話說之前7仔俾泡泡咬到個度已經好得7788,
原來...7仔隻右耳已經冇左一忽!!穿左個洞!!
雖然已經冇乜事, 但係呢個傷口就冇可能再好得番:054:
陰公豬!! 肉赤死我!!:050:

傘仔)) 2011-4-29 05:09:34 PM
:011: 我以為穿左洞只係小小的耳環洞......一見你UPLOAD的相, 真係好驚好嚇人!

不幸的事情已經發生, 我知你都好心痛, 希望大家唔好再怪責樓主, 如果樓主唔愛兔, 都唔會上來呢個FORUM問各位兔友。唔愛兔的人,相信唔會帶兔看醫生,亦唔願意花時間上網說兔兔的事。

我反而好APPRECIATE樓主肯講述兔兔打交的事, 比大家一個警惕, 呢度好多養一對兔的人, 會POST兔兔的恩愛相, 但就好少人會報告兔兔不和, 令到有D兔友心癢癢想養多隻, 以為一定合拍........
小小夕 2011-4-29 05:13:20 PM
陰公 ...  點解穿左個窿e加先知丫 ??  好似都咬左好耐嫁喇wo ...
上次咬完  e加先知原來穿左個窿...

看好兔仔唔比佢受傷係主人既責任 ...
其實話係泡泡咬7仔  但本來依件事係可以避免發生 ...   
兔仔可能跟本唔知咬係錯誤既事黎...
加上咬左咁耐先發現原來穿左個窿   咁樣已經有問題....     點解咁耐先知 ..?
兔仔好記仇嫁 ...   7仔比泡泡咬過 ..就算泡泡絕完育唔再咬7仔 ..
7仔可能都記得泡泡咬過佢... 再見到佢會怕左佢....   亦可能會反轉頭咬佢

依加只係希望7仔會無事...
亦希望唔會再見到你出post話佢地邊隻又受傷 ...
inkalaam 2011-4-29 05:21:52 PM
我知道今次有錯..但係我覺得今次係一個好好既經驗~
如果唔係我都唔會知原來兔仔會咁~
我會吸取教訓...唔會再要佢地其中一個及受傷:056:
幸好既係佢宜家仲食得訓得..開開心心..如果唔係真係擔心死我喇"!
小小夕 2011-4-29 05:24:48 PM
嗯    要佢地2個相處依D急唔黎 ..   慢慢勒 ..
希望7仔冇事喇  ...  但穿左個窿..  個忽肉去左邊 >口<
傘仔)) 2011-4-29 05:26:38 PM
個洞咁大, 應該唔止咬一口, 係襟住佢咬咬咬咬係咁咬...:022:
小小夕 2011-4-29 05:33:31 PM
原帖由 傘仔 於 2011-4-29 05:26 PM 發表
個洞咁大, 應該唔止咬一口, 係襟住佢咬咬咬咬係咁咬...:022:

兔仔打架能力戰鬥力120%
兔奴我都比主人打唔少:029:
katy)) 2011-4-29 05:47:12 PM
原帖由 小小夕 於 2011-4-29 05:33 PM 發表

兔仔打架能力戰鬥力120%
兔奴我都比主人打唔少:029:

我都係(兔奴命) #^37^#  
抱佢,比佢隻"千殘腳"抓親… 唔知佢喺邊度學,識咪住我D肉抓… @@"
有時玩得癲,會咬人 ><"" (好似狗咁)
一唔歡喜,又會咬人

之前比隻史迪仔公仔陪佢,咬到個佢對耳甩到FING下FING下... 見到7仔咁,我諗呀B都唔合適搵多個朋友仔喇 ><"
inkalaam 2011-4-29 05:54:56 PM
原帖由 小小夕 於 2011-4-29 05:24 PM 發表
嗯    要佢地2個相處依D急唔黎 ..   慢慢勒 ..
希望7仔冇事喇  ...  但穿左個窿..  個忽肉去左邊 >口

可能連住左塊焦..等醫生研究啦:S
inkalaam 2011-4-29 05:58:50 PM
原帖由 小小夕 於 2011-4-29 05:13 PM 發表
陰公 ...  點解穿左個窿e加先知丫 ??  好似都咬左好耐嫁喇wo ...
上次咬完  e加先知原來穿左個窿...

看好兔仔唔比佢受傷係主人既責任 ...
其實話係泡泡咬7仔  但本來依件事係可以避免發生 ...   
兔仔可能跟 ...

因為係連住左塊焦..之前一直都無事嫁...
aguiler 2011-4-29 06:06:48 PM
我以為好似我地D耳窿咁上下SIZE,
原來咁大個窿架:027:
耳仔有好多血管架..
真係要問清楚E生了~~
耳仔果D肉一定係比泡泡食左啦!!
泡泡一定係怕7仔可愛過佢會搶走佢主人了..
aguiler 2011-4-29 06:19:48 PM
個窿咁大,樓主而家先發現?!@@
ccychoy 2011-4-29 06:51:06 PM
原帖由 aguiler 於 2011-4-29 06:06 PM 發表
我以為好似我地D耳窿咁上下SIZE,
原來咁大個窿架:027:
耳仔有好多血管架..
真係要問清楚E生了~~
耳仔果D肉一定係比泡泡食左啦!!
泡泡一定係怕7仔可愛過佢會搶走佢主人了..

我都以為系= ="
phoebe)) 2011-4-29 06:58:59 PM
好慘,好可憐:050: :050: ,7仔會不會好番
aguiler 2011-4-29 07:01:53 PM
原帖由 ccychoy 於 2011-4-29 06:51 PM 發表

我都以為系= ="

我開頭以為樓主講咬左一下,
好似比倉鼠咬左下咁有兩個窿~
原來係咬左成忽去!!
ccychoy 2011-4-29 07:35:10 PM
原帖由 aguiler 於 2011-4-29 07:01 PM 發表

我開頭以為樓主講咬左一下,
好似比倉鼠咬左下咁有兩個窿~
原來係咬左成忽去!!

睇尼泡泡想食左佢

快速發帖