19/3 早上4點..mocha叫了很多聲...把我嚇醒了...見到佢在抽搐...我抱起他想令冷靜下來

但抱在我懷之時...就斷氣了....停了...完了...世界就好似不在現實之中...

mocha身體就軟了下來...所有回憶都在眼中浮現...

仔...你叫我怎麼辦...到最後還頑皮的在我身上賴尿..是否要話我知...你嬲我工作關係而疏忽了你

你叫我怎向所有姨姨交代...我怎想你媽媽交代...你走得太突然了...

我不應太安心上床訓..應該陪著你...我真的很自責...很心痛...

你的一生都付在我身上...

希望這一天不是真...是夢...

happygirl2009 2010-3-19 10:19:44 AM
我都好難過,因為實在太突然了.......
mocha爸,撐住呀!!!!!!!!!!!!!!

Mocha係彩虹橋會開開心心地看守住牠最愛的家人
R.I.P
hamster1013 2010-3-19 10:20:15 AM
剛收到sms知道時心想,不是吧!!整個人都呆住了,心好痛好想喊,但係我在返工,又唔可以喊出嚟......天啊!估唔到上次兔聚係最後一次見到mocha你,我仲好記得當時我話好鍾意你隻腳仔好大隻......Mocha你一路好走,到彩虹橋開心快樂生活,永遠懷念你!!
aina 2010-3-19 10:20:36 AM
這消息真的很突然.....
mocha爸..不要難過....
彩虹橋上, mocha會有很多朋友仔陪伴他牠.....
BB囡 2010-3-19 10:23:59 AM
真係太突然啦!~~睇到好心痛呀!~~
尋日仲諗住佢會冇事...
不過你都唔好咁自責啦..
我知你係一個好爸爸黎...
佢係彩虹橋一樣會好開心嫁..
FATO_W 2010-3-19 10:27:11 AM
MOCHA.....真係好突然
由我上FORUM開始就認識MOCHA依隻兔兔
雖然無親眼見過佢同摸摸佢
但係MOCHA係一隻好可愛既兔兔
MOCHA爸對佢既愛我都感受到
希望MOCHA係彩虹橋開心咁玩..健健康康
MOCHA爸..唔好太難過 MOCHA最後叫你係你懷中走 相信已經滿足...
kwaikwai 2010-3-19 10:31:54 AM
在FB見到兔友們講...
特意上來.......

mocha爸爸不要太傷心...他走前有你在旁已經好好...
他也不想你傷心呢....
在彩虹橋有好大地方比佢自由走動, 有大量的違禁品比佢食, 有好多兔地陪住佢....didi一定會和他做好朋友!!!

如果需要有關走後的資料可pm我....
choi_ching 2010-3-19 10:40:03 AM
係Facebook度睇到其他兔友講里個消息時,我唔敢/唔想相信係真既
雖然我從來有親眼見過Mocha,但佢既可愛同活力 我係感受得到
佢走之前有你係陪住佢,,,,佢已經好滿足架啦  請你唔好太自責
R.I.P. Mocha,,,Mocha爸你要振作丫><
tracy)) 2010-3-19 10:59:46 AM
我尋日見到mocha睇完醫生,仲諗住會好快無事......估唔到.....
mocha爸你都唔好咁傷心啦,佢走果時有你陪住,佢已經好滿足架啦
佢宜家一定係响彩虹橋度開開心心咁玩緊架啦...
Jessie)) 2010-3-19 11:01:14 AM
mocha.....點解會咁突然..........................mocha點解會咁嫁...
mocha 爸媽節哀順變....mocha而家一定係同好多小朋友係彩虹橋玩...
唔好咁傷心....大家都覺得好突然好可惜...~~嗚..........

To mocha: 要幸福快樂咁係上面生活下去~同小科做個好朋友丫~~
BarbaraFok 2010-3-19 11:04:30 AM
一上黎見到呢個post, 個心一沉........
估唔到上次兔驟係第一次見到Mocha但亦都係最後一次
好鐘意Mocha, 好大隻....
Mocha爸, 你要震作呀
Mocha會係彩虹橋玩得好開心架
唔會再比畢仔追到dum地
Mocha, 一路走好, 我會永遠卦住你....
wesky 2010-3-19 11:04:47 AM
今朝搭地鐵睇到個標題,太震驚...真希望你講緊笑..希望唔係發係呢個區...
最近睇返之前既相, 兔聚示範餵草粉既相, 迪欣湖既相, 一切黎得太突然, 一時間無法接受...
Mocha 爸你要振作, 佢仲有事要你做
hkrchei2 2010-3-19 11:25:53 AM
雖然我冇見過mocha~~ 但係呢度睇過佢既相~~
知道mocha 係個好可愛既小朋友~~~
放心啦~~ 中津會同mocha 係彩虹橋好開心咁生活呀~~~

Mocha 爸 加油丫~~ 努力丫~!!!!
elvisli 2010-3-19 11:47:20 AM
由衷的多謝你們的祝福..到而家我還未控制到自己的眼淚...我太無用

安排了寵之天國即日火化.12點會有車黎接mocha..我..跟mocha媽....2點會入火化爐

想簡單的讓mocha走..好想讓可愛的樣子永遠留在我心...不想拖多幾日..我怕mocha會開始變樣..所以想一次做好最好的事

打了去醫院向昨天為mocha睇病的姑娘...姑娘聽到消息都覺得驚訝..好多謝dr yen 同 betty一直都盡心盡力醫好mocha

可惜今次mocha捱不住了..還記得晚上我跟他細語..要他快快好過來..還本想約波波去大棠玩呢,但一一都是遲了

是我鬆懈了...作為版主平時教人養兔..我真是自愧不如...我應該可以再好了....但我無做到..我好多個遺憾

好多說話未同mocha講...但已經太遲...希望mocha在這個家3年來是過的開心的...但mocha你不用告訴我我也知

你心是有我的...是愛我這個寵壞你的老豆

bonedog 2010-3-19 11:56:12 AM
岩岩先知道呢個消息, 好shocking..亦都好難過好傷心
mocha爸..唔好太難過啦
mocha會知道你一直以黎對佢既好, 唔好怪自己啦,
願mocha係彩虹橋過得開開心心..
要振作呀!

mandycpi 2010-3-19 11:58:59 AM
振作呀! Mocha爸..
別遺憾..因為你同Mocha有一段共同回憶..

我相信你想同Mocha傾計時, 佢隨時都會聽到...

快速發帖