我隻兔仔12個月大,約一星期前開始呵烂屎,唔多食野,後來見佢越來越5吽,
到依家就真係唔食野又唔飲水,呵尿又唔多,
個鼻又濕,有D白色既野係鼻流出泥,,係咪鼻梯丫..??
佢係咪感親丫???咁我應該點好丫.??
佢E家成日都好累,無哂力..
睇e生大約要幾多錢丫..??

Sammy1215)) 2009-6-16 10:26:34 AM
原帖由 wesky 於 2009-6-16 10:13 AM 發表
我怕你隻兔挨唔到5點....
紅磡都幾好

紅磡獸醫診所
Dr. Andrew Pilling
九龍紅磡黃埔新村民泰街30號地下
電話:2330 7566
急症:7111 0818 呼174

Dr. Andrew Pilling 係鬼佬 ???
wesky 2009-6-16 10:29:45 AM
係唔係鬼佬唔重要
最重要佢識得醫
即刻準備出門啦
Sammy1215)) 2009-6-16 10:31:35 AM
原帖由 Sammy1215 於 2009-6-16 10:26 AM 發表

Dr. Andrew Pilling 係鬼佬 ???

佢話Dr. Andrew Pilling今日做手術 ...
有另1個叫 dr jollian 應診 ...
12點3有位
Sammy1215)) 2009-6-16 10:34:35 AM
我決定左 na ... 有e生睇往先 na ... =[
兔仔怡v3v 2009-6-16 10:45:23 AM
如果你有資金點解唔WALKIN呢...
WALKIN都係貴多一百蚊炸...
如果你帶到佢去DR BETTY/DR YEN(九龍動物醫院)
佢見到你兔兔咁嚴重佢一定會俾你睇左先嫁!!!
你唔好再係到傾喇...你快D行動去做啦!!!
BB囡 2009-6-16 10:47:08 AM
原帖由 兔仔怡v3v 於 2009-6-16 10:45 AM 發表
如果你有資金點解唔WALKIN呢...
WALKIN都係貴多一百蚊炸...
如果你帶到佢去DR BETTY/DR YEN(九龍動物醫院)
佢見到你兔兔咁嚴重佢一定會俾你睇左先嫁!!!
你唔好再係到傾喇...你快D行動去做啦!!!

係囉....你快d去啦...
兔兔真係拖唔到好耐...病左咁耐都好辛苦嫁啦
小心d呀
波丸媽 2009-6-16 11:28:19 AM
樓主可能有某一刻覺得我地個個都好恐怖吧..........
但係我地真真真係為左兔好
唔係惡就代表衰人,我地亦唔係特登話你既
只係,我地真係唔忍心見到隻兔咁辛苦
你做得會員入得黎問當然係要相信我地啦

希望兔兔可以過到呢一關啦
如果,你想佢以後都平平安安咁過,唔好再要洗$睇e生
咁就要睇樓主你點養,同埋要增加你養兔既知識了
而從樓主今次既事件黎睇,你隻兔已經左一個星期了
兔兔有咩事,一定係第一時間book e生先
養兔一定要知e生行情等等

希望樓主可以上黎講一講兔兔既近況

Cody)) 2009-6-16 12:02:51 PM
SAMMY 不如我借錢同埋你一齊去睇醫生先啦! DR.BETTY我隻兔兔有睇開架, 如果WALKIN係咪都OK架, 我返緊工, 但係可以請下午同你隻兔兔睇醫生先 OK?
兔仔怡v3v 2009-6-16 12:08:09 PM
原帖由 Cody 於 2009-6-16 12:02 PM 發表
SAMMY 不如我借錢同埋你一齊去睇醫生先啦! DR.BETTY我隻兔兔有睇開架, 如果WALKIN係咪都OK架, 我返緊工, 但係可以請下午同你隻兔兔睇醫生先 OK?

呢位兔友真係有心呢...
我諗樓主應該帶左兔兔去左睇醫生喇...
同埋佢應問到佢朋友同屋企人借錢...
我想應該沒問題吧!!=]
光之天使)) 2009-6-16 12:22:16 PM
岩岩先起身....

希望隻兔兔無事啦~~
Cody)) 2009-6-16 12:24:48 PM
原帖由 兔仔怡v3v 於 2009-6-16 12:08 PM 發表

呢位兔友真係有心呢...
我諗樓主應該帶左兔兔去左睇醫生喇...
同埋佢應問到佢朋友同屋企人借錢...
我想應該沒問題吧!!=]

我都係欣賞SAMMY, 唔係好似有D人咁,見兔兔病就唔要, 佢都只係無錢帶兔兔去睇醫生, 希望兔兔無事就好啦!希望佢屋企人唔好再叫佢放棄兔兔啦! 有勿問題可以再上黎依到同我地講, 知道嗎?
chocolate301 2009-6-16 12:29:40 PM
加油呀~!!希望兔兔會冇事啦!!
睇到我眼濕濕tim#^56^#
elvisli 2009-6-16 12:33:11 PM
你睇左先啦..

有時間係到講不如帶左隻兔出去先啦

你唔洗book架...兔兔咁危急你帶左佢去九龍..護士會安排比你睇

錢已經唔係一個問題

但係我睇唔到你係唔係真係咁心急

起碼你有錢都未著鞋出門口
Cody)) 2009-6-16 12:53:06 PM
原帖由 elvisli 於 2009-6-16 12:33 PM 發表
你睇左先啦..

有時間係到講不如帶左隻兔出去先啦

你唔洗book架...兔兔咁危急你帶左佢去九龍..護士會安排比你睇

錢已經唔係一個問題

但係我睇唔到你係唔係真係咁心急

起碼你有錢都未著鞋出門口

我冧樓主已經帶咗兔兔去睇醫生, 最衰我咁遲先見到依件事, 唔係已經一早幫樓主帶兔兔去睇醫生, 希望兔兔可以救得返啦!
BB囡 2009-6-16 12:58:37 PM
原帖由 Cody 於 2009-6-16 12:24 PM 發表

我都係欣賞SAMMY, 唔係好似有D人咁,見兔兔病就唔要, 佢都只係無錢帶兔兔去睇醫生, 希望兔兔無事就好啦!希望佢屋企人唔好再叫佢放棄兔兔啦! 有勿問題可以再上黎依到同我地講, 知道嗎?

其實都係嫁...講真我地出黎做野既...
有時$都會對我地有問題..何況佢只係一個學生呢
佢當初冇諗過咁多問題,可能係錯
但今次li件事,都睇得出佢有諗過辦法,
只係佢對兔兔認知須係唔多
佢冇家人支持,其實我都覺得佢好慘嫁啦
所以我都好希望兔兔會冇事

快速發帖