左咁啦
wesky 2011-12-23 08:14:21 AM
兔兔再大啲就會放返另外隻耳仔落黎
側頭症係由某種菌引起,唔係傷風
新兔建議去做身體檢查,因寵物店好多兔都有啲病
肥墨魚 2011-12-23 10:34:11 AM 來自手機
明日媽 2011-12-23 11:28:47 AM
肥墨魚 發表於 2011-12-23 10:34 AM
基本垂耳兔種嘅基因耳朵下垂, 但並不代表唔識豎起
而六個月大以前垂耳兔豎起一邊耳 通常因為對環境感壓力  ...

排下街症
花芝媽 2011-12-23 11:39:18 AM
wesky 發表於 2011-12-23 08:14 AM
兔兔再大啲就會放返另外隻耳仔落黎
側頭症係由某種菌引起,唔係傷風
新兔建議去做身體檢查,因寵物店好多兔 ...

原來唔會@@   ..    因為聽過傷風D細菌上左腦上面搞到側    原來唔會既  
sanny0066 2011-12-23 11:39:28 AM
肥墨魚 發表於 2011-12-23 10:34 AM
基本垂耳兔種嘅基因耳朵下垂, 但並不代表唔識豎起
而六個月大以前垂耳兔豎起一邊耳 通常因為對環境感壓力  ...

請問排邊間街症唔洗咁難book 但又有經驗
肥墨魚 2011-12-23 11:50:37 AM 來自手機
肥墨魚 2011-12-23 11:52:28 AM 來自手機
lukyee86111 2011-12-23 01:18:25 PM
肥墨魚 發表於 2011-12-23 11:52 AM
馬蛇係唯一街症

但唔係收街症既價錢
lukyee86111 2011-12-23 01:21:04 PM
我隻兔係侏儒
耳仔比較短
我成日將佢隻耳仔按低扮垂耳
看得多樹起,都想睇下垂耳
sanny0066 2011-12-23 01:39:29 PM
肥墨魚 發表於 2011-12-23 11:50 AM
哈哈~睇下我的貓紙 咪唔洗俾版大串囉

係更正 我又去睇下你張貓紙先
sanny0066 2011-12-23 01:41:18 PM
lukyee86111 發表於 2011-12-23 01:21 PM
我隻兔係侏儒
耳仔比較短
我成日將佢隻耳仔按低扮垂耳

睇黎主人都好需要新鮮感...因為我尋日先將BeBe既大耳仔豎起做貓貓兔
sanny0066 2011-12-23 01:42:08 PM
lukyee86111 發表於 2011-12-23 01:18 PM
但唔係收街症既價錢

其實我覺得算平嫁啦...身體檢查都係$250/次 差不多啦  我係唔明點解X光咁貴姐

快速發帖