平時兔仔食開兔糧Ga..但係呀媽同呀爸都吾得閒..所以冇去買..就喂佢食菜..
但系佢D便便最近變到唔圓..尖尖地..又好似冇晒心機甘..以前引佢食野佢都會發晒顛甘沖埋黎..但系而家就冇乜反應..
仲有就系便便都變到好少..尿就好多..仲變到好輕添呀..甘多位幫下手呀..我好驚佢有咩事呀..
小糖^^ 2010-2-1 12:36:05 AM
diobonnie 2010-2-1 12:57:51 AM
係呀..仲有呀..聽你頭先講..

你d 同學仔都好似用一D唔係太正確既方法去養rabbits...

如果你唔mind, hope 你可以BRING 埋呢D 咁 重要既information 比埋你d friends 啦..

如果唔係..RABBITS 就好易病架啦...:022:

你要+油呀..:039:
happygirl2009 2010-2-1 02:03:38 AM
用品和糧草方面如果澳門真係冇得買
你可以考慮去 R記果度訂貨,以我所知佢地會送貨到澳門!

個籠實在太細..
可以的話換左佢,咁樣對兔兔的生活會好好多ga!
小糖^^ 2010-2-1 10:22:46 AM
elvisli 2010-2-1 10:43:38 AM
籠不用太高..但一定要夠闊

放養都是好提意..但要考慮主人本身一日有幾多時間留係屋企睇住兔兔.同埋家居環境有無危險性
emily_520825 2010-2-1 02:17:36 PM
我PM 個 site 睇下~ 佢地0的兔兔用品幾好~仲會送去澳門

你個籠真係對佢隻腳唔好......佢會行得痛....加上你隻好似係家兔....身型應該會再大
買個大0的既平底籠吧......如果你日日都要10點先番到屋企...我唔建議你放養...佢會咬爛你屋企0的野...又會食落肚之後肚屙你就麻煩啦!#^36^#
otola 2010-2-1 04:34:03 PM

.

樓主, 我記得你, 當初你話要養兔仔, 我仲叫你要諗清楚, 但你好快就買左 ...

你用個狗仔寵養兔仔, 狗仔腳底厚肉d , 但兔仔得毛咋, 呢d 寵又咁會舒服, 而且又細, 都申直吾到個身 ....

你真係太殘忍, 如果你係隻兔仔, 你覺得係呢個寵會吾會舒服 & 開心 ?!  
點解你吾睇多d 養兔資料,
if 你去識男仔 / 女仔, 你都會諗下對方中意 d 乜, 點先令佢開心 & 中意你

你都養左幾個月la,   點解會乜都吾知  ...
我知讀好忙, 但你養得佢, 就要對佢負責任,
就好似, 媽媽生 bb 出黎, 就要好好養佢 ,
bb 要 喝 奶, 就等於兔仔要食草---- 草對兔仔係好好好重要

我無資格話你, 只希望你明白 兔仔生命都好寶貴, 請好好對佢, 吾好再折磨佢 :054:
elvisli 2010-2-1 04:36:49 PM
原來有兔友都建議過你要考慮清楚同埋學多d先養...咁你就抵鬧了

你好乖乖地去比d心機學正確養兔方法了...如果唔係兔兔就實在太可憐了
wesky 2010-2-1 04:50:04 PM
依家肯學都好好啦,  記得同你D 同學仔講返啊
小糖^^ 2010-2-1 05:07:24 PM

快速發帖