19/3 早上4點..mocha叫了很多聲...把我嚇醒了...見到佢在抽搐...我抱起他想令冷靜下來

但抱在我懷之時...就斷氣了....停了...完了...世界就好似不在現實之中...

mocha身體就軟了下來...所有回憶都在眼中浮現...

仔...你叫我怎麼辦...到最後還頑皮的在我身上賴尿..是否要話我知...你嬲我工作關係而疏忽了你

你叫我怎向所有姨姨交代...我怎想你媽媽交代...你走得太突然了...

我不應太安心上床訓..應該陪著你...我真的很自責...很心痛...

你的一生都付在我身上...

希望這一天不是真...是夢...

guggg 2010-3-19 12:18:59 PM
mocha可以係你懷抱中走 你又陪住佢 mocha已經唔會怕
希望mocha爸唔好咁傷心
mocha真係好可愛
佢宜家一定好開心咁係彩虹橋
光之天使)) 2010-3-19 12:27:53 PM
真係太突然...
我岩岩訓醒上黎就見到呢個標題..
嚇左一嚇...以為係第二隻mocha...

實在係太突然喇...
之前以為係小病...上次捱過左,今次都會無事...
估唔到原來咁嚴重..

mocha爸~
你要振作呀~
mocha特登叫你,係你面前走...係想好好同你道別~
一定都唔想你咁傷心~~
mocha會過得好好架~~~一定~
otistou 2010-3-19 12:52:55 PM
太突然了:050:
rip=(
chocolate301 2010-3-19 12:54:48 PM
雖然冇見過MOCHA~
但我記得我第一次上o黎呢度已經覺得mocha好可愛~
而且睇得出mocha 爸你好錫mocha!

估唔到會咁突然...anyway, mocha爸你要振作呀!!
mocha一定會o係彩虹橋開開心心o架~~

R.I.P.
elyse)) 2010-3-19 01:08:31 PM
不要這樣子了.....
要哭就放聲大哭好了...mocha最喜歡真實的爸爸
他喜歡走浪子路線,做自己喜歡做的事
不受拘束
他沒有離開你和兔媽,還在你們心中,回憶中.........

一天你們定能在天上相遇
biomama 2010-3-19 01:09:22 PM
Mocha一定會在彩虹橋快樂生活
Mocha爸振作呀..你都要過得好好呀!
firen_freeze)) 2010-3-19 02:44:57 PM
仲記得之前你拎過mocha d黃金便便黎玩....

令我又貪得意拎max d便便黎玩...

上次朗莎便便相到而家見到都仲識笑,估唔到mocha 已經唔o係度啦...

mocha...rest in peace
lingyan 2010-3-19 03:33:49 PM
上堂之前咪媽突然同我講MOCHA走左,
我都唔係好信,到佢開俾我睇,我先信...
尋日先睇完醫生 ....

MOCHA 一向都走浪子路線,
但浪子走前都用盡氣力叫爸爸,
佢知道,呢個世上最痛愛佢既人就係爸爸。

MOCHA 你一路順風呀,
要係彩虹橋開心生活,以後再無病無痛,
記得幫我照顧妹妹同布甸呀。
PhoenixY)) 2010-3-19 04:41:02 PM
雖然我冇見過Mocha, 但都有留意昨日的標題, 今日一見到這個標題都覺得好突然, 一路諗"唔係呀嘛". 明明昨日還在生, 今日就離去了. 但只少你可以陪著Mocha走完最後的路, 請節哀....RIP. 你要支持下去.
`Shusonbaby||' 2010-3-19 04:54:43 PM
MOCHA仔...
由我第1日黎mini-house 你baba 就覺得coffee同你好似樣...
我就一直留意你....
我成日都想起兔聚到見到你...但我冇一次有去....
估唔到...mocha..#^56^#
我都好唔捨得你T____T!!!!
MOCHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
喵女)) 2010-3-19 05:08:47 PM
太驚訝   活躍會員mocha竟然會走得咁突然!好難過,,唔好太傷心了,,加油!
stephanielwk)) 2010-3-19 06:55:37 PM
Mocha,我係Stephanie姐姐!
雖然只係上年11月兔聚見過你一次,亦冇抱過你同你玩!
不過印象中你係一隻好有活力好靚仔既賓尼兔!
希望你係天堂過得幸福快樂!
small_tra 2010-3-19 07:26:47 PM
我仲好記得上次兔聚mocha你好乖~試範食草粉比我地睇架~!

睇到e個標題....我真係好唔相信~!

冇諗過咁可愛o既mocha會離開我地~!

e個消息...真係令到我打冷陣~!

mocha爸媽~~你地要每一日都要過得開開心心~

e樣要求~應該mocha係最希望你地做到~!

mocha..你在彩虹橋唔好再做獨行俠,浪子啦~!

要同朋友仔玩得開心d~!

尤尤 2010-3-19 07:39:41 PM
我睇到個標題...
仲以為邊個MOCHA添T^T
估唔到真係你.....
真係好突然....
睇到呢個消息都即刻成個人DOWN哂....
估唔到上次既兔聚...係我見MOCHA既最後一次....
我地會永遠記住你架~
MOCHA一路好走 ...
elvisli你要振作呀~mocha都唔想見到你一直唔開心落去....
mocha有你呢個主人...已經係佢人生裹面最開心最美好既事.....
ka@+ 2010-3-19 09:21:38 PM
今日終於可以放低功課同project上下黎..
點知一開就見到呢個消息..
突然喊左出黎..
雖然我未見過mocha..
但係次次見佢啲相都好想摸下佢..
希望佢喺彩虹橋過得開心啲=]

快速發帖