19/3 早上4點..mocha叫了很多聲...把我嚇醒了...見到佢在抽搐...我抱起他想令冷靜下來

但抱在我懷之時...就斷氣了....停了...完了...世界就好似不在現實之中...

mocha身體就軟了下來...所有回憶都在眼中浮現...

仔...你叫我怎麼辦...到最後還頑皮的在我身上賴尿..是否要話我知...你嬲我工作關係而疏忽了你

你叫我怎向所有姨姨交代...我怎想你媽媽交代...你走得太突然了...

我不應太安心上床訓..應該陪著你...我真的很自責...很心痛...

你的一生都付在我身上...

希望這一天不是真...是夢...

kolgnat 2010-3-20 02:51:56 PM
雖然我係mini-house既日子唔長..對你同mocha都冇好大既認識..
但我知道你為左mocha已經付出左好大努力, 而mocha都一定感受倒你對佢既愛!
mocha係彩虹橋上一定會視你為佢既驕傲! 因為你係佢既所有, 美麗既所有!
MOURINHO 2010-3-23 12:09:12 AM
我冇上來一排...就發生咁既事....R.I.P
希望Mocha 同上面兔兔玩得開心d啦....:050:
耶律 2010-3-23 12:24:59 AM
um....mocha已得到最好的照顧...mocha屋企人要振作..多休息...不要內疚過去的...
mocha在天國好好生活啊..
勞仔 2010-3-23 03:33:45 PM
很久沒上線了,昨晚在fb看到這個消息,很突然!!
Mocha..一路好走。
r.i.p
otola 2010-3-23 04:32:59 PM
mocha rip
mocha 爸 加油

:054:
makoi 2010-3-23 06:01:18 PM
希望mocha 在天國生活得快快樂樂

生命來得短暫  各位要珍惜和兔兔相處的時間

經一事 長一智

明月 2010-3-23 06:35:31 PM
好突然…
mocha爸媽你們要振作
jimlam 2010-3-30 12:23:40 PM
mocha係呢三年來得到嘅照顧,可能已經好幸褔
生命的期限,無人會知道...

既然Mocha 呢三年都送俾mocha爸開心的時間, mocha 爸就讓mocha 輕輕鬆鬆咁走,無謂要讓你的小朋友背上沉重包袱走下去....

心痛...自責一定會有...但不要太久,因為mocha 會捨不得走開,想安慰你...等你平伏後才走上彩虹橋KA....

快速發帖