豬腳薑終於生左啦, 佢1共生左5只 (有2只明顯體型比較細)

豬腳薑生完即刻狂dum籠, 仲想將bb推出個籠出面

場面好嚇人, 我見敢既環境, 當然即刻將bb同佢分開

當我行埋去準備想將bb拎出黎既時候, 見到豬腳薑正想去咬bb既舉動

我只好9秒9將所有bb拎出黎

小黑與我 2012-7-20 07:45:02 PM 來自手機
ivychan2012 發表於 2012-7-20 06:51 PM
妖, 你太斤斤計較, 搵鬼同你領養

下? 你做乜鬧人?
使唔使連兔兔以後食嘅用嘅飲嘅都送晒俾你? 兔兔有病睇醫生又幫你俾埋錢呀?
而家無人求你領養,我唔明你做乜咁樣鬧人囉
小黑與我 2012-7-20 07:47:39 PM 來自手機
all_loving_it 發表於 2012-7-20 06:12 PM
係呀, 我因為都好擔心豬腳薑有咩事, 所以我做廳長

好彩bb最後都平安無事, 豬腳薑生產順利

如果有隻黑白嘅,同我隻小黑一樣叫小黑啦,哇卡卡卡
maymay321 2012-7-20 07:57:19 PM
樓主將寶寶養大唔洗錢同心血㗎?講到好似你既領養係施捨咁!
加上有睇其他貼既人都知樓主有幾隻長期病患既兔要照顧,相信花既時間同洗費都唔少!
樓主願意將寶寶照顧到大,健康咁比人領養,相信已經可以省略左領養者買兔兔既費用…
若只計五隻兔寶寶既絕育費,五隻加埋都差不多5000元。
你仲要求樓主送埋籠同用品,用品既費用都唔平…
人地好有心咁將懷孕既兔媽媽帶返屋企照顧…就算你唔領養都唔應該用啲咁惡劣既態度去對待人啊!
我相信有好多人都願意為自己去親手揀用品買用品!
你好似講到人地迫你領養咁!乜野都要人送,其實係你自己太斤斤計較吧!
貓仔兔 2012-7-20 08:01:42 PM
ivychan2012 發表於 2012-7-20 06:51 PM

斤斤計較?到最尾兔兔係屬於領養人定樓主呀?
貓仔兔 2012-7-20 08:03:00 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-20 06:43 PM
好多謝你既意見, 但好抱歉, 無法跟你要求, 如你所願

大家願意領養我既兔bb, 我好多謝大家

絕對贊成你嘅觀點同做法!
小黑與我 2012-7-20 08:07:43 PM 來自手機
貓仔兔 發表於 2012-7-20 08:01 PM
斤斤計較?到最尾兔兔係屬於領養人定樓主呀?

咪係,係為兔兔著想嘅,一千幾百蚊都唔捨得俾?
如果經濟能力真係負擔唔到,都唔應該養囉,萬一兔兔第時有咩事咁點算
都唔知邊個斤斤計較囉
wyman 2012-7-20 08:08:46 PM

連兔兔最基本用既日用品,草/糧同絕育都要人送同比埋錢既話咁日後兔兔大吉利事有咩唔舒服係咪又叫人幫你比!
你自己連呢D野都唔出去買,仲話人斤斤計較,實情斤斤計較戈個就係你.................
如果你真係養咗,我諗兔兔唔會有好日子過.
wesky 2012-7-20 08:11:51 PM
如果連買用品錢都出唔到, 有病都唔知會唔會帶佢睇醫生....
無錢就唔好養, 免得害左兔
threefour 2012-7-20 09:30:04 PM
兔婆,加油呀!大家都支持你呢!無聊的人,不用理會
花芝媽 2012-7-20 10:04:58 PM
無謂人唔洗理

有望兔B可以健康成長~~!!  搵到一頭好住家!!  唔會斤斤計較既主人

我聽人講可以反轉兔媽  比BB係上面飲奶奶..     有冇人清楚得唔得
有冇打算遲D比BB   比兔兔試下會唔會餵返奶 ?        
nixie 2012-7-20 10:41:47 PM
+油啊....希望兔b快d健康長大><
littlekenny 2012-7-20 11:26:13 PM
唔好理D無謂人, 俾心機照顧兔兔, 大家都支持您!!
joycewongws 2012-7-21 12:03:42 AM
恭喜豬腳薑!恭喜 Suki 做兔婆!
要照顧咁多兔兔真係唔簡單!
D無謂人講既野可以不理!大家都十卜你架!
加油呀豬腳薑!加油呀BB!加油呀 Suki!
DomDomPig 2012-7-21 01:15:00 AM
本來係喜事,點解無啦啦變左樓主比人鬧?
樓主,我十卜你,加油啊。
希望你搵到真正有愛心錫兔兔既領養人
nixie 2012-7-21 02:52:02 AM

岩岩睇完d留言個無謂人都幾...-_-

幫咁多隻絕育唔洗錢唔洗心機照顧咩

不過我尋日去領養左隻兔 兔兔係由一個女人養到一堆兔b歲半去比人領養 個原主人好好 幫晒所有兔兔做絕育 先將兔兔去比人領養   我諗佢都洗左成萬蚊 而且隻隻都好令 d毛打理得好好 腳仔又冇黃 好強
但就冇幫兔兔剪指甲

同埋呢 樓主可以學個個人咁  每隻兔兔送出個陣 都連一條有佢味道既毛巾比領養者

快速發帖