幾年黎第一次同佢地影聖誕相~~
祝各位兔爸兔媽兔兔大人聖誕快樂!! 屎屎大大粒!!

寶貝豆
大小姐 Mui Mui
大哥 Momo
乖巧 BeBe
媽媽, 我的禮物呢?

qtang 2011-12-31 05:19:52 PM
Wandywan 發表於 2011-12-31 05:03 PM
希望佢真係happy la.好想搵多一隻倍佢,但又驚又夾唔到。

明架...你要預所有野都double先...錢同時間就一定要,
萬一唔夾就要分開, 分籠分時間放兔...要解決到所有假設性問題先好行動
亦聽過兔友講, 可以考慮下兔協暫養(寄養),
如果夾既就領養埋佢, 等兔兔有個溫暖既家
一舉兩得
sanny0066 2011-12-31 06:04:45 PM
qtang 發表於 2011-12-31 11:52 AM
我盡力令佢地健康快樂咁啦, 靚我就唔係好在行
毛毛其實係大醋程黎, 全屋佢至大!

最尾個張真係可愛得黎又溫馨我覺得隻隻個樣都好懵好可愛
sanny0066 2011-12-31 06:05:58 PM
Wandywan 發表於 2011-12-31 05:03 PM
希望佢真係happy la.好想搵多一隻倍佢,但又驚又夾唔到。

Coffee媽唔好亂試啦我都唔敢再亂黎
qtang 2011-12-31 06:25:27 PM
sanny0066 發表於 2011-12-31 06:04 PM
最尾個張真係可愛得黎又溫馨我覺得隻隻個樣都好懵好可愛 ...

佢地呢d叫面懵心精

全天侯食玩訓心情唔好仲要唔so

日日歎世界, 我地就捱世界

全部都係我老細
sanny0066 2011-12-31 06:37:26 PM
qtang 發表於 2011-12-31 06:25 PM
佢地呢d叫面懵心精…全天侯食玩訓…心情唔好仲要唔so你日日歎世界, 我地就捱世界{:3_87 ...

你係咪4隻同時一齊養..定係4隻都唔同時間返屋企
qtang 2011-12-31 06:52:38 PM
sanny0066 發表於 2011-12-31 06:37 PM
你係咪4隻同時一齊養..定係4隻都唔同時間返屋企

毛毛MuiMui同期
之後BeBe
最近寶貝豆
佢地都係唔同性格, 要投其所好
花芝媽 2011-12-31 11:25:38 PM
qtang 發表於 2011-12-31 04:16 PM
佢地聽話既時候都幾可愛既...
但係朝早遲左餵佢地就有排我受
你對花生芝麻寶貝而家幾大呀?

佢地1歲零1個月左右   仲細個嫁
sanny0066 2012-1-1 01:21:55 AM
qtang 發表於 2011-12-31 06:52 PM
毛毛MuiMui同期
之後BeBe
最近寶貝豆

我初初以為你係4隻同期/差唔多時間...而家真係佩服你有勇氣養第3,第4隻
sanny0066 2012-1-1 01:22:28 AM
花芝媽 發表於 2011-12-31 11:25 PM
佢地1歲零1個月左右   仲細個嫁

我以為花生同芝麻起碼2歲up好似好大個咁
qtang 2012-1-1 01:50:16 AM
sanny0066 發表於 2012-1-1 01:21 AM
我初初以為你係4隻同期/差唔多時間...而家真係佩服你有勇氣養 ...

之前有三寶已經覺得好幸福
都唔唸會再小朋友回家
有時d野係整定, 我都好慶幸和豆豆有這綠份
qtang 2012-1-1 02:26:31 AM
sanny0066 發表於 2012-1-1 01:21 AM
我初初以為你係4隻同期/差唔多時間...而家真係佩服你有勇氣養 ...

點講呢…
香港地方細, 我都唔鼓勵養咁多
(我係個別例子, 唔好學我)
除了返工, 間中出去食飯, 所有時間都係陪兔兔,
無野比和兔兔一起生活更幸福 (兔爸也是這樣想)

兔兔健康快樂幸福, 我就快樂
即使而家, 我每日都學習緊點同兔兔相處~

這是主人同寵物之間的commitment
qtang 2012-1-1 02:28:29 AM
花芝媽 發表於 2011-12-31 11:25 PM
佢地1歲零1個月左右   仲細個嫁

佢地有一歲架啦
同佢地影多d相啦
再大d又會變樣~~ BB樣好珍貴的
sanny0066 2012-1-1 07:13:09 AM
qtang 發表於 2012-1-1 02:28 AM
佢地有一歲架啦
同佢地影多d相啦
再大d又會變樣~~ BB樣好珍貴的

Be妹已經唔再BB樣了..但佢只有7個月大
花芝媽 2012-1-1 08:06:13 PM
sanny0066 發表於 2012-1-1 01:22 AM
我以為花生同芝麻起碼2歲up好似好大個咁

佢地仲好細個嫁個樣 ..
sanny0066 2012-1-1 09:50:58 PM
花芝媽 發表於 2012-1-1 08:06 PM
佢地仲好細個嫁個樣 ..

8號俾師奶S睇過

快速發帖