事情經過如下:
今日如常放WENWEN出黎玩
將蝠仔&波波鎖返係個籠到
唔知點解蝠仔可以開左個門,,
THEN,,,可怕既事情就出現...
WENWEN膽小,,唔識反抗果D黎架...
當我發現果時,,WENWEN俾蝠仔逼左去角落
強姦ING...我即時整走蝠仔...
(已經聽到WENWEN一直發出好大聲咕咕)
事後WENWEN情緒一直未能恢復...
(發現WENWEN身上有多處甩毛係俾個仆X仔咬!!)

個仆X仔已經唔止一次啦!!佢之前都係對波波咁樣,,波波識反抗會咬返佢...
BUT,,佢咁對WENWEN真係第一次!!
奇怪在..我已經鎖好哂個籠,,,佢點出到黎架?!
ANYWAY,,,我已經忍受唔到個強姦犯留係到啦!!
自佢三個月大後,,呢個問題一直存在!!我決定棄養佢!!
已經SEND左EMAIL俾兔協啦,,等回覆...
如兔協冇位,,會交俾其他組織!!
呢D事,,我無辮法容忍!!
stephanielwk)) 2009-8-10 05:56:44 PM

回復 31# 的帖子

thanks!(^_^)
Amberbee 2009-8-10 06:22:11 PM
樓主為甚麼不回覆?????

是不是心虛???  他們說中了嗎?????

你沒錢幫他們DESEX.... 那你怎樣養BB???

可能你覺得兔子們沒有自己的BB 那麼重要... 但其實他們同樣是生命!!!!

請尊重生命!!!!   :052:
katatata 2009-8-10 08:05:06 PM
其實講真個句~你根本已經對佢無心想再養~
如果有心養既話~就唔會唔理佢...明知依D係天性...
我屋企隻兔囝未絕育~見兔囡都擒啦...我每次玩~都陪住佢~
就算我去煮飯~我都叫兔爸睇住佢~大家都知俾佢地出哩玩~
一定要睇住佢地呀啦~家居咁多危險意外~
唔好話會撞親跌親或者電親~俾佢地亂咬野~咬電線都唔好啦~
我唔覺得~如果你真心想養佢~鍾意佢既話...
仆卦XXOO...所有字眼都唔會出現lo~罵得出~
其實証明你已經對佢無心...只不過上~一直覺得照顧佢係負責...
唔絕育其實都唔係最大問題...我屋企2隻都未絕育...
一來錢銀上~暫時仲未周轉到...我都失業緊~搵緊工...
二來我想等佢地1歲先~我怕佢地太細個...抵抗太差同埋怕痛...
其實小心養~分開出哩玩~就算怕佢撞門...可以打開度門都好~
搵個爬山扣又好~用繩打個蝴蝶結~都OK ka...
如果唔係第1次發生~唔係緊加要留意咩!?真係要等有意外發生...
先識後悔!?其實個版~每個人都好關心你地...
或者依家你見到個個都罵你都好~你可能覺得無人了解你~
無人體諒你~你開始對個版反感都好~由一開始~
大家都好關心你同兔兔~想幫你同兔兔...又何必最後搞成咁呢!?
small_tra 2009-8-10 08:18:21 PM
你棄養都算岩o既~!

起碼兔兔有一個機會~可以去到一個好屋企~!

我諗兔兔都唔想跟住你e d咁o既主人~!

之前講到~自己有幾愛d兔~有d人話~自己有返能力~就會養返佢地~!

e+咪又話唔養~!

唉....我諗遲d個bb都唔想要你e個媽~ 1d愛心都冇~!

睇下將來~你d仔or女~可能都會棄養你~!:010:
small_tra 2009-8-10 08:20:04 PM
仲有~~~~

你丫~次次d post~都令人討厭~~~!

我好希望你唔好再post~e d黑人憎o既post啦~!
hamster1013 2009-8-10 08:59:39 PM
唉!
真係唔知講乜好~
無嘢好同哩d咁o既人講..............
尤尤 2009-8-10 09:11:55 PM
因為我仲細...
所以我都唔知點講好....
我只係知道我應該好好咁對佢地.....
由我拎佢地返屋企個日開始....
我已經當佢地係仔女....
要對佢地好....
呢個係一生一世既誠諾.....
lingyan 2009-8-10 09:49:37 PM
唔好意思,
我對呢個post真係睇唔過眼,
只係見到一堆藉口。

既然兔主話已經聯絡左兔協,
我已經send左e-mail去兔協,
希望佢地萬一真係見到呢位主人棄養呢幾隻兔兔既話,

睇下有無辦法可以首先拯救呢幾隻兔兔,
同留意呢個case。

講真,我仲好記得上次個棄養post見到d草既相,剩返d草碎,
個陣係一個月前既事,而家係一個月後既事,相信草碎乜都食清光,
而家兔地有無一餐好食都係問題。
為食仔 2009-8-10 10:07:42 PM
有咩理由d門鎖住曬佢都走到出黎??唔好話兔兔,就算係人,都要用d力先開到d鎖!好明顯係未鎖好d門啦....
仲要閙兔兔係強姦犯?佢都唔知咩事架嘛,交配係佢既天性....
你咁樣罵兔兔憎兔兔,我相信你係屋企都唔會對佢好好\ /
-滴jaIiI`:) 2009-8-10 10:41:56 PM
無絕育既兔仔係會對兔女發情嫁喇`你第1次知?_?xd
佢係甘樣你吾可以怪佢囉,.而且我覺得你話兔仔係[強姦犯]好過份..
講真,如果你真係去煮飯既話就吾好放佢出黎.
就算吾咬電線吾大小便整親都好.你放佢出黎就應該睇住佢.
你吾得閒就張佢放返入龍喇`.
難聽d講句,你愛吾愛你自己隻兔仔嫁?如果係愛既話,點解你要一下就張佢送佢兔協?
你無絕育0k,但吾該你睇實d喇.呢d係責任,兔仔係你既寵物你係兔仔既主人
有咩事吾通由兔仔去付責?'你有無聽過狗仔失控咬人係要隻狗賠錢?

BarbaraFok 2009-8-10 10:47:14 PM
同上次一樣, 唔回post
又唔知諗緊d咩藉口
作一大堆估仔出黎
博人同情
不知所謂
-滴jaIiI`:) 2009-8-10 10:49:59 PM
原帖由 barbarafok 於 2009-8-10 10:47 PM 發表
同上次一樣, 唔回post
又唔知諗緊d咩藉口
作一大堆估仔出黎
博人同情
不知所謂

我諗佢應該無乜藉口 ;]
佢已經無野再講~_~
講黎講去米又係話蝠仔錯~_~
我真係吾多知佢點有bb @0@
Man 2009-8-10 10:52:24 PM
樓主您是否散文作家?#^13^#
BarbaraFok 2009-8-10 11:12:50 PM
原帖由 -滴jaIiI` 於 2009-8-10 10:49 PM 發表

我諗佢應該無乜藉口 ;]
佢已經無野再講~_~
講黎講去米又係話蝠仔錯~_~
我真係吾多知佢點有bb @0@

係囉, 佢自己一d錯都冇囉
懶屎懶尿都唔認自己錯囉
佢第二時生出黎既b都好幸福丫
出生係呢個家, 簡直世外桃園
能人所不能, 佢個b學到佢父母一半都真係天下無敵!!!
Aman!!!
elvisli 2009-8-10 11:13:55 PM
mocha呢排咁樣我其實都好唔想用腦打d字落呢個post

但係你真係好過份

不得不留言鬧你

我唔知你的兔兔有幾邪惡

但我見到你有幾邪惡
用字低俗..無文化

我想像唔到一隻不懂事既兔仔會比人用強姦犯黎形容

你對於你既兔兔不滿係基於你機會不了解你的兔兔,仲好話佢做得唔岩?

你老公攪大你咁佢係唔係強姦犯?你地未結婚架喎

諗起你之前經濟唔好對兔兔不離不棄既說話.我而家諗番起真係好想嘔

你都係快d掉去兔協啦,,果到係迫d,但起碼義工都會愛鍚兔兔..會當佢地兔兔咁看待

而唔係你口中既強姦犯

快速發帖