如題..
我一返到屋企 我就諗起小白既點點滴滴
佢死去既事實 令我喊完又喊
今日係佢死後既第3日
唔知有咩方法可以沖淡佢死去既悲痛呢?
mimkey5566 2012-5-10 06:26:31 PM
貓仔兔 發表於 2012-5-10 06:11 PM
唔好減呀...咁佢會少左吸收水份嘅機會,你隻兔睇相好似好大隻,可以加多啲菜菜,俾佢自己吸收水份呢!我隻 ...

嗯..我會加多幾塊架喇..
其實佢剩係食菜..唔飲水都冇問題架~_~?
貓仔兔 2012-5-10 06:36:37 PM 來自手機
mimkey5566 發表於 2012-5-10 06:26 PM
嗯..我會加多幾塊架喇..
其實佢剩係食菜..唔飲水都冇問題架~_~?

個人認為唔好養成兔兔有呢種習慣...但係朱朱而家係可以食多啲菜去吸收多啲水份,足夠嘅水份可以幫助腸嘅郁動同排便,但係如果用菜令兔仔吸收夠多嘅水份要食好多菜至夠,咁樣會令佢食少左草,少左磨牙同吸收纖維嘅機會...

你不如用杯睇下佢飲唔飲啦
明日媽 2012-6-1 11:29:02 AM

櫻主,我好明白你嘅心情。
我今年年頭同四月尾都走咗兩個女,一個六歲,另一個就七歲半。
兩個女都係受癌魔侵襲而離開,
我到今日都仲未接受到佢地嘅離開。
但係好多兔友同我講,如果我仲唔放低嘅,佢地會走得唔安樂架!
所以你都要加油呀!而且你仲有朱朱等你照顧架!
Dylan 2012-6-1 05:23:32 PM
明日媽 發表於 2012-6-1 11:29 AM
櫻主,我好明白你嘅心情。
我今年年頭同四月尾都走咗兩個女,一個六歲,另一個就七歲半。
兩個女都係受癌魔 ...

有無 desex 呢?!
明日媽 2012-6-1 10:08:30 PM
Dylan 發表於 2012-6-1 05:23 PM
有無 desex 呢?!

嗰時細個,所以咩都唔知
poorguy22 2012-6-4 02:35:18 AM
雖然養小動物係人人唔同動機. 但都係出於一定有既責任心同愛心.
無左係會唔開心. 怪責自己唔夠盡責多於傷心. 係內疚. 問題主要係動物唔識講野.
我地要估. 所以比自己既責任同壓力會相對湊一個小朋友反而更大.
寵物既體積越大. 比例上係會令對主人既感覺大. 同狗.貓一個.
有機會既. 搵個男仔陪下自己. 分享下呢d野. 你付出比佢地. 佢地都會多謝你. 兔仔會明白的.
不過佢地只能夠接受. 因為佢地跟本比唔到咩野你.
呢點你要明白.
佢地響你人生中陪到你既日子, 就係佢地對你既回報. 相對你已經努力去養佢. 佢地已經係好幸福.
可能無左你既出現. 佢地會更慘. 你要咁諗.

快速發帖