花生好中意係我張床挖挖挖挖  /  訓直哂個身係我張床到
佢係去到邊都可以訓到邊   去到邊挖到邊 .. 挖完咬咬再挖
有時望到佢依個動作真係好鬼可愛 :033:
同埋我覺佢前世係踢足球既  因為佢好中意用頭仔/腳仔整走d野 (包括踢走兔奴我:030: 摸下芝麻頭仔佢都頂走人
籠門地下冇個d abc膠   佢係唔會跳出籠門口..   
佢個習慣好細個已經有:027:  冇abc膠既地方係唔會踩出去  好搞野

芝麻就最中意依係床尾郁都唔郁  同埋佢會好懶申個頭去花生下巴要佢lam lam
佢好中意跑去放鞋既地方.. 好想娟入去..  ((個到好香咩:029:
沙發低佢都好中意.. 娟左入去就會趴係地下 ..

佢2個蕉頭早見人起左身去廁所 但如果冇人理佢地 (胃野食)
花生就會起勢咁咬籠 係到搖個門口.. 咬到你理佢為至    (芝麻咬唔到個籠咀仔塞唔到落去)

我同兔婆有時會覺得芝麻係傻傻地 ..
因為佢會冇喇喇撞去d膠版到  ...  有時試過快跑 撞去對門到:026:
有時跳上床  佢會跳唔到 ....

佢2個都有個習慣   就係我訓係床到..
佢2個永遠都要用個屁股貼住我塊面 :029:
有時見我食野 佢2個跳上我大脾 阻住我食野 ..
d毛係咁宗落我塊面到 :034: :034:
aguiler 2011-4-29 03:58:36 PM
靜妍好中意係地主公公果度尿尿同玩果D灰-3-
之後我為左佢鼻鼻著想,用木板封住左個地主公公(於心有愧><)
靜妍就成日唔服氣~重係要走去玩地主~封住左就用手不停挖挖挖~
挖十萬次都知冇可能整開D木板都重要挖=3=冇佢收:059:

我地有時覺得熱熱地就開木門,唔開鐵閘都會好大風~
佢就成日想偷走~
開頭以後佢冇咁大膽同埋冇咁瘦出唔到去~
點知靜妍好似鼠鼠咁識縮骨功:027:
縮左一次之後我地又用木板擋住佢,但係塊木板都係擋到一半窿窿~
即係佢要跳中D窿窿先出到去~
之後佢撞左一次,我地以為佢會知痛唔偷走
點知.....佢再下一次偷走就對準個窿先跳:028:
偷走多兩次佢就已經學識左要企係果個位對準個窿就走到..
我見佢咁醒,我就拎多幾塊板完全擋住哂D窿,
佢都重唔死心,不停挖挖挖~挖唔到就望住我~
我都唔想架..鬼叫你偷走到對面行果家人個實妹都認得你咩..
成層你最出名架了..我重唔擋住你,下次好難保你會比人拎左去做兔煲架:026:
PILLOW.MA)) 2011-4-29 04:12:38 PM

回復 2# 的帖子

嘩!!!
靜妍同PILLOW真係好似!!!!!!!
PILLOW又係好鍾意搞住地主公
佢試過打瀉左D香爐灰
不過其實佢去搞地主公係想偷橙食XD
同埋我地有次開門出街既時候
一開個閂佢就走左出去
好似開門係為左比佢出去咁
跟住要我地衝出去追佢返離
跟住佢又會係鐵閂條隙捐出去
果時我地食食下飯聽到怪聲
原來佢捐左出去
即刻嗌住佢
佢返轉頭望我地
即刻開門抱返佢入離加塊木板係鐵閂
而家佢唔會再走到出去 B-)

另一樣野係....
佢成日捐入床下底
入到去...但出唔返離果隻
要兔爸託起張床救佢出離
激死兔爸
傘仔)) 2011-4-29 04:27:31 PM
原帖由 PILLOW.MA 於 2011-4-29 04:12 PM 發表
另一樣野係....
佢成日捐入床下底
入到去...但出唔返離果隻
要兔爸託起張床救佢出離
激死兔爸

:073: :073: :073: 試過仲未識驚?
PILLOW.MA)) 2011-4-29 04:38:14 PM

回復 4# 的帖子

佢唔驚 =_="
仲覺得好過隱 囧
佢係床下底挖挖挖
一係好興奮咁跑
撞到BOMB BOMB聲

我地已經搵野擋住可以比佢入到床下底既"通道"
封到唯一一個地方封唔到
只可以搵枕頭擋住
佢就成日跳上去挖挖挖
想整到自己跌落去個窿可以捐床下底 =_="
有幾次冇為意
真係比佢跌左落去
佢就即刻捐左入床下底奔馳 =____="
小小夕 2011-4-29 05:17:48 PM
哈哈    好鬼搞笑 ...    睇黎你2個隻兔兔都好似...
兔兔偷走外傳 XDDDDD

芝麻近排成日跑去門口 >"<     希望佢唔會偷走 ~~
aguiler 2011-4-29 06:13:31 PM
原帖由 PILLOW.MA 於 2011-4-29 04:12 PM 發表
嘩!!!
靜妍同PILLOW真係好似!!!!!!!
PILLOW又係好鍾意搞住地主公
佢試過打瀉左D香爐灰
不過其實佢去搞地主公係想偷橙食XD
同埋我地有次開門出街既時候
一開個閂佢就走左出去
好似開門係為左比佢出去咁
跟住 ...

佢都試過打瀉D香爐灰~激到我同媽媽責責跳!!
佢又偷個柚子D葉黎食:043:
我同媽媽之後換左塊膠葉上去~
但次次佢出到黎都重要聞下塊葉以為我地會換塊新鮮葉比佢:059: (實在太天真了HAHA)

佢第一次偷走都重叫得停GE..
之後.....彩我都傻呀..:044:
一支箭飛左唔知邊度了~
aguiler 2011-4-29 06:14:01 PM
靜妍都會去床下底,但會自己走番出黎的..
小小夕 2011-4-29 06:28:20 PM
要帶佢地去沙灘 哈哈    玩沙唔好玩灰
ccychoy 2011-4-29 06:45:48 PM
原帖由 aguiler 於 2011-4-29 06:14 PM 發表
靜妍都會去床下底,但會自己走番出黎的..

BB都會.佢會扭下扭下patpat甘走番出黎.超好笑
phoebe)) 2011-4-29 06:55:23 PM
我隻兔最鍾意蝦妹妹,妹妹一放佢出來,即刻尿尿,跟住標入寵內廁所,雙眼望住你,重要扮可憐.
到晚上,一定出來跟我訓,還要全身按摩,佢鬼錦舒服攤晒係到:046:
aguiler 2011-4-29 06:57:12 PM
原帖由 小小夕 於 2011-4-29 06:28 PM 發表
要帶佢地去沙灘 哈哈    玩沙唔好玩灰

會唔會對鼻鼻唔好架??
你知靜妍鼻鼻不嬲都有問題架啦...
aguiler 2011-4-29 07:00:14 PM
原帖由 ccychoy 於 2011-4-29 06:45 PM 發表

BB都會.佢會扭下扭下patpat甘走番出黎.超好笑

靜妍平時一做錯野就郁都唔郁企係度任你鬧~
但唔知點解次次走去床下底佢都會FING FING頭咁跳出黎~好似好過引,好得戚咁:059:
ccychoy 2011-4-29 07:33:42 PM
原帖由 aguiler 於 2011-4-29 07:00 PM 發表

靜妍平時一做錯野就郁都唔郁企係度任你鬧~
但唔知點解次次走去床下底佢都會FING FING頭咁跳出黎~好似好過引,好得戚咁:059:

bb一做錯野就扮無辜甘慢慢走扮散步
到我自已一個鬧包佢:024:
PILLOW.MA)) 2011-4-29 08:20:19 PM
oh岩岩醒起仲有一樣野係....
而家佢有時唔會企係廁所屙屎
而攤係廁所側邊屙屎
D屎就好似六合彩搞珠咁續粒碌出離

有次仲比我見到佢中槍訓得好冧既時候...
bi左粒屎出離!!!!!!!!!! XDDDDDDDDD

快速發帖