豬腳薑終於生左啦, 佢1共生左5只 (有2只明顯體型比較細)

豬腳薑生完即刻狂dum籠, 仲想將bb推出個籠出面

場面好嚇人, 我見敢既環境, 當然即刻將bb同佢分開

當我行埋去準備想將bb拎出黎既時候, 見到豬腳薑正想去咬bb既舉動

我只好9秒9將所有bb拎出黎

all_loving_it 2012-7-20 12:39:02 PM
貓仔兔 發表於 2012-7-20 12:35 PM
豬腳薑可能知道....之前個主人唔要佢,係因為佢有兔BB....所以佢唔鍾意啲BB呀....佢同BB都真係好可憐{:3_1 ...

我都有敢諗過, 因為佢個反應真係好激

真係好可憐, 只能夠對佢地好d, 希望佢可以早日忘記依件5開心既事
小黑與我 2012-7-20 12:40:13 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-20 12:04 PM
因為我差5多天光聽到佢係到不停dum籠, 我5知咩事, 咪想走去睇下咩事, 去到佢個位就無dum, 喝住就開始生呀 ...

總理可以幫手做保姆
all_loving_it 2012-7-20 01:11:49 PM
siutung 發表於 2012-7-20 12:37 PM
總理好得意同好搞笑牙

總理真係好得意架, 之前我比小填格格同侏老板用草墊, 佢地兩個好5鐘意, 想將個草墊推出籠又推5到, 就發脾氣咬爛晒, 跟住擲去個籠出面, 總理見佢地5食又咬爛晒可能覺得好浪費, 佢走埋去食晒2張草墊

侏老板好鐘意4周圍尿尿, 總理黎左2日, 見到侏老板想周圍尿尿, 佢就去推侏老板上廁所去, 有一次侏老板係都5肯用廁所, 總理嬲佢, 佢就去聊總理玩, 總理都5鬼理佢, 自此之後, 侏老板再無4圍尿尿
all_loving_it 2012-7-20 01:17:59 PM
小黑與我 發表於 2012-7-20 12:38 PM
豬腳薑終於生左啦~~
仲有五隻咁多
d bb 黑白色架??

係呀, 5只......

未必一定係黑白色, 因為而家見到係佢既皮膚最原本既色, 真係咩色要出毛先知

因為豬腳薑有左, 計日子差5多生, 所以我依排訓出廳, 教左鬧鐘1個鐘響1次, 敢樣5會訓得太沉, 有咩動靜可以留意到佢地, 如果我入房訓, 就肯定聽5到佢dum籠  到時bb真係好危險

我之前因為擔心豬腳薑5照顧bb, 所以, 我一早同公司講我今個月要請10日大假, 好彩之前有準備, 5係bb都5知點攪
all_loving_it 2012-7-20 01:19:43 PM
yingxbb 發表於 2012-7-20 12:36 PM
呢段日子辛苦你啦...
希望5隻BB都可以健健康康長大~

我5辛苦, 只係希望佢地日後可以健健康康, 將來bb們都有幸福快樂既生活就足夠
all_loving_it 2012-7-20 01:21:05 PM
siutung 發表於 2012-7-20 12:35 PM
加油牙
一定會健健康康嫁

好多謝你既祝福

我同bb們都一定加油, 希望佢地會健健康康, 以後都有幸福既生活
wyman 2012-7-20 01:21:52 PM
辛苦你啦
4A-GZE 2012-7-20 02:26:28 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-20 01:19 PM
我5辛苦, 只係希望佢地日後可以健健康康, 將來bb們都有幸福快樂既生活就足夠 ...

努力努力
freeling820 2012-7-20 02:38:21 PM
加油....
bb靠哂你
all_loving_it 2012-7-20 02:44:16 PM
4A-GZE 發表於 2012-7-20 02:26 PM
努力努力

嗯, 我一定會
all_loving_it 2012-7-20 02:44:46 PM
wyman 發表於 2012-7-20 01:21 PM
辛苦你啦

謝謝關心, 我5辛苦
all_loving_it 2012-7-20 02:48:55 PM
freeling820 發表於 2012-7-20 02:38 PM
加油....
bb靠哂你

我到而家仲諗起bb比豬腳薑想推出籠時候既慘叫聲
maymay321 2012-7-20 02:58:40 PM
恭喜啊!寶寶要快高長大!可能豬腳佢第一次做人媽咪太緊張先會咁…
我而家都好驚兔女佢生完之後會唔理寶寶阿!希望佢叻女啦!
而家有五隻寶寶咁你咪要重申改過名囉!一定好頭痛!
囡囡生左五隻好叻女!一定好辛苦。生完有好多a草食佢一定好開心
hkhrachel 2012-7-20 03:02:31 PM
加油努力支持妳
兔BB一定要健健康康咁長大,之後幸福快樂咁生活
加油呀
hh0 2012-7-20 03:27:36 PM
好彩你拎左大假, 呢10日好重要, 辛苦你了!

快速發帖