這是我送給兔爸的情人節禮物~~~把我們的故事寫下來,貼上uwants
我鼓了很大的勇氣~~~我和兔爸的愛情故事,會由情人節一直連載,每天更新
兔爸事前不知道的,所以要得靠各位網友係UWANTS留言,將post推高,等兔爸可以發現到~#^9_003^#
大家如果有興趣支持下,每日黎留下言係uwants俾兔爸
不過請大家幫忙保守秘密,唔好俾兔爸知我話俾mini house既兔友知,佢會怕醜的#^64^#

http://www.uwants.com/viewthread ... e%3D1&frombbs=1

katatata 2009-2-15 11:41:27 PM
O.O 係丫...因為我個BF大少~會亂估我係到做緊咩...
佢又好鍾意話我同D男仔玩~傾電話~
天馬行空~想像力極好~正到呢...=  = 我都懶理佢...""
cordero 2009-2-15 11:43:03 PM
珍爸可能成熟D無咁嚴重....不過一齊住真係好多問題
katatata 2009-2-15 11:48:06 PM
XD 佢好小朋友~所以就係咁啦...唔成熟唔識諗...好煩-.-"

一齊住...=  =執屋~家頭細務~煮飯洗碗~打理家居-.-好多野好煩...
同埋最緊要~相見好~同住難...漸漸會了解大家多D~
發現大家好多缺點...-﹏-" 好多事都要重新考慮同解決~
cordero 2009-2-15 11:52:26 PM
好彩,我同兔爸一齊住左半年,我地開始接受到大家既缺點
只要相愛,堅持,好多野可以慢慢改變既
katatata 2009-2-16 12:29:45 AM
XDD 接受歸接受~但係都係罵交時既要害~XD
SHARON 2009-2-17 01:47:33 AM
岩岩得閒睇返~
珍珍媽的真人真事好生活化好好睇...
支持!
cordero 2009-2-17 09:25:06 AM
原帖由 SHARON 於 2009-2-17 01:47 AM 發表
岩岩得閒睇返~
珍珍媽的真人真事好生活化好好睇...
支持!

多謝小明媽支持#^9_003^#
珊迪小姐 2009-2-17 10:12:12 AM
哎呀~~~等緊連續呀!!#^41^#
幾時update呀!??????
籮籮攣ing......
Vinkivan 2009-2-17 11:36:24 AM

re: 珍珍媽, 花花媽

其實一對情侶由相識、相知到相愛係一段好漫長嘅路...
大家要互相了解, 互相包容先可以一齊相處...
一齊住嘅時候磨擦嘅機會一定比分開住嘅多, 但切記鬧交嘅時候千萬唔可以講出侮辱嘅說話鬧對方, 要知道每個人都有自尊, 即使鬧交都要顧及對方感受, 而自己亦唔應該單方面受委屈而為咗維持該段關係, 因為係治標唔治本, 唔係一個長遠嘅做法, 兩個人一齊係互相遷就而唔係互相忍讓, 大家亦要對對方有信心同互相坦承, 唔好收埋, 大家係相愛嘅話, 一定會去尋求問題嘅解決方法, 咁樣先至係長久相處之道。

希望你倆都可以同深愛嘅佢和平地相愛一生一世~!!
cordero 2009-2-17 12:54:33 PM
多謝波子媽提醒,我同兔爸都學習緊點樣"愛"

charcoal媽,我估今晚我放工返黎可以update到
波丸媽 2009-2-17 01:14:15 PM
珍珍媽,雖然我返左大陸2日,但尋晚返黎即刻追返~~~
我等緊你update呀~~~^^
cordero 2009-2-17 01:17:00 PM
唔怪得呢兩日唔見你online@_@
本來我寫左7日...但個個都話我寫得太少,叫我update多d...結果3日半就post晒7日份量
我要努力寫先得la#^70^#
波丸媽 2009-2-17 01:20:22 PM
係呀,我返左大陸飲..............==
2日都朝早5點半起床........
尋日中午一返到hk,食d野同沖下涼又要去返學啦.........
累到爬左起度...........
cordero 2009-2-17 01:21:48 PM
慘lu..我仲以為你即日來回tim...
點知上左去兩日咁多...
快d休息下lu
波丸媽 2009-2-17 01:24:12 PM
不過~~我點都要睇埋你個故仔先XD

快速發帖