幾年黎第一次同佢地影聖誕相~~
祝各位兔爸兔媽兔兔大人聖誕快樂!! 屎屎大大粒!!

寶貝豆
大小姐 Mui Mui
大哥 Momo
乖巧 BeBe
媽媽, 我的禮物呢?

jinjin 2011-12-29 06:41:15 PM
Twhtracy 發表於 2011-12-29 10:13 AM
!!!!!! bebe 大個先長毛GA? 咁可能奶爺都係 期待中!!!!!

MonMon 1 歲俾兔協岩岩接收果時都無而家咁長毛架,可能獅子兔要大定左至會爆毛都未定
我估係我俾好多菜佢食,佢吸收多左營養都有D關係掛?

成把椰衣掃咁樣既Monie
qtang 2011-12-29 07:43:06 PM
jinjin 發表於 2011-12-29 06:41 PM
MonMon 1 歲俾兔協岩岩接收果時都無而家咁長毛架,可能獅子兔要大定左至會爆毛都未定
我估係我俾 ...

monmon經你悉心照顧之後好靚啊
我愛佢又長又厚又軟綿綿既秀髮~ ~
好鐘意呢輯相 美人~
jinjin 2011-12-29 09:55:20 PM
qtang 發表於 2011-12-29 07:43 PM
好鐘意呢輯相  ...

MonMon : 多謝 ee最主要都係我食得多屙得多至有咁既效果, 我唔俾mami 梳毛毛架, 應該唔係佢既功勞
qtang 2011-12-29 10:13:18 PM
jinjin 發表於 2011-12-29 09:55 PM
MonMon : 多謝 ee最主要都係我食得多屙得多至有咁既效果, 我唔俾mami 梳毛毛架, 應該唔 ...

monmon 而家幾大呀?
食緊咩野菜菜~~ 秀髮咁長咁厚又軟綿綿既

四寶通常食菜芯或者白菜葉
一星期一小片紅蘿蔔當零食, 其餘都係momi草+oxbow草+少少果樹草~~
jinjin 2011-12-29 10:26:27 PM
qtang 發表於 2011-12-29 10:13 PM
monmon 而家幾大呀?
食緊咩野菜菜~~ 秀髮咁長咁厚又軟綿綿既

MonMon 而家1歲10個月啦,
其實真係唔知邊樣野係令佢爆到成隻長毛象咁架
佢食得都好雜下, 主要係菜芯苗, 唐生菜, 油墨菜,
兔糧係食NE糧, 草之前食過Oxbow, 而家食momi 1+2, 有時俾D Oxbow雜香草加餸咁啦,
仲有Oxbow草粒當零食, 不過我覺得食得多會肥, 近日天氣凍我keep住日日都俾佢食, 想佢儲多D脂肪抵下冷.
我地食生果就會俾丁丁佢食,
近日有ee送左D兔兔零食佢, 我每日會俾1-2粒佢食咁啦.
qtang 2011-12-29 10:50:02 PM
Monmon餐單好豐富呀~~唔怪得咁靚又Fit啦!
我都試過買Oxbow草餅佢地食,
四寶一索到陣味就發晒癲架啦
草粒同草餅係咪差唔多既野黎呢
真係好鐘意monmon啊~~得閒影多d靚相俾ee睇
jinjin 2011-12-29 11:02:06 PM
Twhtracy 發表於 2011-12-29 10:43 PM
睇完D 相 你真係照顧得長毛象MON MON 好好~~ 佢而家D 毛靚左好多!!!

都唔知算唔算顧得佢好, 始終都係第一之養兔兔無乜經驗, 只有上網同睇書去吸收知識, 同埋識多D兔友, 問多D交流多D心得, 我至識多好多養兔知識, 真係要多謝咁多位.~~
jinjin 2011-12-29 11:03:36 PM
qtang 發表於 2011-12-29 10:50 PM
四寶一索到陣味就發晒癲架 ...

唔好意思, 原來唔係Oxbow草粒, 係momi草粒至岩,

係 MOMI Nature-T
草粒同草餅係咪同一樣我唔多清楚,
不過最好就睇清楚個成份有無加到添加劑, 因為兔糧已經加哂所需既維他命,
我地再俾零食佢地最好就係草類為主, 又唔怕佢會太肥, 又有纖維, 無糖, 無澱粉質
jinjin 2011-12-29 11:17:38 PM
qtang 發表於 2011-12-29 10:50 PM
四寶一索到陣味就發晒癲架 ...

MonMon : ee , 仲有個哥哥幫我影左好多靚相呀, 不過mami 話仲未有得攞喎, 我會叫mami 收到之後放上黎俾你地睇架啦
qtang 2011-12-29 11:22:32 PM
Momo草粒! 我之前都係有ee送俾佢地食
佢地一隻好鐘意, 一隻就完全無so佢
我曾經幫佢地停兔糧~
又係怕冬天太凍, 俾返些少糧佢地咬下肥返D~
睇黎兔奴既想法都好相似
qtang 2011-12-29 11:25:29 PM
jinjin 發表於 2011-12-29 11:17 PM
MonMon : ee , 仲有個哥哥幫我影左好多靚相呀, 不過mami 話仲未有得攞喎, 我會叫mami 收到之後放上黎俾你 ...

好野~~~ 又有靚相睇啦
ee 等你喔
jinjin 2011-12-29 11:30:59 PM
qtang 發表於 2011-12-29 11:22 PM
Momo草粒! 我之前都係有ee送俾佢地食
佢地一隻好鐘意, 一隻就完全無so佢
我曾經幫佢地停兔糧~

為左兔兔我地乜都係以兔地為先
sanny0066 2011-12-30 01:37:22 AM
qtang 發表於 2011-12-29 07:43 PM
好鐘意呢輯相  ...

E...左邊個張MonMon又令我諗起食人族啦
sanny0066 2011-12-30 01:38:13 AM
jinjin 發表於 2011-12-29 10:26 PM
MonMon 而家1歲10個月啦,
其實真係唔知邊樣野係令佢爆到成隻長毛象咁架
佢食得都好雜下 ...

咩係NE糧
sanny0066 2011-12-30 01:39:24 AM
jinjin 發表於 2011-12-29 06:41 PM
我估係我俾 ...

哇..Mon個陣D毛咁雜亂既髮尾打晒cake wo

快速發帖